Yleinen

Voiko rahkalla elää?

15.6.2012 Teksti: Anna

Me oltiin lasten kanssa aamupäivällä leikkipuistossa. Mukana oli tietysti kulhot ja lusikat leikkipuistolounasta varten! Musta on ihanaa kun kesällä kaikki lapset saa puistossa ilmaisen lounaan. Viime vuonna olin viimeisilläni ison mahan kanssa ja nyt tuntuu omituiselta, että Linnea täyttää puolentoista kuukauden kuluttua 1-vuotta! Ihan niin kuin olisin sitä talven pitänyt piilossa ja kasvattanut, kun nyt onkin jo iso tyttö 🙂 Törmäsin myös Saraan ja hänen lapsiin puistossa, aamuvirkut olivat siellä jo paljon ennen meitä. Viime kesä hengailtiin yhdessä ihan samoin.

tässä eilisen kuvia eri leikkipuistosta
Linnealla uusi UV-suojan antava lakki Italiasta

Otin itselleni evääksi yhden Skyr-rahkan, koska lähdin niin kiireessä. Oon tämän päivän elänyt melkein rahkoilla kun ostin eilen kaikkia erilaisia kokeeksi. Oon syönyt aika monta Ehrmannia niin välillä on kiva herkutella muillakin. Mutta kuten tiedätte niin mulle nuo maitotuotteet maistuu ihan liian hyvin, tänään jopa niin hyvin etten uskaltanut syödä lounaalla kuin pienen annoksen tonnikala-makaronilaatikkoa kun oon syönyt niin monta rahkaa!

annoskoko 170g
annoskoko 175g
annoskoko 200g

Skyr maistuu aika viilimäiseltä ja ei oo niin herkkua kuin Arla Ingmanin selvästi rasvaisempi toverinsa. Tää menee jo herkun puolelle, sekä rasvan että sokerin määrällä. Valion Profeel on vähän mitäänsanomaton, en edes muista miltä tuo vanilja maistui. Ei kuitenkaan niin happamalta kuin Skyr! Ravintoarvoiltaan Skyr on vähäsokerisin mutta siinä on saman verran proteiinia ja rasvaa kuin Profeelissä. Arla Ingmanin maustettu rahka on vähän eri tuote kuin nämä kaksi ensimmäistä, sillä onhan Valiollakin maustettuja rahkoja joissa on tuo 7% rasvaa.
Mutta laitetaan kaikki 3 vertailuun (yllä olevat maut) niin voi punnita kannattaako kallistua viimeiseen 🙂

Skyr, proteiinipitoinen rasvaton rahka      Valio Profeel proteiinirahka     ArlaIngman maustettu rahka

energia                   60kcal                             80kcal                                     160kcal
proteiini                 10,9g                               11g                                          7,1g
hiilihydraatti          3,7g                                  9,6g                                         16g
rasva                      0,2g                                 0,2g                                          7g

(Winner blogiklassikko EhrNam, annoskoko 250g: 58kcal, P 9g, HH 5g, R 0,2g   -> hinta alle 1/2)

Päivälliseksi tein tonnikala-feta-salaatin. Laitoin myös päälle salaatinkastiketta jota ei näy kuvassa. Salaattina oli ihanaa valmista Mix-salaattia. Siinä oli kai lollo rossoa, friseesalaattia ja lehtisalaattia? Tänään käytin myös koirat lenkillä. Ja askel oli kevyt kuin keijukaisen:

Parasta päivässä oli kuitenkin pitkä motivointipuhelu Saran kanssa.
Ihanaa viikonloppua!!!

Kommentit (8)

Maistoin sitä noiden jälkeen mutta en oo muistanut blogissa mainita ja verrata! Musta se oli aika hyvää 🙂 Oon ihan hurahtanut herkuttelemaan noilla 7% herkkurahkoilla!

Kiinnostavaa!Tuo rahkojen vertailu on sen verran kiinnostavaa luettavaa, että kannattaisi vihajaista vaikka Hesarin ruokatorstain toimitukseen, että tekisivät siitä jutun ja haastattelisivat sinua. Olethan alan opiskelija ja makunystyräsi tuntuvat olevan paikoillaan. Saanko minä antaa vinkin blogistasi kyseiseen lehteen?

Toki saat 🙂 Muhun voi ottaa yhteyttä tuohon blogin yläkulmassa olevaan sähköpostiosoitteeseen!

Hih, mä syön nykyään aika vähän (liian vähän) ja usein saattaa mennä päivä niin että syön vain maustamatonta rahkaa ja ananasta. 😀 Nam!

No niin, enpäs ole ainoa jolla on näitä päiviä 🙂 Mulla ei vielä oo usein mutta sillon tällöin on ollut.

Vau, oot laihtunut ihan hirveesti! Tai kiinteytynyt siis tässä välissä, kun en oo päässyt sua seurailemaan melkein kuukauteen! Tosi hieno homma, jatka samaan malliin vaan 🙂 <3

Kiitos Janika 🙂 Itse sitä on vähän sokeampi muutoksille, varsinkin lyhyellä aikavälillä! Kiitti tsempistä myös 🙂

Ootko maistanut Arla Ingmanin Luonto+välipalarahkaa? Se on vähän kepeämpää kuin tuo maustettu, 90 kcal / 100 g, proteiinia 8,5 g, hiilihydraattia 11 g ja rasvaa 1,5 g. Tuo Skyr on kyllä hyvänmakuista, ja helppo kun maistuu valmiiksi jollekin. Kotona voi sitten kikkailla tavalliseen jotain marjoja mukaan (eikä se olisi vaikeata töihinkään kunhan vaan viittis…).

Maistoin sitä noiden jälkeen mutta en oo muistanut blogissa mainita ja verrata! Musta se oli aika hyvää 🙂 Oon ihan hurahtanut herkuttelemaan noilla 7% herkkurahkoilla!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *