Xenia's day

3-vuotias

Teksti:

P4090425P4090458P4090388P4090440
Eilen juhlittiin 3-vuotis synttäreitä isolla porukalla ja pakko sanoa, että tämän mamman jalat oli loppuillasta niin väsyneet, että oksat pois. Ei tosiaan jaksa enää ihan samalla tavalla häärätä ja seistä tai jos jaksaa niin siitä kyllä aiheutuu ties mitä kolotuksia.
Me päädyttiin siihen, ettei kerrota tytölle juhlista ennen kuin päikkäreiden jälkeen, sillä muistissa on viime vuoden partyt ja se kuinka tyttö ei malttanut nukkua ollenkaan päikkäreitä kuultuaan juhlista. Hän kyllä kyseli minulta eilen lounaan aikana, että miksi olen koristellut ikkunoita ja muita, mutta vastasin vain tyynesti että halusin vähän väriä kotiin. 😀 Tämän ikäiselle menee vielä läpi, ensi vuonna tuskin enää, mutta eipä hän välttämättä enää mitään päikkäreitä silloin tarvitsekaan!
Mä rakastan lastenjuhlia ja intopinkeenä aina hankin koristeita ja somisteita ja säilön niitä sit ensi vuoteen. Tälle vuodelle olen hankkinut noi ilmapallot ja pahviastiat, jotka meni tosi kivasti yhteen viime vuonna hankittujen juttujen kanssa! Olin myös kysellyt tytöltä hieman toiveita kakun suhteen ja lopputulema oli enemmän kuin toivoa saattaa. Vaaleanpunainen kakku porkkanakakkusisuksella ja suloisella norsulla, ilmapallolla, tytön nimellä, ikänumerolla ja muulla koristuksella. Kyllä jotkut vain ovat taitavia! 🙂 Lisäksi olin tehnyt tonnikalapiirakkaa, lohileipiä, karjalanpiirakoita ja munavoita ja äitini toi vielä pari muutakin piirakkaa. Vieraita oli kuitenkin sen verran mukavasti, ettei jouduttu kovinkaan paljon säilömään jääkaappiin ja hyvä niin. Mun itsehillintä kun kakun tai macarons -leivosten suhteen on aikalailla nolla tällä hetkellä. Ainoa keino itsehillintään  on se, etten yksinkertaisesti säilö herkkuja kaapissa.
En oikein tiedä kehen tyttäremme on tullut, mutta ei ainakaan äitiinsä, sillä hänen suurin herkkunsa oli karjalanpiirakat ja hän ainoastaan maistoi ihan pienen palan kakun päällystä. Tänään aamusta kysyin häneltä puolestaan, että  mitä saisi olla synttäri-illalliseksi ja hänen toiveenaan oli pavut tomaattikastikkeessa. Tämä on kyllä isiltä peritty himo, mutta jotenkin nauratti se, miten arkisen jutun hän valikoi juhlaillallisekseen kun saisi valita vaikka ranskalaisia tai muuta vastaavaa herkkua, mitä ei kovin usein syödä. <3 Illaksi meillä on vielä odottamassa hiekkalelusetti, jota voidaan mennä kokeilemaan hiekkalaatikolle ruoan jälkeen. Sen lisäksi leikitään todennäköisesti nukella ja maalataan uusilla maaleilla, joita tyttö lahjaksi sai. Oli kyllä aivan ihana päivä!<3
Nyt toivottelen täältä juhlasomisteiden keskeltä vielä hyvää alkavaa viikkoa!<3
 

X