Kalifornialainen pähkinäpiiras
Pekaani- tai saksanpähkinät kuuluvat perinteiseen pähkinäpiiraaseen.
Ainekset
pohja:
- 2 1/4 dl speltti- tai vehnäjauhoja
- 1/4 tl leivinjauhetta
- 1/2 dl vähäsokerista omenasosetta
- 1 tl kardemummaa
- 100 g rasiamargariinia
- noin 1/2 dl vettä
täyte:
- 2 munaa
- 1 dl tummaa sokeria
- 1 dl vaaleaa tai vaahterasiirappia
- 50 g voita tai rasiamargariinia
- 1 tl aitoa vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 2 rkl vähäsokerista omenasosetta
- 150 g pekaani- tai saksanpähkinöitä
Valmistusohje
- Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään ja nypi rasva joukkoon. Lisää omenasose ja vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
- Anna taikinan levätä hetki viileässä ja painele irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija noin 25 cm), peitä kelmulla.
- Pilko hiukan pähkinöitä, paahda kevyesti ja jätä jäähtymään. Vaahdota munat ja sokeri. Sulata ja jäähdytä voi.
- Lisää munavaahtoon kaikki täytteen ainekset ja kaada vuoan pohjalle.
- Paista 180 asteessa 40–45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
1315 kJ (315 kcal)/1 annos
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous