arki

Tulta päin

18.10.2013 Teksti: Anna

IMG_20131018_110048

 

Nyt täytyy sanoa et tuntuu niin paljon paremmalta kuin viikko sitten tähän aikaan. Pitkään jatkunut masennuskausi, kaiken maailman napostelu ja siihen päälle kipeänä olo sai mut todella ahdistuneeksi. Mietin mielessäni, että mun fitnessharrastuksesta ei tuu enää koskaan mitään ja todennäköisesti lihon loppuelämäni ja itken itseni uneen. Enkä nyt liioittele! En tiedä tuntuuko muilla samalta, mutta kun on tavallaan pettynyt itseensä ja menettänyt toivonsa niin tulee sellainen olo, että on niin syvässä suossa ettei sieltä enää koskaan pääse ylös.

IMG_20131017_134338 IMG_20131017_150019 20131017_150107 IMG_20131018_105801

 

Silloin laitoin Saralle viestiä ja se tsemppas mua. Mun fitnessunelma ei oo kadonnut mihinkään vaikka tässä on talonsuunnittelua ja muuta. On ehkä vaikuttanut siltä, että koko harrastus/laji ei enää kiinnosta mua, mutta kyllä se kiinnostaa. Olin vain niin kamalan pettynyt itseeni kun en saanut vietyä loppuu sitä keväällä aloitettua dieettiä ja se on painanut mun mieltä. Koin epäonnistuneeni siinä ja se tuntui todella pahalta. Nyt olen kuukausia kerännyt takaisin sitä itseluottamusta jonka menetin. Sen dieetin piti valmistella mua lähemmäksi kisa-Annaa ja koska en pysynyt dieetissä niin onnistuisinko koskaan haaveissani fitnessurheilijaksi, jolle dieetit on osa elämää.

IMG_20131018_104900 IMG_20131018_105220 IMG_20131018_105445 IMG_20131018_104748

Nyt ei ole mennyt kuin 5 päivää ja mun fiilis on ihan toinen. Oon tällä viikolla tehnyt kaksi treeniä mun valmentajien kanssa ja saanut sen sisun takaisin, että mähän pystyn mihin vaan. Oon tehnyt kaikki mun viikon aamulenkit, salitkin ois jo pulkassa ja tälle illalle on suunnitelmissa kopsuttelua korkkareilla. Tää on sitä joka saa mut hymyilemään ja onnelliseksi! Ei se sohvalle käpertyminen suklaalevyn kanssa, ainakaan useammin kuin kerran viikossa 😉 Silloin tällöin herkku tai kaksi mutta se, että ateriaväli venyy ja sitten sen korvaa leivillä ja kohta on taas nälkä, että sortuu ottamaan jotain ”lasten” herkkuja jne. ei vaan sovi mulle. Silloin voin henkisesti pahoin, murjotan ja masistelen entisestään. Terveellinen ja säännöllinen ruokavalio pitää mun pääkopan kunnossa. Olisin oikeasti hermoraunio jos joutuisin johonki BB-tyyppiseen taloon asumaan ja ruokana annettaisi vain hampurilaisia. 

IMG_20131017_125659 IMG_20131017_125839 IMG_20131017_181036 IMG_20131017_181546 IMG_20131017_181727 IMG_20131018_102753

 

Nyt olen kokkaillut seitiä, tehnyt aamupirtelöitä ja syönyt välipaloja kellon tarkkuudella. Ah autuus miten ihanaa! Jollekulle tällainen saattaisi aiheuttaa ahdistusta mutta mulle rutiinit luo turvaa ja niiden avulla tavoitteeseen pääseminen on monin verroin helpompaa. Toisaalta tää juttu alkaa olemaan päivä päivältä tutumpaa ja myös soveltaminen onnistuu tarvittaessa ilman suurempaa päänvaivaa. Ehkä kaikella on siis ollut tarkoituksensa ja olen entistä viisampi?

IMG_20131018_104523 IMG_20131017_172128 IMG_20131018_104240 IMG_20131018_090831 IMG_20131018_092133

 

Itseluottamus on ollut alusta saakka mun salainen ase mutta missä se oli? En tiedä! Joka tapauksessa se on taas täällä: kynäniskat pois alta, täältä tulee Fitness-Anna!

IMG_20131017_172904 IMG_20131018_114148

 

Ihanaa viikonloppua muillekin wannabe-bodareille! 😉 <3

Kommentit (33)

Kiitti vinkistä! 🙂 Pitää katsoa jos löytyis! 🙂

Ihana lukea tämmöistä postausta! 🙂 Tulee niin hyvä mieli! Itelläkin välillä mieli niin maassa ja tuntuu että en pysty tähän laihdutusdieettiin vaikka tekisin mitä. 5 viikkoa kuitenkin takana onnistuneesti, jokainen päivä on voitto ja se tuntuu hyvältä.

Tykkään muutenkin tästä sun blogista, se inspiroi mua valtavasti!

http://fahw.blogspot.fi/

Sullahan menee hienosti jo :)) Kiva kuulla et viikot soljuu! Ehkä mäkin voin 5 viikon päästä todeta saman 😀

Sä pystyt siihen kyllä Anna 🙂 Jokaiselle tulee varmasti niitä vaikeampia kausia, mutta mä oon kyllä koko ajan uskonut et saavuat tavoittees 🙂

Jee, ihania ootte! 🙂

Kyllä se siitä! Ja toisaalta onhan talonrakennus ja sen mukana tuoma innostus ja haasteet niin iso osa elämää, että ehkä ei ole järkeä haukata kaikkea kerralla (taloa ja fitnessunelmaa). Omaan silmääni olet kaunis normaalipainoisena, mutta johtunee vain siitä, että fitnesskireys ei miellytä juuri minua. Mutta tuohon pikkulöllerön kertymiseen voin niin täysin samaistua (nimim. noin 5 kg turvotusta ja muuta höttöä kerännyt) ja olin aavistavani ahdistuksesi yhä löysenevistä salipaidoista. 😉 Itse huomaan nimittäin ällön olon siinä, että se löysin vaate lähtee päälle kaapista, eikä mikään ihana makkarankuoritreenitoppi, joka oli se paras valinta muutama kilo sitten. Samoja fiiliksiä?

Tsemppiä!

Voi tietty olla! Saatiin myös kuukausi takaperin salilta nuo mustat työpaidat niin tulee vedettyä aina samalla oma treeni työpäivän jälkeen. Oon mä silti sulloutunut myös betteriin ja brasilsulin värikkäisiin toppeihin 😀 Kivempaahan se toki on kun ei oo sellainen löllö-olo 😉

Tsemppistä takaisin! 🙂

Mahtavaa! Kyllä sulla on ollut elämässä nyt niin paljon muuta mietittävää, että ei ole ihme jos ei dieetit mene ihan putkeen. Mutta sieltä on nyt noustu ja suunta on ylöspäin!

Sitä paitsi, oletan että sulla ei ole kuitenkaan kaikki mennyt ihan plörinäksi, et ole näiden kuukausien aikana palannut siihen entiseen! Olet kuitenkin osittain syönyt ”kuten pitää” ja liikkunut myös! Itse olen huomannut, että vaikka joskus menee koko viikonloppu ihan pieleen syömisten kanssa (vaikka oli aikonut vain la-illan otta rennommin) ja sitten on kauhea morkkis, niin sieltä kun nousee ylös, tajuaa ettei ole enää paluuta siihen entiseen. Sitä havahtuu nopeasti, että mitä mä oikein teen, tekee korjausliikkeen ja palaa ruotuun. Entinen minä olisi jäänyt voivottelemaan ja jatkanut vielä viikon sitä hyvin aloitettua mättöelämää…nyt sitä jo kaipaa niitä säännöllisiä ruokia, rahkoja, hikitreenejä ym. hyvin pian.

Sitä paitsi olet monelle, myös minulle, suuri inspiraation lähde juuri siksi, että olet niin inhimillinen ja rehellinen. Elämä eikä syömisetkään mene aina niin kuin suunnittelee! Kyllä se tästä taas! =)

Juu en mä sitä tarkoitakaan. Oon kyllä syönyt ihan terveellistä ruokaa paljon mut siihen päälle sit muutakin. En oo kuitenkaan koskaan ollut mikään ahmija mut jos joka päivä syö vähän jotain niin lähteehän se paino nousuun, oli se sitten makeaa tai suolaista -yli energiakulutuksen kuitenkin. Nyt sitten vain tarkkailen annoskoot eli ruoat vaa’an kautta jne. 🙂

Kiitos ihanasta kommentista! 🙂 <3

Joo niinhän se paino siitä lähtee nousuun, kun syö niin kuin pitäiskin ja siihen päälle vähän kaikkea – kokeiltu on täälläkin 😉

Olipas kiva lukea näin positiivinen postaus vaikka ulkona on synkin räntäsää sitten viime syksyn 🙂 Mä muuten pääsin testaamaan sitä Gazozin SciTec-prodea ja kirjoitin siitä lyhyen arvostelun blogiini.

Käy tsekkaamassa jos kiinnostaa 🙂

http://musclefetish.blogspot.fi/2013/10/herkkuperseen-herkkuprodet.html

Ihanaa et piristi 🙂 Kiva arvostelu sulla blogissa! 🙂

http://www.dannold.com/wp-content/uploads/2011/09/success-chart.jpg varmaan on tuttu kuva?

Tsemii. Sulla on niin paljon pudutusta, niin pitkä matka jo, ettei oo mikään ihme, että välillä kyllästyttää/tulee taantumaa jne.

Itsellä ei lähtötilanne ollut kuin 80kg, mutta kyllä senkin painon tiputtaminen, opettelu miten pitää painoa pois, miten yrittää syödä jojoilematta ilman tarkkoja kuureja, on ollut välillä tosi raskasta. Itselle myös tarkat ruoat, kellonajan jne tuottaa suunnatonta helpotusta.. moni ihmettelee etteikö se stressaa, mutta ei .. mun mielestä ei ole mitään stressaavampaa kuin se, että saa / joutuu syödä ilman suunnitelmaa.

On tuttu! Joskus laitoin tuo blogiinkin! Niin hyvä kuva! 🙂

Tsemppistä meille, tää ”perusjuoni” on sama kaikilla lähtökohdista riippumatta 🙂 Pitää vaan jaksaa jatkaa!

Ihan samoilla fiiliksillä meni omakin syksy, mutta nyt on taas pahin väsymys ja masistelu takanapäin ja tsemppiä & tahdonvoimaa mieli täynnä. 🙂 Täytyy vain hyväksyä ettei matka tavoitteeseen mene suoraa tietä, vaan matkan varrelle tulee niitä ylä- ja alamäkiä kuoppineen ja mutkineen. Mutta aina niistä kuitenkin selviää ja oppii uutta itsestään, ja matka eikun jatkuu!

Selvästi meille useille on tää on diagnoosi: syysmasis! Onneksi se menee ohi 😉

Hienon työn olet jo tehny! Oon kuullu että päästäkseen tuuletteleen alamäkeen häätyy välillä kiivetä ylämäkeä :-)! sulla suunta ollu tavoitteita päin- arki vaan välillä heittelee haasteita- onneksi jokaiselle :-)! tsemppiä ja kirjaimellisesti tuulta päin….

Ai niin mihis muuhun noita prodejauhoja voipi käyttää kun palkkariin? ohjeita?

