Kesäkurpitsarisotto
Miedon makuinen kesäkurpitsa sopii ihanasti mascarponella kermaiseksi viimeisteltyyn risottoon.
Ainekset
Kesäkurpitsarisotto
- 1 kesäkurpitsa
- 100 g siitakesieniä
- 1 valkosipulinkynsi
- 6 dl kasvislientä
- 2 rkl voita
- 1 rkl öljyä
- 2 dl risottoriisiä
- 3 dl valkoviiniä
- 250 g mascarponejuustoa
- 2 dl raastettua parmesaania
- 3 rkl sitruunamhua
- 1 dl hienonnettua basilikaa
Valmistusohje
1. Pese kesäkurpitsa ja leikkaa ohuiksi kuutioiksi. Huuhtele siitakesienet lävikössä ja taputtele talouspaperilla kuiviksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.
2. Kuumenna paistokasarissa voi ja öljy. Kun voi on sulanut, lisää pannulle risottoriisit ja valkosipulit. Kuullota keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes riisit ovat osittain läpikuultavia. Lisää joukkoon valkoviini. Kiehauta ja keitä, kunnes valkoviini on imeytynyt riisin joukkoon.
3. Lisää pannulle kesäkurpitsakuutiot, siitakesienet ja pari kauhallista kuumaa kasvislientä. Kypsennä keskilämmöllä. Kun kasvisliemi on imeytynyt, lisää jälleen kauhallinen kasvislientä. Jatka näin, kunnes riisi on kypsää mutta vielä hampaissa tuntuvan pureskeltavaa. Kypsennysaika on noin 20 minuuttia risottoriisilajikkeen mukaan.
4. Sekoita joukkoon mascarponejuusto, parmesaaniraaste ja sitruunamehu. Nosta kasari liedeltä ja peitä kannella. Anna tekeytyä pari minuuttia. Risotto saa jäädä löysäksi. Lisää joukkoon hienonnettua basilikaa. Tarjoile heti.
Vinkki: Risotto maistuu parhaimmalta, kun se jää todella löysäksi. Kesäkurpisarisotto maistuu sellaisenaan tai vaikka savustetun kalan kanssa nautittavaksi.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous