Mainos

Rautavarastot täynnä kevääseen ja vatsa hyvinvoivaksi

Jos olosi tuntuu nuutuneelta ja väsymys painaa, vaikka kevätaurinko jo kutittelee, tarkista, ovatko kroppasi rautavarastot tyhjentyneet. Entä iskeekö väsymys aina ruokailun jälkeen? Tee tsekkaus vatsasi hyvinvointiin.

Seitsemän rautaisaa faktaa:

 • Rauta auttaa verta kuljettamaan happea. Jos rautaa ei ole riittävästi, punasolut eivät kehity normaalisti ja ne jäävät pieniksi ja vaaleiksi. Elimistö kuitenkin sopeutuu hitaasti kehittyneeseen raudan puutteeseen, eivätkä oireet siksi aina tunnu eivätkä näy ulospäin.
 • Raudanpuutteen näkyviä oireita ovat väsymys, kalpeus, aneemisuus ja yleinen vireystilan lasku.
 • Naisen raudan päivittäinen tarve on 15 milligrammaa. Miehet pärjäävät vähän vähemmällä, 9 milligrammalla.
 • Raudanpuute on yleistä nuorilla naisilla, kasvissyöjillä, keliaakikoilla ja odottavilla äideillä.
 • Rautaa saa luontaisesti lihasta. Kasvissyöjien kannattaa ladata lautasilleen täysviljatuotteita, linssejä ja papuja.
 • C-vitamiini edistää raudan imeytymistä. Maitotuotteet sen sijaan haittaavat.
 • Helpoin tapa saattaa rautavarastot täyteen, on lisätä rautaa rautavalmisteena.

Raudanpuutteesta voit lukea tarkemmin aikaisemmin julkaistussa Superminä-artikkelissa.

Kotimainen ja vegaaninen Elivo rauta on vatsaystävällinen         

Elivo rauta sisältää 25 milligrammaa rautaa ja B+C-vitamiineja, jotka edistävät raudan imeytymistä. Valmisteen rauta on maaperäistä eli siinä ei ole käytetty eläinperäisiä ainesosia. Rauta on ferrofumaraattia, joka ärsyttää vatsaa vähemmän kuin usein käytetty ferrosulfaatti. Rautavalmisteen voi myös nauttia ruoan yhteydessä, mikä usein
lieventää herkkävatsaisten oireita.
Älä kuitenkaan käytä maitotuotteita samaan aikaan, sillä kalsium heikentää imeytymistä. Myös kahvi ja tee haittaavat raudan imeytymistä kehoon.

 

Väsymys ruokailun jälkeen voi olla oire entsyymien puutteesta

Lääketieteessä ja yleisessä keskustelussa ihmisen hyvinvoinnista on vihdoin alettu kiinnittää huomiota myös vatsan ja suoliston merkitykseen. Aiheesta löytyy jo monta suomenkielistäkin kirjaa, ja erilaisiin artikkeleihin voi tutustua netissä.

Vatsa on monelle ihmiselle se paikka kehosta, joka reagoi helposti erilaisiin muutoksiin. Kenelläpä meistä ei olisi ollut ”perhosia vatsassa” ensitreffeillä tai kukapa ei olisi jännittänyt joskus vatsaansa kivikovaksi. Vatsavaivoja voi aiheuttaa itselleen niin tahattomasti kuin tietoisestikin. Suuret ateriakoot, paistetut raskaat ja rasvaiset ruoat, kiire, epäsäännölliset ruokailuajat ja stressi voivat kaikki aiheuttaa oireita ruoansulatuksessa.

Tunteet vatsan alueella ja eri puolilla ruoansulatuselimiä ovat kiusallisia. Tavallisia oireita ovat närästys, happovaivat, vatsan polttelu ja turpoaminen, kipu, ilmavaivat ja muutokset vatsan normaalissa toiminnassa. Oireita aiheuttaa yleensä vaaraton vatsavaiva.

Vatsaansa kannattaa lepytellä, eikä oireista kannata kärsiä pitkään. Mikäli muutokset ruokailutottumuksissa eivät tunnut tepsivän, kannattaa kokeilla, voisiko ruoan sulamista edistää lisäämällä ruoansulatusentsyymejä ravintolisänä. Jos ruoansulatusentsyymejä ei ole kehossa riittävästi, ruoka jää kuormittamaan suolistoa, eikä se imeydy normaalisti eri ruoansulatuselimissä kehon polttoaineeksi. Entsyymien puute voi näkyä väsymyksenä ruokailun jälkeen.

Mikäli oireet jatkuvat pidempään, kannattaa vaiva tutkituttaa lääkärillä.

Elivo Ruoansulattaja Plus

 • sisältää kymmenen eri ruoansulatusentsyymiä
 • sisältää kalsiumkarbonaattia, joka helpottaa happovaivoja ja edistää ruoansulatusentsyymien normaalia toimintaa
 • luontainen vadelmanmaku
 • ei sisällä eläinperäisiä ainesosia
 • makeutettu fruktoosilla
 • gluteeniton ja vähälaktoosinen
 • ei suositella raskaana oleville eikä imettäville
 • ei henkilöille, joilla veren hyytyminen on heikentynyt
 • käyttö lopetettava ennen leikkausta.

 

Kevät tuo mukanaan kevätkiireitä ja vatsaa ahdistavia herkkuja pääsiäisenä, vappuna ja valmistujaisjuhlissa. Helli siis vatsaasi nyt tuplasti enemmän. Ruoansulattaja Plus Bonuspakkaus myynnissä rajoitetun ajan apteekeissa ja verkkokaupassa Apteekkituotteet.fi. Osta Ruoansulattaja Plus Bonuspakkaus.

Elivo – kotimainen apteekkisarja

Elivo on kotimainen hyvinvointituoteperhe, josta löytyy valikoimaa niin kauneuteen, terveyteen kuin yleiseen hyvinvointiin.  Elivon kauneustuotteet tunnistaa ihanan raikkaasta hypotuoksusta, joka on suunniteltu hajusteyliherkkiä huomioiden. Suosittuja tuotteita ovat myös ravintolisät ja intiimituotteet. Elivon tuotteet kehitetään ja valmistetaan Suomessa. Useilla Elivon tuotteilla on Suomalaisen työn liiton avainlipputunnus.

Super Minä - kaikille, jotka haluavat huolehtia päivittäisestä hyvinvoinnistaan. Tämän sivuston sisällöstä vastaa Midsona Finland Oy, joka kuuluu Midsona AB terveyskonserniin, se on yksi Pohjoismaiden johtavista luonnolliseen itsehoitoon keskittyvistä yrityksistä.

X