Ihana sanonta! Toivottavasti pitää kutinsa myös meikäläisen kohdalla 😉

Luitko edellisen postauksen mm. Smoothie-resepti? Siinä on smoothie-ohje proteiinijauheesta! 🙂 Sen lisäksi sitä voi käyttää ainakin ättyihin, pannariin, rahkan sekaan tms. 🙂

Jes!hyvä Anna! sun kasvoiltakin ihan loistaa hyvä fiilis. Mulla on täällä kiusana sitkeä flunssa, joka meinaa mennä pois ja sitten taas yltyy, ja sekös pinnaa kiristää, koittaa syödä terveellisesti,mutta kummasti se motivaatiota laskee kun ei pääse säännöllisesti treenaamaan..ja sit iskee just toi peli on menetetty fiilis.
ei auta kun juoda lämmintä ja napsia vitamiineja, kai tää mut kohta rauhaan jättää.
Mukavaa viikonvaihdetta!

Toivottavasti säkin paranet pian! Mulla oli tuo ihan sama fiilis mut heti kun pääsi liikkumaan niin mieli koheni 🙂 Toivottavasti sulle käy samoin! <3 Ihanaa viikonloppua!

Hei!
Oon samanlaisessa tilanteessa ja oli ihana lukea sun postaus. Mullakin meni hyvin dieetin kans, mut ruuhkavuosien kiire ja väsy saivat mun dieetin siihen pisteeseen, että unohdin säännölliset ruoka-ajat. Ja kun siihen pisteeseen mennään, hätäsesti korvaan nälän tosiaan leivällä tai lasten karkkikaapista herkuilla. Aargh! Niin raivostuttavaa. 😉 Mut nyt oon päättänyt ottaa itseäni niskasta kiinni ja aloittaa taas dieetin. Kun ateriavälit pitää oikeina ei tule mielitekoja ja pää pysyy menossa hyvin mukana. Kiitos, että sain lukea myös tällaisen puolen sinusta. Ei se aina niin helppoa ole olla dietillä. Ja hyvä muistutus on se, että voi sen dieetin aloittaa uudestaan eikä tarvitse jäädä rypemään siihen epäonnistumisen tunteeseen. Tsemppiä projektiin sulle ja mulle!!! :))

Mä uskon et meistä suurin osa on ihan samanlaisia kuin sinä ja minä. Moni vaan ei kehtaa myöntää sitä et aina ei mee kuin Strömsössä ja pidetään jonkunlaista kulissia yllä. Periaatteessa munkaan ei ehkä ”kannattaisi” sanoa näitä ääneen kun oonhan PT ja esimerkki muille jne. Et jos en itse elä niin en voi myöskään muilta samaa olettaa tms. Mutta käytännössä suurin osa mun asiakkaista on jo ihan alussa sanonut mulle, et hei Anna: mä halusin just siksi sun treenattavaksi kun sä tiedät ettei se oo niin helppoa ja ymmärrät todellista elämää ja haasteita. Eli joo, mä en viitsi esittää täydellistä tai edes lähelle sellaista koska en itsekään pysty 100% kurinalaisuuteen. Uskon et silti voi edistyä ja onnistua! 🙂

Tulipas romaani, kiitos tsempistä ja tietysti kovasti samaa sulle takaisin! Ja ihan totta kommentoit, uudestaan vaan, joka kerta!

Ihana että olet saanut motivaatiosi takaisin. Sun ei missään nimessä kannata heittää hanskoja tiskiin, sillä niin suuren työn olet jo tehnyt! Sun blogin avulla sain itsekin motivaatiota aloittaa elämäntapamuutos ja nyt oon jo lähes 8kg laihduttanut parissa kuukaudessa. Kiitos siitä kuuluu sulle, ilman sun blogin lukemista tuskin olisin aloittanut yhtään mitään! 🙂

Voi vitsi miten ihana kuulla! Jotenkin hassua et meikäläisen jutuista saa niin potkua perseelle mut sehän on ihan huikeaa! Itse kuitenkin te sen työn teette <3 Onnittelut pudotuksesta! 🙂

Hienoa, U Go Girl! 😀
Joskus täytyy olla itselleen armollinenkin! <3

Jees, nyt on ihan mahtifiilis taas! 🙂 Ihanaa!

Ihanaa saada lukea taas meidän onnistuja Annasta! Sä oot niin mun idoli! Mulla oli kanssa tossa eilen tuollainen ”syvässä suossa” -fiilis kun tuli mässäiltyä ohi ohjeiden. Nyt kuitenkin taas uudella innolla kohti ensi kesää! 🙂

Terkuin Sanna
pudotus.blogspot.com
Saa liittyä lukijaksi 😉

Hih 🙂 Aivan ihania kommentteja tänään! 🙂

Kovasti tsemppiä sulle, nyt vedetään talvi täysillä niin sit on tosiaan ihana fiilis keväällä 🙂

Jes ihan mahtavaa! Fiilikset on molemmin puoliset! Mä iloitsen siitä, että tällä viikolla 2 salitreeniä takana, eikä se ollut niin hankalaa mennä sinne, oon mahduttanut myös aerobista viikkoon ni pysyy mielekkäänä 🙂

Ihana nähdä kun oot taas iskussa, minä ja monet muut lukijat ammennetaan sitä motivaatiota itseemme!:)

Näyttääpä herkulliselta noi sun ”dieetti”safkat! Mut diettaaminen on kivaa, ei senkään tartte olla tylsää 😉

Jatketaan samaan malliin! 🙂

Joo dieettisafkat on hyviä kun tosiaan kaikki ”tavallinen bodyruoka” on hyvää 🙂 Sit vaan kun vetää ruoat vaa’an kautta niin ei vois laihduttaminen olla helpompaa 😉

Mahtava viikko sielläkin! Jeee! Nyt ootte te lukijatkin iskussa siellä! 🙂 Hyvä hyvä!

En ole aikaisemmin saanut aikaiseksi kommentoida, mut nyt on jo pakko! 🙂 Sulla on ihan käsittämätön taito luoda tsemppihenkeä täällä blogissa! Miten sen selittäisin, yritänpä 😉 :kun sulla on tsemppi päällä, osaat ilmaista itseäsi niin, että täällä tavalliselle kolmen lapsen mammalle, jonka viimeinen 7kg odottaa tiputtajaansa, ei iske epätoivo, että tuo pystyy vaan mä en. Sen sijaan tulee olo, että vau, säkin teet sen, niin kyllä mäkin tästä taas! Se on upea taito, osata olla samalla riemuissaan omasta onnistumisestaan ja saada ruudun läpi sama lämmin tsemppihenki välittymään tänne asti! Sä onnistuit siinä mun kohdallani taas, eli iso kiitos ja kumarrus siitä! <3 Upea mimmi olet! 🙂

Äh, niin kuin sanoin jo aiemmin, kertakaikkisen mukavia kommentteja tässä postauksessa! 🙂 Te kaikki ootte niin messissä sekä mun puolella et omassa pudottamisessa et mun sydäntä ihan lämmittää. Kiitos siis mukavasta blogipalautteesta <3

Ja sulle, ihan mahtavaa -7kg enää! Sä pystyt siihen! Mullakin oli kesällä "enää 8kg" ja ryssin sen. Älä tee samaa virhettä kun oot jo noin lähellä 🙂 Mun piti aloittaa et on taas 14kg, ei oo kiva mut äkkiä mä tuon puolitan ja sit oon kans yhtä lähellä kuin sä 😉 Äläpä päästä mua ohi 😀

Kannattaa lukea kirja ”How to have your cake and your skinny jeans too” Josie Spinardilta, löytyy esim Amazon Kindle-ohjelmalla kätevästi ja halvalla kännykkään 🙂 Vois auttaa suakin ja varsinkin niitä aikoja kun et ole varsinaisella dieetillä syystä tai toisesta 🙂

Kiitti vinkistä! 🙂 Pitää katsoa jos löytyis! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *