Firman kesäjuhlat – Kokemuksia ja selviytymisopas

Tuliko tanssittua kuollutta joutsenta tai nukahdettua sohvan taakse firman kesäjuhlissa?  Ei se mitään, et ole ainoa. Lue kohtalotovereittesi tarinoita ja selviytymisopas, miten selvitä seuraavista firman juhlista kunnialla. Kuule myös viimeisimmät firman juhlien trendit.

Firman kesäjuhlat - Kokemuksia ja selviytymisopas

Kesäjuhlaperinne

Kesäjuhlat ovat henkilöstölle usein vuoden kohokohta. Kesäjuhlien perinne elää vahvassa, ja parhaat juhlat ovat usein työntekijöiden itsensä suunnittelemat. Parhaimmillaan juhlien ideointi ja niiden odotus hitsaa työporukkaa yhteen vielä enemmän kuin itse juhlat.

Nykyään hulvattomat seikkailumatkat ovat out ja luotetaan enemmän yhteiseen illanviettoon. Kesäjuhlien suhteen olisi kuitenkin hyvä lanseerata vastuuvapautus, että se mikä tapahtuu kesäjuhlissa, jää kesäjuhliin.

Kokemuksia firman kesäjuhlista

Jatkot työpaikalla

Vakioparit löytävät toisensa

Pomot

Riidat ja vaaratilanteet

Dagen efter

Firman juhlien viimeiset virheet

Huolehtimalla näistä asioista vältät ainakin pahimmat juhlamokat

1. Tavoitevaatteet

Firman juhliin ei kannata ostaa tavoitevaatteita, vaan luota mieluiten mukavaan ja varmaan. Uutuutta hohtavat mahtavat tamineet voivat toki kruunata illan, mutta koekäytä niitä edes jonkun aikaa, jotta varmistat mukavuuden.

Sen lisäksi, että taiteilet valuvassa tuubimekossa, asun kruunaa vielä uudet hiertävän tiukat korkokengät. Kesäjuhlat eivät ole nappiajankohta luoda omaa tyyliään uudelleen.

2. Paperit kainaloissa

Tuskallinen ongelma kesäjuhlissa kuumassa kesäsäässä on, että kukaan suomalainen ei näytä hyvältä hikoiltuaan kuuntelemassa auringonpaahteessa pomon puheita firman visioista ja tulevaisuuteen uskomisesta. Että välttyisit tunkemasta vessapaperirullia kainaloihin varaudu juhliin vaihtovaatteilla, raikastavalla suihkeella ja matkadeolla.

3. ”Mitä jos puhuttaisiin asiat halki?”

Vaikka nousuhumalassa siltä voisi tuntuakin, firman juhlat eivät ole paikka vanhojen asioiden kaiveluun tai selvittelyyn. Kaikista työkavereista ei tarvitse pitää, kunhan tulee toimeen. Kaikenlainen avautuminen juhlien tiimellyksessä on ehdoton nou nou. Pidä keskustelu keveänä ja keskity positiiviseen.

Drinkkejä4. ”Kai te kaikki pöllitte duunista klemmareita?”

Tunnustukset olivat ne sitten humalaisen tunteenpaljastuksia tai kaikenlainen avautuminen eivät ole matka huipulle. Vaikka illan huumassa voisi olla hauska idea kertoa siitä, että käyt nukkumassa varastohuoneessa työaikana tai että et pysty estämään itseäsi haistelemasta käytettyjä alushousuja, ei se tunne säily seuraavaan päivään, kun ruokalassa sinua vältellään kuin ruttoa tai tunnukset työkoneelle eivät enää ole toiminnassa.

5. Katso mitä ja missä puhut

Vaikka luulet, että kukaan ei kuule, kun kerrot naistenvessassa kuinka Vesa oli silleen Mervin kanssa neukkarissa, mitä ilmeisimmin joku kuitenkin kuulee. Salaisuudet ja juorut eivät ole tarkoitettu kerrottaviksi julkisilla paikoilla. Joten jos illan aikana sammakot vain tulvivat ulos suustasi, muista tuplavarmistaa selustasi.

6. Vältä juoruilua herättävää toimia

Siis vaikka se olisi ihan viatonta ystävysten leikittelyä puristella läheistä työkaveria takamuksesta, ei se välttämättä näytä siltä työhönsä tympääntyneistä työpaikan juorukoneista, jotka voivat saada asiasta aikaan loputtoman juorumyllyn, joka johtaa lopulta puhutteluun pomon kanssa.

