Viihdy

Herra X ja hulvattomat kysymykset – muistatko vielä nämä legendaariset Napakymppi-hetket kasarilta?

Napakymppi oli 80- ja 90-luvun suosikkiohjelma, jonka uudet jaksot alkavat pian. Mutta alkuperäiset Napakymppi-videoita ovat hulvaton aikamatka kasarille ja ysärille.
20.9.2017 Teksti: Hilppa Alanko Kuvat: Nelonen Media

Jokainen 1980- ja 1990-luvulla televisiota katsonut muistaa varmasti Kari Salmelaisen juontaman Napakymppi-parinvalintaohjelman, jossa neiti tai herra X esitti kysymyksiä neiti tai herra A:lle, B:lle ja C:lle näkemättä heitä. Vastausten kuulemisen jälkeen neiti tai herra X valitsi sopivimmalta kuulostavan kumppaniehdokkaan matkaseurakseen. Oli tuurista kiinni, suuntasiko kaksikko lopulta kaukomaille, Eurooppaan vai kotimaahan.

Ennen kuin katsot torstaina alkavia sarjan uusia jaksoja, joissa Salmelaisen paikan ottaa juontaja Janne Kataja, vietä hetki vanhoista, alkuperäisistä nauhoitteista nauttien:

Apua heilan löytämiseen

Pelkkä ohjelman esittely vuodelta 1989 nostaa hymyn huulille.

Napakymppi-fanin tiukat kysymykset

Toisinaan neiti tai herra X:n paikalle istui todellinen Napakymppi-fani, joka oli hionut kysymyksensä viimeisen päälle.

Kuinka usein nainen saa soittaa miehelle?

Toisinaan neiti tai herra A:lla, B:llä tai C:llä oli tarpeen tarkentaa, että hän ymmärsi kysymyksen oikein. Kuten esimerkiksi alla olevan videon kohdassa 0:25.

Studiovieraiden lahjat keskiössä

Studiovieraat ja heidän tuomansa lahjat pääsivät toisinaan ohjelman alussa näyttävästi esille. Kohdasta 8:16 taas nähdään, että valituksi tuleminen ei aina merkinnyt tuulettamista ja hurraa-huutoja.

Laulamista ja soitantaa

Kari Salmelainen lurautti laulun jos toisenkin ohjelman kuvauksissa. Toisinaan yleisö innostui yhtymään lauluun. Näin kävi esimerkiksi vuonna 1998 pikkujouluporukan ollessa studiovieraana.

Sanoista tekoihin

Toisinaan neiti ja herra X:t keksivät kysymyksiä luovempia tapoja koetella pariehdokkaita. Kohdasta 3:44 näyte vuodelta 1987.

Uusi Napakymppi alkaa Nelosella 21. syyskuuta klo 21.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi