Xenia's day

23 viikkoa

Teksti:

P3010297
23 viikkoa on täynnä ja fiilis mitä loistavin. Neuvolassa kävin alkuviikosta ja kaikki on hyvin. Kiinnitin jälleen kerran huomiota sydämensykkeeseen, tytöllä oli hieman nopeampi koko ajan, joten meidän kohdalla tämä vanhan kansan sukupuolen ennustus pitää paikkansa!
Painoa on tullut tasaisesti koko ajan ja edelleen mennään ihan samoilla lisäkiloilla aina per viikko kun tytönkin kanssa. Nälkä on kyllä ollut tässä viimeisen muutaman viikon aikana ihan valtava ja huomaa taas että aamuöisin vatsa kurnii vaikka olisi syönyt kunnolla koko edellisen päivän. Niin se vain vauva siellä kasvaa!
Väsymystä on havaittavissa aina silloin tällöin, liekö syynä sit suuri kasvuspurtti vai laskenut hemoglobiini. Edelleen oli arvot ihan hyvät, mutta mulle epätyypilliseen tapaan alempana. Viime raskaudessahan mulla suurinpiirtein nousi hemoglobiini koko raskauden ajan, lihanhimo oli silloin valtava. Katsotaan siis nyt jonkun aikaa ja jos väsymystä alkaa ilmaantumaan enemmän, mitataan arvot uusiksi ja sit tarvittaessa pakko kääntyä lisäraudan puoleen.
Unen päästä saan helposti kiinni, mutta yöt on melkoista pyörimistä aina vaan. Vessassa saa ravata harva se hetki ja nukkumisesta ei tule mitään ellei ole iso tyyny jalkojen välissä ja halattavana. Ihan samat meiningit kuin tytönkin kanssa siis. Ehkä sitä saa nukuttua jo joskus vuoden päästä? ;D Närästys on tullut jäädäkseen ja aamuöisin hapuilenkin lisätyynyjä yläkropan alle. Ei paljon voi syödä mitään rasvaista/tulista ellei halua kärsiä koko seuraavaa yötä. Nauroinkin miehelle, että vaikka kuinka söisi terveellisesti ja monipuolisesti ja liikkuisi, silti tulee jotain kolotuksia kun on raskaana. Mutta kiitos seisoo sit myöhemmin, näin sitä vain on ajateltava!
Muuten vointi on mitä parhain ja kohtuullisen ketteräkin silloin tällöin. Vatsa kasvaa todella suippona eteenpäin ja henkisellä puolella voin erinomaisesti. Tuli muuten tässä mieleen, että viime raskaudessa olin todella paljon ”hormonaalisempi” kuin tässä, voisikohan niillä tytön extrahormoneilla olla osuutensa asiaan, mielenkiintoisia juttuja!
Pian ollaankin jo siinä vaiheessa, että vauvalla olisi syntyessään jo ihan hyvät mahdollisuudet, mutta toivotaan että pysyy mahassa vielä ainakin sinne kesäkuun lopulle asti!<3 Itseasiassa ei yhtään haittaisi vaikka pikkuveli tulisi päivälleen laskettuna aikana kuten siskonsa! Myönnän että olen tietoinen siitä, että monet sanoo toisen syntyvän aikaisemmin kuin ensimmäinen. Juteltiin tästä kuitenkin neuvolatädin kanssa, joka kertoi että hänen ensimmäisensä syntyi päivää ennen, toinen lapsensa kaksi päivää ennen ja kolmas lapsensa kaksi viikkoa myöhässä. 😀 Eli parempi vain asennoitua siihen että menee roppakaupalla yli lasketun ajan. Mutta kun nyt tuli puheeksi niin kertokaas miten teillä meni? Katsotaan saisiko tästä vedettyä jotain johtopäätöstä täydestä sattumasta! 🙂

X