Mustikka-banaani -tiikerikakku
Kokeile klassisen tiikerikakun kesäistä versiota, jossa perinteiset suklaaraidat ovat vaihtuneet mustikkaisiin. Mustikkaraita korostaa mehukasta, banaanilla maustettua tiikerikakua.
Ainekset
Mustikka-banaani-tiikerikakku:
- 100 g laktoositonta margariinia
- 2 dl ruokosokeria
- 3 kananmunaa
- 2 dl grahamjauhoja
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 isoa kypsää banaania
Mustikkaraita
- ⅓ kakkutaikinasta
- 2 dl pakastemustikoita
- 2 rkl vehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitelle hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
2. Kuori ja soseuta banaanit haarukalla tasaiseksi. Sekoita banaanisose taikinaan.
3. Nosta kolmasosa taikinasta erikseen. Soseuta mustikat ja sekoita vehnäjauhon kanssa sekaisin. Lisää joukkoon pienempi osa taikinaa.
4. Kaada puolet vaaleasta taikinasta pienikokoiseen noin 1,3 litran voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Kaada päälle mustikkaraita ja loput vaaleasta taikinasta. Vedä vuoan läpi pikkulusikalla, jotta raidat sekoittuvat hieman.
5. Paista mustikkabanaanitiikerikakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 45 minuuttia.
Katso myös:
Kotiliesi.fi: Tiikerikakku
Kommentit
Pikuli ja Melko sokerista,
Kiitos hyvästä huomiosta. Sinne oli lipsahtanut 2 dl, teelusikan sijaan.
Nyt on virhe korjattu.
Kommentit
Tuleeko tosiaan 2 DL vaniljasokeria?!
Ihmetyttää tuo vaniljasokeri määrä?
Pikuli ja Melko sokerista,
Kiitos hyvästä huomiosta. Sinne oli lipsahtanut 2 dl, teelusikan sijaan.
Nyt on virhe korjattu.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous