Testitulokset

Pysähdy hetkeksi!

Teksti:
Anna.fi
Plan

Vastauksesi kertovat, että valinnoissasi olisi toivomisen varaa. Kenties et itse ole tullut ajatelleeksi, että valintasi ovat osa jokapäiväistä elämääsi ja koska elon päiviä mahtuu jokaiseen vuoteen 365 kappaletta, pikku valinnoista kasvaa iso meri – sinun tapauksessasi se voi olla jätemeri, tai ainakin stressimeri.

Kiire ja aikataulut taitavat ohjata elämääsi. Kenties teet arkipäivän valinnat käytännöllisiin syihin vedoten tai pikaistuksissasi valitset nopeimman (vaikket aina halvimman) vaihtoehdon. Kokeilepa seuraavaa harjoitusta: merkkaa yhden päivän ajan ylös kaikki tekemäsi valinnat: Notkutko aamulla pitkään suihkussa? Ajatko aamun ruuhkassa miljoonan muun kanssa samaan aikaan? Millaisen työpaikkalounaan valitset? Vedätkö kalenterisi täyteen merkintöjä, että valkoista kohtaa on tuskin nimeksi? Montako turhaa tulostetta otat töissä? ”Suoritatko” ystävien tapaamiset? Ostatko halpistuotteen piristääksesi itseäsi? Valitsetko marketin altaasta muoviin pakatun tuontikalan pakkaamattoman lähifisun sijaan? Kuljetko hyväntekeväisyyslippaan ohi pää kumarassa? Ajatteletko, ettei valinnoillasi ole merkitystä? Laske, kuinka monta erilaista valintaa päivän aikana teet. Mitkä niistä voisi miettiä uudelleen? Millä niistä on oikeasti väliä?

Kuva: Jari Kivelä

Mieti, olisiko kiireen vähentäminen elämässäsi paikallaan. Jos vastaat ”ei ole mahdollista”, think again, sanoisi amerikkalainen. Voisitko kulkea osan työmatkasta fillarilla? Voisitko ostaa tavaran sijaan palveluita? Käyttäisitkö kirjastoa ja jättäisit pokkarien ostamisen vähemmälle? Nauttisitko joskus ilmaisesta yhdessäolosta ja ystävyydestä shoppailukierroksen sijaan?

Tule tutustumaan Planin toimintaan, sinun apuasi tarvitaan!

X