… sait enintään kolme vastausta oikein, mutta ei se mitään. Vielä pääsee jyvälle myös menneistä tuotantokausista, kiitos Youtuben ja Wikipedian.

Oikeat vastaukset:

1. American Idol -ohjelman osat tapahtumajärjestyksessä ovat Koelaulut, Hollywood-viikko, semifinaalit ja finaalit.

2. Tuomarit ovat Simon Cowell, Paula Abdul ja Randy Jackson.

3. Alkamassa oleva tuotantokausi on seitsemäs.

4. Ei pidä paikkaansa, että kilpailuun voi osallistua seuraavanakin vuonna, jos putoaa joukosta Hollywood-viikolla. Uudelleen osallistuminen edellyttää että on pudonnut joukosta jo ennen top 40:tä.

5. On totta, että semifinalistit joutuvat huumetesteihin. Myös heidän rikosrekisterinsä tarkastetaan viimeistään tässä vaiheessa.

6. Läpi kilpailun kestäneitä suosikkeja ovat olleet Kelly Clarkson, Jordin Sparks, Melinda Doolittle, Clay Aiken, Carrie Underwood ja Taylor Hicks. Kukaan heistä ei ole joutunut pohjakaksikkoon tai -kolmikkoon ennen top kolmea.

7. Ensimmäisen tuotantokauden kärkikaksikon kanssa tehty musikaalielokuva oli nimeltään From Justin to Kelly. Se oli täysi floppi.

8. Viime kauden finaalissa annettiin noin 74 miljoonaa ääntä.

9. Samalla kaudella Simon Cowell suuteli rehevää yksinhuoltajaäitiä, LaKisha Jonesia, ja kehui tämän huulia kahdesti sen jälkeen.

10. Voittajan single ei ole ollut koskaan nimeltään Home. Sen sijaan sen niminen biisi löytyy viidentenä kautena neljänneksi tulleen Chris Daughtryn ensilevyltä, ja se soi myös kuudennen kauden lähtökappaleena aina kun esiteltiin pudonneen kilpailijan taivalta American Idolissa.

X