Mainos: Päivi Brink
Mainos

Valitse ihoystävällinen luomukosmetiikka

Iho on ihmisen suurin elin, josta kannattaa pitää hyvää huolta. Tehokkain tapa välttää vartalonhoitotuotteista syntyvää kemikaalikuormitusta on siirtyä luomukosmetiikan käyttäjäksi. Luomutuotteilla ihonhoito on paitsi hellävaraista, myös nautinnollista.

Yhä useampi on huolissaan ihonhoitotuotteiden sisältämistä kemiallisista ainesosista, koska ihonhoidossa käytetyt aineet imeytyvät kehoomme. Jatkuvan kemikaalikuormituksen vuoksi iho voi herkistyä ja seurauksena voi olla allerginen reaktio. Erityisesti lapset ja herkkäihoiset voivat saada oireita liian suuresta kemikaalialtistuksesta. Luomukosmetiikassa käytetään useimmiten vähemmän ainesosia kuin muussa kosmetiikassa, mikä vähentää allergisia reaktioita. Käytetyt aineet ovat luonnonmukaisia ja siksi iho- ja luontoystävällisiä.

Riippumaton järjestö Pro luonnonkosmetiikka ry korostaa, että luonnonkosmetiikan käyttäminen edistää sekä ihmisen että ympäristön hyvinvointia, oman lisänsä siihen tuo vielä luomukosmetiikan valinta. Esimerkiksi keinotekoiset tuoksut korvataan luomukosmetiikassa eteerisistä öljyistä saatavilla tuoksuilla. Luomukosmetiikan valmistamisessa minimoidaan myös ympäristöhaitat tuotteen tuotannosta pakkausjätteeseen asti. Tuotteiden ainesosat hajoavat luonnollisesti ympäristöön päätyessään.

Urtekram on luomukosmetiikan edelläkävijä

On tärkeää, että kuluttajalla on tietoa, jonka pohjalta jokainen voi tehdä omat valintansa. Urtekram on ollut luomukosmetiikkatuotteiden edelläkävijä jo 1970-luvulta alkaen, ja kaikki sen tuotteet ovat aina luomutuotteita. Valitessaan Urtekramin tuotteen kuluttaja voi olla varma, että se on sertifioitua luomukosmetiikkaa. Urtekram oli ensimmäinen yritys, joka sertifioi vartalonhoitotuotteensa luomutuotteiksi Pohjoismaissa. Sertifikaatit kertovat tiukasta laatuvalvonnasta.

Urtekramin tuotteissa ei käytetä synteettisiä säilöntäaineita, öljyteollisuuden sivutuotteita, keinotekoisia hajusteita eikä väriaineita. Niitä ei testata eläimillä. Urtekram valmistaa laadukkaita, luotettavia ja innovatiivisia luomuvartalonhoitotuotteita, jotka edistävät ihon terveyttä. Valikoimassa on muun muassa erilaisia shampoita, suihkusaippuoita, käsisaippuoita, deodorantteja, vartalovoiteita, hammastahnoja ja tuotteita kasvojen puhdistukseen ja kosteuttamiseen. Cosmos Organic -sertifikaatin vaatimusten mukaan vähintään 95 prosenttia tuotteisiin käytetyistä kasvisperäisistä ainesosista on luomua.

Teksti: Päivi Brink

Urtekramin tuotteita

 

Lue lisää Urtekramista yrityksenä.

Lue myös 30 parhainta kookosöljyvinkkiä.

Super Minä - kaikille, jotka haluavat huolehtia päivittäisestä hyvinvoinnistaan. Tämän sivuston sisällöstä vastaa Midsona Finland Oy, joka kuuluu Midsona AB terveyskonserniin, se on yksi Pohjoismaiden johtavista luonnolliseen itsehoitoon keskittyvistä yrityksistä.

X