arki

Jäätelökakku, helppoa kuin heinänteko

17.1.2017 Teksti: Anna

SAMSUNG CSC

Ihmeellistä, etten ole aiemmin tehnyt jäätelökakkuja vaikka rakastan jäätelöä. Kun saimme perheenä kutsun Pingviinin jäätelökampanjaan, meillä kiljui koko talouden väki. Lapset ilmoittautuivat samantien vapaaehtoisiksi ja aloitimmekin tutustumisen Pingviini-jäätelöiden reseptipankkiin nimenomaan lasten herkuista. Halutiin kokeilla jäätelökakkua ja värikkäistä kakuista: Sateenkaaresta ja Taikametsästä tarjottimelle valikoitui ensimmäinen.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Jäätelökakku oli ihan naurettavan helppo tehdä, eikä se vienyt aikaa kuin hetken. Litran paketit nostettiin kylmälle tarjottimelle ja koristeltiin sen jälkeen. Tähän versioon tarvitsi värillisiä koristelugeelejä, erilaisia nonparelleja sekä valkoisia vaahtokarkkeja, jotka muodostivat pilvet sateenkaaren ympärille.

SATEENKAARI
10 min / 6-8:lle / Naurettavan helppo

Ainekset

2 l Pingviini Kesätrio tai Synttäritrio –jäätelöä
värikkäitä koristelugeelejä (esim. vihreä ja punainen)
eri värisiä nonparelleja
valkoisia pieniä vaahtokarkkeja

 

Valmistus
Laita tarjoiluvati pakkaseen tunniksi tai pariksi. Laita jäätelöpalat vierekkäin kylmälle tarjoiluvadille. Tee koristelugeeleillä jäätelöpalojen pintaan sateenkaaren raidat. Täytä raitojen välit erivärisillä nonparelleilla. Tee vaahtokarkeista pienet pilvet sateenkaaren viereen.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Lapsilla oli vieraita naapurista ja kakku oli oikea menestys. Tähän sateenkaarikakkuun sopii esimerksi Pingviini Kesätrio tai laktoositon Pingviini Synttäritrio, mikä on kuvassa. Kermajäätelö Synttäritrio yhdistää mansikan, päärynän ja banaanin ja se on valmistettu luonnon väreillä ja mauilla. Tiesittekö muuten, että Pingviini jäätelöt tehdään Hämeenlinnan kupeessa Turengissa ja ne ovat merkitty Avainlippu-tunnuksella osoituksena siitä, että jäätelöt on valmistettu paikallisella työvoimalla, suomalaisista raaka-aineista! Pingviini-jäätelöiden maito ja kerma ovat aina täysin Suomesta.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Lisää herkullisia reseptejä löydät osoitteesta Pingviini/reseptit.

Onko teillä jäätelökakut olleet suosiossa lasten kemuissa?

SAMSUNG CSC

Kommentit (13)

[…] Jäätelökakku, helppoa kuin heinänteko […]

wau, syötävän hyvännäkönen! melkein voisi tehdä omille synttäreillekin 😀

Kiitti! Tää oli kyllä hieno ja todella vähällä työllä 🙂

Kunpa kaikki söisivät suomalaista jätskiä (ja karkkeja ja muitakin elintarvikkeita!) niin pysyisi työpaikat Suomessa. 🙂 Ihania kakkuja!

Oon itse kans koittanut lisätä suomalaisten elintarvikkeiden ja muidenkin tuoteryhmien tuotteiden käyttöä paljon nyt aikuisuudessa. Kotimaisuus on tärkeää <3

Tämä oli hauska ja helppo vinkki lasten synttäreille, kiitos! ?

Eipä mitään, ole hyvä! Tuolla pingiviinin sivuilla oli muitakin tosi hauskoja 🙂

Vau! Eipä oo tullut ajatelleeksi että jäätelökakun voisi tehdä itsekin! Ja näin helposti 🙂 pitää kokeilla seuraavissa kemuissa!

Ehdottomasti! Ja uppoaa pienille vieraille vielä usein kakkua paremmin.

Tämä kommentti ei liity millään tavalla jäätelökakkuihin, vaan koko blogiin. Vietin reilun kahden viikon joululomani melkein kokonaan petipotilaani. Tylsyyksissäni päätin alkaa lukea jotain uutta blogia ja valitsin tämän, koska olin joskus eksynyt ihailemaan instagram-kuviasi. Aloitin blogisi lukemisen siis ihan alusta, koska minua kiinnosti instan perusteella muuttunut ulkomuotosi ja perhe-elämä. Olen itse pudottanut painoa pari vuotta pikkuhiljaa. Viime kesän jälkeen paino on tullut noin 8 kg alaspäin. Viimeisistä kiloista voi kyllä kiittää joululoman myyräkuumetta.

Tänään sain blogisi lukemisen päätökseen ja en voi muuta kuin hattua nostaa niille muutoksille, mitä sait Linnean jälkeen aikaan. Tässähän sattui vielä niin hauskasti, että tein muutama viikko sitten positiivisen raskaustestin ja kolmannen lapsesi odotusajan postaukset ja kehon muuttuminen raskausaikana kiinnostivat kovasti. Minullakin on kova pelko raskauden onnistumisesta. Jopa nii kova, että iloitseminen on vielä tässä vaiheessa vaikeaa. Tänään itkin silmät päästäni keskenmenosta kertovaa postausta lukiessani.

Blogisi on ollut oiva matkakumppani tässä viimeisen kuukauden aikana. Kiitos siitä!

Vautsi mikä suoritus selailla ja lukea blogi alusta asti! Joo no, tässä ollaan nyt ja tiedätkin mitä kaikkea on tapahtunut jos jaksoit lukea noin paljon. Hirmuisesti onnea raskaudesta ja kaikkea hyvää siihen sinulle <3 Kiitos myös todella piristävästä kommentista!

Joo. No Valion jäde meni kyl boikottiin kun se nestlen logo on sinnekin päätynyt. Harmi. Onneksi on 3 kaverin jäätelöt.

Jep. Se on totta,mutta ei poista siltikään Nestle tietoa. Aika hiljaa ovat asian suhteen olleet. Vaikka kuinka suomalaisena pitävät niin en anna rahojani Nestlelle. Ja vaikka ovatkin yhdistyneet ’jo’ 2004 niin itse en ainakaan 15 vuotiaana tälläisiin asioihin ymmärtänyt edes vaikutuksia. Merkin näkyminen pienellä paketin takapuolella jotenkin tuo fiiliksen, että jotain piiloteltavaa on kun ei kehdata olla rehellisesti Nestle myös paketin etupuolella. Onneksi Suomessa on nykyään suomalaisempiakin yrityksiä ja on varaa valita. ?

Nekin on kyllä hyviä! Valion jäätelöliiketoiminta siirtyi Suomen Nestlén omistukseen jo 2004 eli aika kauan sitten. Pingviini-jäätelön valmistus jatkuu silti edelleen Turengin tehtaalla ja jäätelölvalmistus jatkossakin Suomessa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *