imetys

Aamurutiineja ja imetysjuttuja

12.4.2012 Teksti: Anna

Kaurapuurosta on tullut tärkeä joka aamun aloittava rutiini. Yleensä syön puuron reilun puolen tunnin kuluttua heräämisestä. Se on aterioista selkeästi se jonka kohdalla on vähiten vaihtelevuutta tai lipsumista. Joskus harvoin korvaan sen proteiinishakella ja hedelmällä tai vaikka proteiinipatukalla, kun on muka niin kiire (esim. tiistain kampaaja-aamuna). Tänään kuvasin aamupuuron ja aamukahvin tekoa: kahvina on kestosuosikki Juhla Mokka ja säilytän kahvia siihen kuuluvassa suloisessa Juhla Mokka -peltirasiassa. Entisenä Pauligin paahtimotyöntekijänä olen pussittanut mm. Pauligin alkuperämaakahveja ja espressoja 🙂 Kahvin tuoksussa on mulle ikuisesti kesätyön nostalgiaa!

 

Mainitsin jo aiemmin, että mun äitiyslomani on lopuillaan ja itseasiassa se loppui eilen! Tänään on ensimmäinen päivä sitten vaihtunutta vanhempainvapaata. Vielä kun saisi kelalta postia montako pennosta kuussa tulee. Missähän se kaikki bloggaajien maine ja mammona on? Ei oo täällä näkyny.

Aamusella oltiin Linnean 8kk lääkärineuvolassa ja tyttö kasvaa oikein hyvin! Kaikki muukin on kunnossa ja pääsin kehuskelemaan taidoista kysyttäessä, että eilen nousi ensimmäistä kertaa tukea vasten seisomaan! Tyttö yllätti mut illalla täysin, kun en yhtään osannut odottaa ja seisoa napotti pinniksessä nukkumaanmennessä 🙂 Oi, vaavit <3

Imetys on sujunut hyvin nyt yli 3 kuukauden dieetistä huolimatta. Meillä oli ensimmäinen puoli vuotta aikamoista kasvun tarkkailua kun täysimetysaikana paino nousi niin hitaanlaisesti. Kaikista vaikeuksista huolimatta homma sujuu edelleen ja nyt sitten kiinteiden myötä on painokäyrätkin parantuneet. Omasta mielestä maitoa tulee terveellisesti syödessä jopa paremmin kuin silloin kun söin herkkuja non-stop. ”Tankkauspäivät” sitten tehostavat maidontuotantoa entisestään. Silloin kun oon ollut pitkään ilman herkkupäivää niin silloin taas tuntuu nihkeämmältä. Fitfarmin ohje olikin, että imettävät ylläpitäjien ryhmään ja sitten kannattaa itse tarkkailla ja tunnustella maidontuotantoa. Eli jos vauva vaikuttaa tyytymättömältä ja varsinkin jos vauvan paino ei nouse niin silloin lisää ruokaa! Näin olen tehnytkin. Nää on aina vaikeita asioita, koska periaatteessa imettäville ei voida antaa laihdutusohjeita ja me kaikki ollaan yksilöitä tässäkin asiassa. En halua ottaa vastuuta siitä että vaikka joku toimii minulla, se toimisi muillakin. Toivottavasti jokainen kuitenkin löytää omat rajansa!

Oon käsittänyt, että lukijoissa on muitakin pienten lasten äitejä. Miten teillä on näiden asioiden yhdistäminen onnistunut?! Itse koen, että dieetti on parantanut mun omaa oloani ja näin olen muutenkin jaksanut tämän lastenhoidon paremmin 🙂

Kommentit (20)

WHAAT?! Älytön menestystarina! Ihanaa, mahtavaa! 🙂 Onko sulla missään (blogissa kenties) kuvia sun muutoksesta ekan raskauden jälkeen? Miten motivoivaa kuulla, et kaikilla joilla tulee painoa ihan sikana raskaana, niin ei jää ikuisiksi ajoiksi sellaista höllyvää röllöä 😀 Miten kauan sulla kesti tiputtaa se 40kg ja kauan meni synnytyksestä siihe, että sait ne vatsapalikat näkyviin? Mä tahdon kans! 🙂

Kiva kun kirjoiti ja toivottavasti huomaat tän ja saisin vielä vastauksia 🙂 Tervetuloa lukemaan!

MOI. En tosiaan enäään imetä mutta olen huomannut että kun on paino tippunut ja liikuntaa lisännyt niin jaksaa ihan erillälailla touhuta koti hommia ja leikkiä lasten kanssa..

vihdoinkin muuten paino alle 90 mulla.. 🙂
itsehän en varsinaisesti dietille ole ruennut vaan yritän pitkällä tähtäimellä saada painon normaaliksi ja samalla elämän laadun paremmaksi.. eli ihan hyvä puotus tälle vuodelle tuo 8kg mulla.. 🙂

eija

Tosi hyvin oot saanut painoa pois ”ei-dieetillä” 😉 Loistavaa! 😀 Jatka samaan malliin vaan!

