Sushi
Tarjoile riisisushien kanssa pienistä astioista wasabia, japanilaista soijakastiketta ja inkiväärilastuja.
Ainekset
Sushiriisi:
- 2 dl japanilaista sushiriisiä tai puuroriisiä
- 2.5 dl vettä
- 1.5 rkl japanilaista riisiviinietikkaa
- reilu rkl sokeria
- 1 tl merisuolaa
Riisisushit:
- annos sushiriisiä
- 10-12 kylmäsavulohiviipaletta, tuoretta kuhaa tai isoja katkaravunpyrstöjä
- 2 merileväarkkia
- wasabia
- sitruuna- tai limettiviipaleita
tarjoiluun:
- wasabitahnaa
- japanilaista soijakastiketta
- etikkaliemeen säilöttyjä inkiväärilastuja
Valmistusohje
Sushi on herkkua. Näin valmistat sushi-aterian:
- Valmista sushiriisi. Kaada riisi isoon kulhoon ja huuhtele, kunnes vesi on kirkasta. Valuta riisi hyvin.
- Kaada riisi kattilaan, lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Kun riisi kiehuu kunnolla, peitä kattila kannella, pienennä lämpöä reilusti ja anna riisin hautua 10 minuuttia.
- Nosta kattila pois levyltä ja anna riisin seistä kannen alla noin 15 minuuttia.
- Sekoita riisin kypsyessä riisiviinietikka, sokeri ja suola pienessä kulhossa. Sekoittele, kunnes sokeri on liuennut.
- Kumoa kypsä riisi laakeaan kulhoon, pirskota pinnalle viinietikkaliemi. Kääntele liemi varovasti esimerkiksi kahdella puulastalla nostellen riisin joukkoon. Älä sekoita. Kun riisi on kädenlämpöistä, voit aloittaa sushien valmistamisen.
- Valmista sushit. Vuoraa munakuppi talouskelmulla. Leikkaa ohut suikale merileväarkista ja laita se munakupin pohjalle kelmun päälle. Asettele kalaviipale tai katkarapu munakupin pohjalle merilevän päälle.
- Sipaise vähän wasabia kalan pintaan ja täytä munakuppi riisillä.
- Nosta sushi kelmun avulla munakupista ja kumoa ylösalaisin tarjoiluvadille. Voit myös muovailla riisistä käsin pieniä puikuloita, joiden päälle sipaiset wasabia ja asettelet kalasiivun tai katkaravunpyrstön sekä merileväsuikaleen.
- Koristele sushi pienellä sitruuna- tai limettiviipaleilla. Tarjoile riisisushien kanssa pienistä astioista wasabia, japanilaista soijakastiketta ja inkiväärilastuja.
Lue myös: Sushia vasta-alkajille
Katso myös Kotiliesi.fi: Misokeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous