Reseptit

Smoothiekakku

Smoothiekakku on raikas tarjottava esimerkiksi kevään juhlissa. Se sopii myös gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota noudattaville. Kakun voi myös pakastaa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

POHJA

  • 125 g manteleita ja pähkinöitä
  • 100 g pehmeitä kivettömiä taateleita

TÄYTE

  • 5 liivatelehteä
  • 2 dl kauravispiä
  • 5 dl mantelinmakuista soijajogurttia
  • 250 g kotimaisia pakastemarjoja sulatettuna
  • 1,5 dl ruokosokeria
  • kourallinen tuoreita mintunlehtiä
  • puolikkaan sitruunan mehu

KORISTELUUN

  • marjoja
  • mintunlehtiä
  • tomusokeria

Valmistusohje

Smoothiekakku valmistuu näin:

1. Smoothiekakun valmistus aloitetaan jauhamalla mantelit ja taatelit hienoksi seokseksi tehosekoittimella. Painele sen jälkeen seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle.

2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kauravispi kuohkeaksi. Sekoita soijajogurtti, marjat, sokeri ja mintunlehdet tehosekoittimella tasaiseksi seokseksi ja kaada kulhoon. Kääntele varovasti joukkoon vaahdotettu kauravispi. Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos täytteen joukkoon hyvin sekoittaen.

3. Kaada täyte vuokaan ja peitä kelmulla. Smoothiekakku saa hyytyä jääkaapissa vähintään 3–4 tuntia, mieluiten yön yli.

4. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Koristele smoothiekakku marjoilla ja mintunlehdillä ja ripauksella tomusokeria

Lisää raikkaita kakkureseptejä:

pakastettu mansikkakakku

Pakastettu mansikkajuustokakku

mango-raakakakku

Helppo raakakakku – mangojuustokakku

kevennetty juustokakku

Varpulan kevennetty juustokakku

Kotiliesi.fi: Jäädytetty marjakakku

X