Testitulokset

Detox-paasto puhdistautumiseen

Teksti:
Anna.fi

Elimistöön kertyy haitta-aineita esimerkiksi ruoan lisäaineista ja sen tuotannossa käytetyistä kemikaaleista sekä ympäristöstämme. Onneksi toimiva elimistö pystyy torjumaan haitta-aineiden vaikutuksia ja poistamaan niitä kehosta. Kehoa voi auttaa urakassa puhdistavalla paastolla eli detoxilla.

Detox-paasto puhdistautumiseen

Paasto-ohjeet

Kesto: 5–21 päivää

Terveellinen ruoka auttaa elimistöä puhdistautumisessa ja happo-emästasapainon saavuttamisessa. Paastoa pidetään lähinnä punaisesta lihasta, eineksistä ja kaikesta teollisesta ja ei-luonnollisesta ruoasta, esimerkiksi makeisista. Syö runsaasti tuoreita hedelmiä ja kasviksia sekä niistä tehtyjä mehuja, mielellään luomuna. Täydennä ruokavaliota laadukkailla proteiinilähteillä, kuten luomukananmunilla, kalalla, palkokasveilla ja luonnonjogurtilla. Pyri syömään kypsentämättömiä kasviksia niin paljon kuin ruoansulatuksesi sietää. Hyödynnä superfoodien puhdistavaa voimaa: nautiskele marjoilla, sekoita ruokiin spirulina- ja klorella-levää tai vehnänorasjauhetta ja sammuta janosi koivunmahlalla tai kookosvedellä. Vältä kahvia, tupakkaa ja alkoholia. Korvaa kahvi yrttiteellä, vihreällä tai valkoisella teellä tai pakurikääpäteellä. Vältä stressiä, harrasta päivittäin kevyttä liikuntaa (kävely, hölkkä, jooga) ja kuori tai kuivaharjaa ihoasi paaston aikana.

*Puhdistava kasviskeitto

4 annosta

  • 4 valkosipulikynttä
  • 4 tomaattia
  • 1 kg luomuvihanneksia (esim. sipulia, purjoa, perunaa, lanttua, kaalia, kesäkurpitsaa, vesikrassia, porkkanaa, pinaattia, fenkolia)
  • 1 dl tuoretta yrttisilppua
  • 1 sitruunan vastapuristettu mehu

Pilko kasvikset ja laita ne kattilaan veteen niin, että
kasvikset peittyvät. Keitä
juuri ja juuri pehmeiksi. Mausta mustapippurilla ja 
lisää yrttisilppu ja sitruunamehu. Voit myös soseuttaa keiton, jos haluat. Ripottele pinnalle 1 rkl kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä.

Teksti: Anna Ferrante
Kuva: Colourbox

Lue lisää:
Piristävä ja puhdistava kevät-detox
Hanna Skytän Detox-kirja – Puhdista ja uudista kehoa
Nesteet kiertoon – Luonnon omat detoxit

X