7. Romantiikka kukkii

Vaikka illan edetessä alkaisikin tuntua, että et voi elää ilman suurinta rakkauttasi kopiokonekorjaaja Seppoa, muista että humalassa tunteet ovat varsin petollisia. Jo seuraavana päivänä voit herätä mielenhäiriöstäsi.

Drinkki8. Kuningas alkoholi tuottaa ongelmia

Alkoholin kanssa on usein se ongelma, että liian vähäinen naukkailu päättyy usein aikaiseen poistumiseen paikalta, kun hermot hajoavat humalaisten työkavereiden puhetta tulkatessa. Toisaalta virvokkeiden liiallinen nauttiminen jättää muistijäljet illasta varsin epäselviksi.

9. Itkupotkuraivarit

Työpaikan bileet eivät ole se paikka esitellä oikeaa luonnettasi. Teini-itkijät ovat rasittavia amatöörejä ja nyrkit pystyssä uhoavat tappelijat eivät kerää pisteitä.

10. Puheripuli

Jos sinulla on tapana dominoida keskusteluja lakkaamattomalla puhetulvallasi, hyvänä nyrkkisääntönä toimii se, että jos olet pitänyt monologiasi yli kymmenen minuuttia, siinä on jo kymmenen minuuttia liikaa.

Kesäjuhlien trendit

Teksti: Tarja Vilén

”Tyypillistä meidän firman juhlissa on, että joku sammuu jo ruokapöytään.”

”Yksissä juhlissa paikalla oli savukone. Savun keskeltä näki syvässä humalatilassa parittelevia työkavereita, jotka selkeästi eivät tajunneet että savu ei peitä kaikkea. Savun lomasta hyökkäsi myös hapuilevia käsiä ja huulia.”

”Yleensä puheiden pitäminen on hukattua energiaa, koska mekkalalta kukaan ei pysty kuulemaan mitään ja hurraus puhujalle peittää sanoman.”

”Yksissä bileissä yleensä rauhallisena tunnettu työkaverini innostui muutaman liikaa nautittuaan esittämään kaikille Joutsenlammen kuolevan joutsenen tanssin sukkahousut korvissa. Kyseessä ei ollut mikään kokeneen ballerinan taidonnäyte, vaan enemmänkin kotiäidin koikkelehtiminen.”

Firmanjuhlat”Tavallista on lähteä pienellä porukalla jatkoille firman tiloihin. Yleensä humalatilassa hälytyskoodit eivät muistu mieleen ja Securitaksen pojat saapuvat paikalle löytäen humalaiset sankarit. Seuraavana päivänä toimiston pöydällä odottaakin lasku ja raportti yön tapahtumista.”

”Jatkoilla meidän sihteeri harrasti rakkautta neuvotteluhuoneessa toisen työntekijän kanssa. Myöhemmin toisissa bileissä samainen sihteeri osallistui kolmiodraamaan taistellessaan firman esimiehestä toisen työntekijän kanssa. Esimies itse ei tietenkään ollut syytön, vaan oli pitänyt kummankin kanssa peliä yhtä aikaa.”

”Firman juhlissa yleensä tietää ketkä päätyvät myöhemmin yhteen, kun saavutetaan riittävä  humaltumistila. Lähentyminen alkaa avoimella kähminnällä, jonka jälkeen kielellä etsitään jo toisen kitarisoja. Osapuolet ovat yleensä tahoillaan onnellisesti naimisissa ja lapset odottelevat kotona.”

”Tietyt miehet eivät saa ikinä naista, joten loppuillasta heidät voikin sitten löytää kielaroimasta keskenään.”

”Jossain vaiheessa pomo käy kiinni yleensä uuden epävarman harkkarin tisseihin, ja joskus vakkaripaikallakin voidaan houkutella istumaan isukin polvelle. Törkeitä juttuja kerrotaan tietysti myös hyvinäkin vitseinä.”

”Jossain vaiheessa firman juhlia pomo on alasti ja tämä toistuu aina juhlista toiseen.”

”Jouduin huolehtimaan humalaisesta työkaveristani kerran kesäjuhlissa. Matkalla kotiin taksissa työkaveri yritti kesken matkaa hypätä pois kyydistä ja onnistuikin lopulta. Tosin taksi oli jo tuolloin onnistunut hidastamaan onneksi vauhtiaan.”

”Toisinaan meidän juhlissa ihmisten patoutunut paha olo purkautuu ja siinä sitten riidellään ja selvitellään asioita työkavereiden kanssa.”

Firmanjuhlat”Jos juhlat ovat olleet toimistolla, seuraavan päivän haju on sanoinkuvaamaton. Nurkassa on oksennusta, lattia on tahmea kaatuneista juomista ja roskaa on kaikkialla.”

”Firman juhlista seuraavana päivänä pomo aloitti neukkarissa neuvottelun asiakkaan kanssa, kun pöydän alta heräsi sinne edellisiltana sammunut myyntineuvottelija.”

”Seuraavan päivän sovitussa aamuneuvottelussa neukkarista löytyivät kolme käytettyä kondomia. Asiakas yritettiin vähin äänin ohjata toiseen neukkariin vedoten atk-laitevikaan.”

”Tällä hetkellä kesäjuhlat tehdään pienemmällä budjetilla, mutta edelleen kyllä panostetaan yhteiseen tekemiseen”, kertoo Patrick Blomster tapahtumajärjestäjä Go Experiencen toimitusjohtaja. ”Mielenkiintoinen trendi on myös, että alkoholi on pienemmässä roolissa kuin ennen.”

Patrickin mukaan taideteemat ovat herättäneet tapahtumissa paljon kiinnostusta, mutta jo yleisesti yhdessä tekeminen on in. ”Seikkailut alkavat olla aika out. Ihmiset haluavat lähinnä rentoutua jonkun uuden, mielenkiintoisen jutun parissa. Teemalliset aktiviteetit kuten Bollywood tai vaikkapa DDR-kisat ovat ainakin myyneet muita paremmin tänä keväänä.”

Kommentit

Josku nuoruuressa oli töissä aika railakkaasti juhlivassa firmassa. Harvon niitä oli, mutta sitäkin vauhdikkaampia. Säväyttävä piirre siinä oli aina päätös. Kaikki meni nukkumaan ihan omiin paikkoihinsa eikä mitään siveetöntä harrastettu., mutta aamulla kun herättiin oli niin ruoat, juomat kun kaikki muutkin pomon mukana kadonnut. Piti aika tehokkaasti huolen, että porukka katos takaisin kotiin eikä jäänyt esimerkiksi uusimaan edellisillan rientoja.

Rupes läski tummumaan, fiman juhlissa kovan humalatilan ansiosta vejin pomoa turpaan niin että peruukki lenti päästä. Olen katunut juhlia sen jälkeen joka päivä.
Ens vuonna taidan toistaa saman, mutta harrasta anali seksiä pomon vaimon kanssa.
Jospa viimein saisin potkut.

Rupes läski tummumaan, fiman juhlissa kovan humalatilan ansiosta vejin pomoa turpaan niin että peruukki lenti päästä. Olen katunut juhlia sen jälkeen joka päivä.
Ens vuonna taidan toistaa saman, mutta harrasta anali seksiä pomon vaimon kanssa.
Jospa viimein saisin potkut.

Fimamme järjesti kesäjuhlat heinäkuun puolivälissä…Itse menin pikkusen myöhässä paikalle, joten kaikki muut oli jo melko tuiskeessa. Kas kummaa tuli ajatus että nyt pysyn jämynä loppuillan, enkä juo ihteeni kovinkaan känniin, vaan juotan muille reilumman annoksen viinaa. Lopputulos: Kullan arvosia valokuvia firman pomo ja sihteeri köyrii estotta, minun esimies tappeli työkaverini kans verisesti, ja noloja paljastuksia riitti. Firman juhlien jälkeen seuraavana arkipäivänä oliki aika hiljasta töissä, paitsi meikähän kiusas aivan kaikkia+ sain tuntuvan palkan korotuksen ja firman pomon työsuhde auto tuli pelkästään mun käyttöön. Työkaverini sai potkut, ja näin säästyttiin ikäviltä irtisanomisilta

Kesäjuhlat oli siis vuoden mukavin tapahtuma….Naurattaa varmaan pitkään ku muistelee ikimuistosta iltaa

Missä noi tollaset firmat on? Meidän suuren yrityksemme juhlissa humallutaan kyllä iloisesti enemmän tai vähemmän, mutta julkisia nolauksia, kähmintää, nurkkiin oksenteluja ei vaan tapahdu. Tilitystä tottakai jossain vaiheessa aina tulee joltakulta, mutta mitään ”siveetöntä” tai väkivaltaista käyttäytymistä ei tarvitse todistaa.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *