Ensitreffit alttarilla Mari ja Petri
Marilla ja Petrillä oli jäätävä tunnelma jo häämatkalla, ohjelman neljännellä kaudella vuonna 2017.
Viihdy

Ensitreffit alttarilla -ohjelman uusi kausi tulee taas! Nyt asiantuntijat paljastavat, mikä meni pieleen viime kaudella

Ensitreffit alttarilla alkaa jälleen syyskuussa uusin, viidennen kauden jaksoin. Neljännen kauden pareista kaksi päätyi eroon jo ohjelman aikana, joten mikä meni pieleen ja onko nyt tehty jotain toisin? Kysyimme ohjelman asiantuntijoilta.
Teksti: Anniina Nirhamo Kuvat: MTV

Ensitreffit alttarilla -ohjelman viides kausi alkaa AVAlla tiistaina 4.9.

Edellisen kauden pareista ainoastaan yksi, Johanna ja Markus, ovat edelleen yhdessä. Mari ja Petri päätyivät eroon jo ohjelman aikana, Esa ja Aliisa ohjelman lopussa.

Erityisesti Marin ja Petrin kohdalla katsojat ovat ihmetelleet, mitä asiantuntijat oikein ajattelivat. Parilla meni sukset ristiin jo hyvin varhaisessa vaiheessa ohjelmaa ja vaikutti siltä, että heidän kiinnostuksen kohteensa sekä elämäntapansa ja -rytminsä ovat täysin erilaiset. Hyvänä esimerkkinä tästä oli paljon polemiikkia sosiaalisessa mediassa aiheuttanut pyöräkohu.

Mikä meni pieleen?

Kysyimme sekä edellisellä että tulevalla kaudella mukana olleilta asiantuntijoilta, Elina Tanskaselta ja Tony Dunderfeltilta, mikä viime kaudella meni pieleen ja mitä he ovat siitä oppineet.

– Molemmat viime kaudella eroon päätyneet pariskunnat olivat meille kaikille suuri yllätys, sanoo Tony Dunderfelt.

– Voin jopa paljastaa, että ajattelimme tämän kolmannen pariskunnan olevan kriittisin siinä mielessä, että löytävätkö he toisensa, mutta he löysivät! Tämä osoittaa sitä ennakoimattomuutta, mikä koko systeemissä on.

Mari ja Petri saivat testeissä hyvät pisteet

Dunderfelt kertoo, että kaikki ohjelman osallistujat testataan ja haastatellaan tarkasti. Tutkimukset lähetetään analysoitavaksi Tanskaan, jossa ohjelman formaatti on kehitetty.

Mari ja Petri saivat testeissä todella hyvät match-pisteet.

– Tietysti ymmärsimme, että heistä löytyy erilaisuutta, mutta että se kärjistyi niin isoksi, sitä ei kukaan olisi uskonut tai toivonut.

Koen, että meihin luotetaan todella paljon ja haluamme olla sen luottamuksen arvoisia.

Elina Tanskanen taas haluaa tuoda esiin ajatuksen siitä, voiko mitään suhdetta ylipäätään sanoa epäonnistuneeksi. Myös eroon päätyneille pariskunnille ohjelmaan osallistuminen on suuri kasvun paikka, eli ainakin siinä oppii paljon itsestään.

Tänä vuonna konkreettisempia kysymyksiä

Molemmat asiantuntijat kertovat, että he ovat tänä vuonna ohjelmaan hakeneita haastatellessaan yrittäneet kysyä entistä parempia ja konkreettisempia kysymyksiä päästäkseen vielä tarkemmin selville siitä, millaisia ihmisiä hakijat todellisuudessa ovat.

– Olen yrittänyt tänä vuonna kysyä enemmän konkreettisia kysymyksiä ja tarkennuksia, esimerkiksi arvojen ja elämäntyylin suhteen, Dunderfelt sanoo.

Myös Tanskanen kertoo, että erityisesti matchien etsimisen loppuvaiheessa, kun ihmisiä on mukana alle kymmenen, voidaan kysyä todella spesifejä ja outojakin kysymyksiä. Ohjelmaan hakevia voidaan esimerkiksi pyytää kertomaan päivästään tunnin tarkkuudella.

Tanskanen myös kuvailee, että hänessä on herännyt entistä enemmän ”etsivätyöntekijä”.

– Sitä haluaa tehdä kaikkensa sen vuoksi, että ihmiset löytäisivät rakkauden. Koen, että meihin luotetaan todella paljon ja haluamme olla sen luottamuksen arvoisia, Tanskanen sanoo.

Ensitreffit alttarilla 5. kausi alkaa AVAlla tiistaina 4.9. klo 21.

X