Testitulokset

Nestepaastopäivä levoksi ruoansulatukselle

Teksti:
Anna.fi

Nestepaasto antaa tukkoiselle ruoansulatukselle pientä lepoa. Pidä nestepaastopäivä joka viikko vaikkapa kolmen kuukauden ajan tai ota tapa pysyvään käyttöön. Olosi kevenee ja vatsasi hyvinvointi paranee.

Nestepaastopäivä levoksi ruoansulatukselle

Paasto-ohjeet

1 päivä kerran viikossa

Päivän ajan kaikki nautittu ruoka on nestemäistä: hedelmä- ja vihannesmehuja, kasvissosekeittoja, luonnonjogurttia ja smoothieita. Valitse terveellisiä, vähäsuolaisia ja sokeroimattomia ruoka-aineita. Päivän rasvat saat smoothieihin lisätystä oliiviöljystä, neitsytkookosöljystä, avokadosta ja/tai omega-3-kapseleista. Voit lisätä aterioihin spirulinaa ja vehnänorasjauhetta. Kaloreita ei tarvitse laskea.

** Avokado-tuorehernesosekeitto

  • (2 hengelle)
  • 200 g pakasteherneitä
  • 1 kypsä avokado
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 3 sellerinvartta
  • ripaus ruususuolaa, valkopippuria, chiliä, oreganoa, 
rosmariinia

Pilko valkosipulinkynnet ja kuullota kevyesti öljyssä
kattilassa. Lisää 3 dl vettä 
ja herneet, kiehauta vesi ja 
poista liedeltä, älä keitä herneitä. Anna jäähtyä hiukan. 
Lisää pilkotut sellerit, mausteet ja yrtit, soseuta tasaiseksi. Lisää lopuksi avokado
ja soseuta.

Teksti: Anna Ferrante
Kuva: Colourbox

X