Ihan totta, että paremmalla ruoalla jaksaa paremmin! Roskaruoka laiskotuttaa vaan.

Moikka, hauska ollu seurata sun blogia ku itsellä ihan samanlainen tilanne ku sulla. Poika nyt 7kk ja mulla on myös kaks muuta lasta. Tässä oon nyt yrittäny tiputella raskauskiloja,joita on kertyny kaikkien kolmen raskauden aikana… Itse vedin GFT-kun imetin edellistä poikaa ja minun oli pakko lopettaa dietti lyhyeen koska maidontulo lakkasi miltei kokonaan. Hyvä että sinulla on maitoa kuitenkin riittänyt dieetistä huolimatta. Nyt olen muuttanut vain elintapojani,enkä varsinaisesti ollut millään kunnon kuurilla. Lisännyt liikuntaa oikein runsaasti ja vähentänyt todella rajusti makeita. Makeat ja erityisesti karkki ovat aina olleet suurin ongelmani. Nyt tunnen voivani paljon paremmin ja jaksavani 3 vilkkaan poikana kanssa huomattavasti paremmin. Tammikuun puolesta välistä tähän mennessä paino on tippunut mukavat 12kg:) olen todella tyytyväinen,mutta urakkaa on vielä jäljellä, jospa ensi viikolla paino alkaisi minullakin 7…olisin todella tyytyväinen. Eräs sivusto joka on ollut huikea apu kotiäidin liikunnan lisäämisessä on kotijumpat.fi ja mielestäni jumpat monipuolisia ja hyviä:) Kiitos kivasta blogista!

Sullakin tippunut tosi hyvin vaikket oo ollut kunnon kuurilla! Saman verran kuin mulla ja minä dieetillä 🙂 Sulla on tainnut pahin namihampaan kolotus jo helpottaa kun noin hyvin menee!

Tsemppiä sullekkin jatkoon! Ihana nimimerkki! 😉

Moikka 🙂

Täällä yksi imettäjä myös aktiivisena lukijana! Olen saanut sun blogista ihan älyttömästi tsemppiä omaan projektiin, kiitos siitä ihan ekana! Sun blogi on aivan ihana ja niin positiivisella asenteella kirjoitettu, että on ihana lukea tätä.

Itse oon nyt tiputtanut tästä neljännestä raskaudesta jääneet ylimääräiset 5 kiloa just pois ja paino alkaa olla lukemissa joihin olen suht tyytyväinen, vielä jos 3-4 kiloa saisin pois kesään mennessä niin olis huippua!

Meidän nuorin tulee huomenna vuoden ja imetän yhä päivällä noin 4 krt ja öisin ainakin sen pari kertaa. Täysimetyksellä mentiin eka puoli vuotta ja kiinteitä menee jo hyvin. En oo huomannut nyt tän mun dieetin vaikuttaneen juurikaan maidon tuotantoon, tosin nythän maitoa ei samalla tavalla menemään enää kuin sillon täysimetysaikana. Ja dieettini on oikeastaan ollut lähinnä korjaus/ryhtiliike omaan ruokavalioon, herkut pois ( suklaata söin lähes levyn päivässä aiemmin) vain lauantai on herkkupäivä jolloin vapaa ruokailu, mutta nyt tosin silloinkaan ei tee mieli samalla tavalla mässäillä kun sillon aiemmin, proteiinia enemmän samoin kasviksia, lounaaksi syön usein salaattia jossa pähkinöitä, kalaa/kalkkunaa, raejuustoa lisänä.

Itse sain nyt vihdoin liityttyä täällä uudella paikalla kuntokeskuksen jäseneksi ja olen kuukauden verran taas saanut nauttia bodypumpista ym ihanista ryhmäliikuntatunneista 🙂 On se vaan huippua päästä reiluksi tunniksi rehkimään itsensä puhki, ja sen jälkeen euforisessa olotilassa palata kotin lasten luokse 😉 Jaksaa niin paljon paremmin kaikkea tätä arkea!

Öööö, en tiedä eksyinkö jo aiheesta kuinka paljon… Sata keskeytystä tämän kirjoituksen aikana joten toivon mukaan nyt jotain tolkkua edes sain tähän, sen kerran kun nyt muistan kommentoida 😉

Ihania kevätpäiviä Ericalle ja oikein kovasti tsemppiä projektiin!!! Täällä ruudun toisella puolella ollaan hengessä mukana 🙂

Hirmu kiva, että kirjoitit 🙂 On niin mukava kuulla, teistä lukijoistakin jotain. Ihan tolkun sain viestistä, ei hätää. Oot ollut kyllä reipas, kun ison perheen pyörittämisen lisäksi löydät aikaa itsellesi ja liikunnalle 🙂 Pisteet siitä!

