Ruisleipäsalaatti
Ruisleipäsalaatti on kotimainen muunnos toscanalaisesta panzanellasalaatista
Ainekset
- 4 paksuhkoa viipaletta ruisleipää
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- 1 tl silputtua rosmariinia
- 8 kirsikkatomaattia
- 1 maustekurkku
- 1/2 kurkkua
- 2 nippusipulia
- 1 lohko kesäkaalia
- basilikan lehtiä
kastike
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl punaviinietikkaa
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa leipä isoiksi kuutioiksi. Kääntele valkosipulilla maustetussa öljyssä ja paista kuutiot pannulla rapeiksi rosmariinin kanssa.
2. Puolita tomaatit, viipaloi maustekurkku, leikkaa kurkku tangoiksi. Leikkaa sipulit varsineen viipaleiksi. Suikaloi kaali.
3. Sekoita kastike ja kaada se salaattikulhoon leipäpalojen päälle. Anna maustua jonkin aikaa ja lisää joukkoon muut salaattiainekset. Kääntele salaatti sekaisin.
Leipä höystää myös nämä salaatit:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous