Mainos SuperMinä

Maissikakku sai lisämakua terveellisistä siemenistä

Syötkö tarpeeksi hyviä rasvoja? Hyvät omega-3-rasvahapot voivat muun muassa ehkäistä tulehduksia ja allergioita, samalla kun ne toimivat sydän- ja verisuoniterveyden edistäjinä.

Syötkö tarpeeksi hyviä rasvoja? Hyvät omega-3-rasvahapot voivat muun muassa ehkäistä tulehduksia ja allergioita, samalla kun ne toimivat sydän- ja verisuoniterveyden edistäjinä.

Terveellisyys ja hyvät rasvahapot ovat olleet myös Friggsin tuotekehityksessä ohjenuorana, kun uutuustuotteeksi ovat valikoituneet chiansiemenillä, hampunsiemenillä ja pellavansiemenillä maustetut runsaskuituiset ohuet maissikakut. Nämä niin sanotut supersiemenet ovat erittäin hyviä omega-3-rasvahapon lähteitä.

Testaa kevyt uutuusvälipala!

Super Siemenet -maissikakut ovat Friggsin terveellisiä ja huolella mietittyjä tuotteita, jotka sisältävät luonnonmukaisia ja terveysvaikutteisia ainesosia. Pääraaka-aineina ovat maissi ja täysjyväriisi, lisukkeina omega-3-pitoiset siemenet.

Kehomme tarvitsee rasvoja muun muassa hormonitoiminnan ylläpitoon sekä avuksi rasvaliukoisten vitamiinien imeytymiseen. Päivittäisestä ravinnostasi saat omega-3-rasvahappoja muun muassa kalasta, erilaisista kasviöljyistä sekä saksanpähkinöistä.

Uutuusmaissikakut sopivat erityisen hyvin keliaakikoille tai muuten gluteiinitonta ruokavaliota noudattaville sekä myös laihduttamisen tueksi. Maissikakuista saat myös reilusti proteiinia, sillä niiden proteiinipitoisuus vaihtelee 9–13 prosenttiin.

Chian-, hampun- ja pellavansiemenet makuyhdistelmineen tuovat maissikakkuihin maukkaan lisäsäväyksen. Rapeat ja ohuet maissikakut ovat kevyttä pikkupurtavaa, mutta tarjoavat myös kunnon kuituannoksen aamu-, väli- tai iltapalaksi. Jos haluat näyttävämmän ja täyttävämmän herkutteluhetken, päällystä kakku vaikkapa tuorejuustolla, lohiviipaleella tai avokadolla.

Maissikakusta suolaista tai makeaa

Bloggaaja Katri/It´s just my life -blogista osallistui Ruoka.fi:n haasteeseen ja kehitti omat reseptinsä maissikakuille:

avokado-katkarapu_maissikakku

Avokado-katkarapu-maissikakut (2 kpl)

  • 2 kpl Pellavansiemen & Rosmariini -maissikakkua
  • 1 kypsä avokado
  • 1 dl katkarapuja
  • 1 lime (kuori+mehu)
  • 1 rkl sweet chili -kastiketta
  • suolaa
  • mustapippuria

Sulata katkaravut. Valmista marinadi ja anna katkarapujen maustua jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Leikkaa avokadosta ohuita viipaleita tai käytä apuna kuorimaveistä. Asettele avokadoviipaleet ja marinoidut katkaravut riisikakkujen päälle ja tarjoile heti.

tummasuklaa-cashewpahkina_maissikakku

Tumma suklaa-cashewpähkinä-maissikakut (2 kpl)

  • 2 kpl Chiansiemen & Merisuola -maissikakkua
  • 50 g tummaa suklaata
  • 1 dl cashewpähkinöitä

Paahda cashewpähkinöitä kuumalla pannulla ja hienonna ne rouheeksi keittiöveitsellä. Sulata suklaa varovasti vesihauteessa tai mikrossa. Kasta riisikakku sulaan suklaaseen ja ripottele päälle pähkinärouhetta. Nosta riisikakku jähmettymään leivinpaperin päälle. Nauti luvallisena herkkuna karkkihimon iskiessä.

Ruokabloggarit osallistuivat kilpailuun ja tuunasivat riisikakuista herkullisia välipaloja. Katso, millaisia herkkuja maissi- ja riisikakuista voi saada aikaan. 

Hampunsiemen & mustapippuri, chiansiemen & merisuola ja pellavansiemen & rosmariini -maissikakkujen tuotepakkaukset

Tutustu Friggsin herkullisiin riisi- ja maissikakkuihin.

Super Minä - kaikille, jotka haluavat huolehtia päivittäisestä hyvinvoinnistaan. Tämän sivuston sisällöstä vastaa Midsona Finland Oy, joka kuuluu Midsona AB terveyskonserniin, se on yksi Pohjoismaiden johtavista luonnolliseen itsehoitoon keskittyvistä yrityksistä.

X