Saat varmasti nuo muutamat kilot pois tuolla tahdilla! Kesällä sit kiitos seisoo jumpista 🙂

Ihanaa kun tykkäät blogista ja kiitos noin mukavista kehuista! =)

Heipsun Erica!

Mulla on 3 lasta josta nuorimmainen täyttää kesäkuussa jo 4 v. =0). Kahden ensimmäisen kohdalla mun paino tippui itsestään synnytyksen ja imetyksen myötä. En siis ollut millä dieetillä, vaan normaalisti söin kaikkea mitä yleensäkin ( ja sitä suklaata =0/! ) Ja kolmannestakin sain kilot melkein normilukemiin takaisin ilman ihmeempiä vippaskonsteja, mutta uusi hormonaalinen ehkäisy toi muutamassa kuukaudessa 10 lisäkiloa! Se oli järkkyä =0/ . Niistä eroon pääseminen vaatikin ehkäisyn pois jättämisen, karppauksen ja 5 h jumpassa ravausta / viikko + juoksun aloittamisen!

En olekaan siis ollut imetyksen aikana dieetillä, joten ei ole siihen omaa kokemusta. Mutta siis kannattaa mun mielestä imettää niin kauan kuin itse haluaa ja syödä sen mukaan ( ei siis riskeerata imetystä dieetillä).

Onnea Linnealle seisomaan oppimisesta !

HV76

Heipsun hei!

Tosi hienosti oot raskauskilot selättänyt ja normaalipainossa pysynyt. Onpas kurjaa nuo hormonaalisen ehkäisyn tuoman kilot! -ja tiukassakin vielä. Täytyy kuitenkin nostaa hattua, että teit töitä muutoksen eteen, hyvä HV76!! 🙂

Moikka, täällä muutaman kuukauden ikäisen tytön äiti. Olen yh, ja en jaksa tehdä vain itselleni ruokaa, syön tosi epäterveellisesti, päivänmittaan syön todella epäsäännöllisin ajoin muroja, karkkeja, suklaata, keksiä, joskus leipää, mehua jne… Maitoa tulee silti enemmän kun laki sallii, onneksi. Toki välillä mietin, et ei välttämättä kauaa tule tämmösen ruokavalion vuoksi :S Joskus saatta olla päiviä etten syö juuri mitään. Pitäs vaan ottaa niskasta kiinni ja hakea kaapit täyteen terveellisiä ruokia että tulisi tehtyäkin jotain.

Onnea vauvasta! <3
Uskon että herkut väsyttää aika lailla, joten kannustan kokeilemaan välillä herkuttomuutta -sitä jaksaakin yhtäkkiä paljon paremmin! 🙂 Mutta aloitat sitten kun aika on kypsä! Joku motivaatio siellä on kuitenkin kytemässä kun selailet lahdutusblogia 😉 Tsemppiä muutoksen aloittamiseen!

Moi taas Erica! Minä en ole imettänyt dieetin aikana joten siitä ei ole kokemusta mutta siitä on, että energia lisääntyy huimasti kun saa painoa pudotettua ja elämän hallintaan siltä osin. Paljon paremmin jaksaa kotona ja lasten kanssa. Omista salikäynneistä ja lenkkihetkistä on tullut varsinaisia oman energian latureita =).Tämä vaikuttaa ihan kaikkeen; nukun paremmin kun ruokavalio on kunnossa ja tulee liikuttua, vatsaoireilut ovat hävinneet, itsetunto on kohonnut reilusti, vaatteet ovat vaihtuneet tummista teltoista värikkäiksi vartalonmyötäisiksi, hiustyylikin on vaihtunut, makuuhuoneessa on enemmän elämää….. ;)) Ihan eri fiilis kuin 15 kg painavampana. Nyt pitäisi saada rutistettua vielä n. 8 kg. On jo junnannut paikoillaan pari kuukautta ja se turhauttaa mutta periksi en anna ja hyvähän se on sekin, ettei ole myöskään noussut. Kovasti odotan toukokuussa alkavaa Fitfarmin Superdieettiä, sitten vedän sen 6 viikkoa ihan täysillä sitä ja toivon saavani sen avulla kiloja pois että olisin taas lähempänä tavoitettani. Tsemppiä sulle, hienosti menee sinun dieetti ja edelleen: sulla on aivan ihana ja kannustava kirjoitustyyli ja koko blogi!!! =D

Moikkamoi!

Oikein hienolta kuulostaa!! Kyllähän se säteilee ulospäin kun painoa tippuu 🙂 Ihanaa, että nautit nyt enemmän asioista!
Kiitos noin mukavista kommenteista blogin suhteen 🙂 Kauheesti tsemppiä Superdieettiin! 🙂 Saat varmasti sen 8kg pois jos niillä ruoilla etenet vielä projektin loputtuakin!

Erica, onko sulla jotain tavotteita että haluut kesäks saaada tiputettua painoa ? Tai siis tarkoitan että onko sun motivaatio nyt korkeammalla kun tiedät että kesä lähestyy. Mulla jotenkin motivoi se, aloitin viikko sitten dieetin kun ajattelin, että helteillä haluun pitää toppeja ja hameita päällä 😉 Mun pitäs saada 5 kiloo pois, et oisin edes suht tyytyväinen, joten ehkä mulla on pieni todennäköisyys saada ne kilot pois ennen kun helteet tulee 🙂 Ehkä..?

En oo kauheesti pohtinut tuota kesää erikseen. Oon ollut vähän sillä ajatuksella liikenteessä, että tää kehonmuokkaus kestää vuosia. Toki meillä on kesän alussa ulkomaanmatka ja sinne pitää bikinit hankkia joten varmasti se vähän motivoi tässä lähi kuukausina 🙂 Ihan vähän kaihertaa et vaikka oisin 75kg kesähelteillä niin en koe, et sekään ois mikään kauheen mahtava bikinikunto… Vasta kun 65kg lähestyy niin alan oleen tyytyväinen. Mut, eteenpäin sano mummo lumessa! 😀

Tietty saat 5kg pois jos vaan oot tiukkana! Lisää aerobista ja herkkupäivät erikseen niin johan tippuu =) Ehdit vielä hyvin, tsemppiä!

Tuohon kesäjuttuun on kommentoitava, että tulee se seuraavakin kesä sitten aikanaan….sitten se 65 kg =) Näinhän se on että kehonmuokkaus todellakin kestää vuosia!

KYLLÄ! Sitä kohti vaan 🙂

Voi miten kiva blogi! Saa ittelle ihan hirveästi hyviä vinkkejä ja innostuksia kun sinun juttuja lukee! Tosi kiva!

Kiva kun tykkäät!! 🙂

Onpa kiva blogi! Äsken eksyin tänne ja jään kyllä heti lukijaksi 🙂

Mulla on vähän samanlainen tilanne kuin sulla, reilu 7- kuinen vauva ja yksi ennestään. Imetän myös 😀 Mulla tuli ekassa raskaudessa 45 kg (!), mutta tiputin niistä sen 40 ja loput taisi muuttua vain lihakseksi. Sain sen älyttömän kilomäärän jälkeen vatsapalikatkin näkyviin! Mulla ei ekalla kerralla paino tippunut juuri lainkaan imetysaikana (6kk). Hormonitoiminta menee ihan sekaisin, eikä palaudu ollenkaan lähes ollenkaan ennen imetyksen loppumista.

Nyt tällä tokalla kerralla kiloja tuli ”vain” 30 🙂 Niistä on sellaiset 10- 15 jäljellä, mutta tällä kertaa ei edes stressaa. Olin viimeksi raskauden jälkeen huomattavasti kireämässä kunnossa kuin aiemmin, ja tiedän että siihen pystyy kyllä kun vain tahtoo. Enkä ollut ikinä millään nälkädieetillä, söin suurimmaksi osaksi terveellisesti + treenasin suht paljon.

Kiva löytää blogeja, missä eletään samanlaisissa fiiliksissä. Paljon treeni- intoa, et näytä yhtään pahalta nytkään! Ja niinkuin itse tossa ylempänä jollekin vastasitkin, kehonmuokkaushan taitaa olla sellainen vuosikausien projekti. Loppuelämän ehkä? En usko, että itsellä ainakaan se kipinä kovaa treenaamiseen pääsee karkaamaan. Koukussa ollaan 🙂

WHAAT?! Älytön menestystarina! Ihanaa, mahtavaa! 🙂 Onko sulla missään (blogissa kenties) kuvia sun muutoksesta ekan raskauden jälkeen? Miten motivoivaa kuulla, et kaikilla joilla tulee painoa ihan sikana raskaana, niin ei jää ikuisiksi ajoiksi sellaista höllyvää röllöä 😀 Miten kauan sulla kesti tiputtaa se 40kg ja kauan meni synnytyksestä siihe, että sait ne vatsapalikat näkyviin? Mä tahdon kans! 🙂

Kiva kun kirjoiti ja toivottavasti huomaat tän ja saisin vielä vastauksia 🙂 Tervetuloa lukemaan!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *