Testitulokset

Hyvin tiedetty!

Teksti: Anna.fi

Tiedät jo melko paljon viinien viljelystä! Snobaile siis rauhallisella mielellä. Testituloksesi ei kuitenkaan takaa menestymistä mitä tahansa viinin osa-aluetta koskevassa visailussa tai väittelyssä, joten kannattaa vielä olla valmis myöntämään oma erehtyväisyytensäkin. Viineistä kun kukaan ei tunnu tietävän kaikkea.

1. Viinin tuottaminen jaetaan yleensä maanviljelyyn ja viinin valmistukseen.

2. Mitä viileämpi ilmasto, sitä hapokkaampi ja alkoholipitoisuudeltaan alhaisempi viini.

3. Mitä lämpimämmät kasvuolosuhteet rypäleillä on, sitä voimakkaampia, matalahappoisempia ja alkoholipitoisempia viinejä syntyy.

4. Ihannevuosi viininviljelyyn koostuu lämpimästä ja hallattomasta keväästä, lämpimästä ja vähäsateisesta kesästä, pitkästä ja lämpimästä syksystä ja viileästä ja sateisesta talvesta.

5. Punaviinilajikkeet kypsyvät normaalisti valkoviinilajikkeita myöhemmin, joten ne eivät ehdi kypsyä äärimmäisen viileillä alueilla.

6. Hyvässä, vähäravinteisessä maaperässä köynnös voi ulottaa juurensa jopa 20 metrin syvyyteen etsiessään kosteutta ja ravinteita. Mitä syvemmällä köynnöksen juuret ovat, sitä riippumattomampi se on sääoloista.

7. Merlot’sta voi erottaa luumua, multaa, suklaata, ruusua tai hilloa. (2p)

8. Paras aika poimia rypäleet on silloin, kun rypäleiden sokeri- ja happopitoisuudet ovat prikulleen toivotut.

9. Terästankissa käytetyt ja valmistetut valkoviinit ovat yleensä kevyempiä ja raikasaromisempia kuin tammikäsittelyn saaneet viinit.

10. Tanniinit tuntuvat suun kuivumisena.

X