xenia's day

4 D:n kuulumiset

Teksti:

IMG_0227
Moikkamoi täältä sairastuvalta. Mulla alkoi joskus alkuviikosta vähän kutittelee kurkkua ja tiistai-keskiviikko yönä alkoikin sit kunnon flunssa. Tulipahan todistettua sekin, että ainakin omalla kohdalla raskaana on todella raskasta sairastaa. Olin kyllä sellaisissa itsesäälin fiiliksissä sängyn pohjalla, mutta nyt neljä päivää myöhemmin alkaa näkymään jo valoa tunnelin päässä ja olo on about 1000 kertaa energisempi, vaikka vähän puolikuntoinen vielä onkin.
Ehdittiin ennen sairastumista kuitenkin käymään 4D:ssä, joka ei meidän kohdalla paljastanut kauheasti kasvoista. Se mitä nähtiin näytti kylläkin aivan tytöltämme. Aivan samanlainen nenä ja suu kuin tytön 4D kuvissa! <3 Mulla on istukka edessä ja vauveli oli käytännössä upottanut siinä nukkuessaan kasvonsa sinne oikein kunnolla. Mulle tuli ajatuksesta ihan klaustrofobinen olo, mutta vauva taisi vain olla tyytyväinen. Ultraaja yritti kyllä kaikkensa, että saisi vauvaa kääntymään, mutta ei. Otettiin sit kaikki muut mitat ja tsekattiin, että kaikki on kunnossa. Mitat oli viikkoihin nähden hieman isommat ja painoarvioksi tuli 26+2 päivänä noin 960g. Syntymäpainoarvio oli näillä spekseillä noin 3.5 kiloa, eli sellainen oikein keskikokoinen vauva. Tyttö oli syntyessään 3 kiloa ja eikös sitä sanota, että seuraava vauva on usein vähän isompi ja pojat ovat  vähän tyttöjä isompia?
Katsottiin muuten sillä 4D:llä myös ettei olla maalattu lastenhuonetta ihan väärin. Ultraaja siinä sanoi, että jos meille sit sairaalassa tarjotaan tyttöä, niin pitää vain vastata että ei ole meidän lapsi, ei jäänyt epäselväksi tämä. 😀
Nyt siis vauva kasvaa keskimäärin melkein 200g viikossa ja olenkin yrittänyt tässä syödä mahdollisimman monipuolisesti kuten koko ajan. Vaikka olin kipeä, oli silti nälkä ja väkisin nieleskelin kurkkukivusta johtuen paljon avokadoja, marjoja, smoothieta, puuroa jne, että vauva saisi vähintään kaiken tarvitsemansa. Aika uskomatonta vaan, että joskus noin viiden viikon päästä vauva on jo 2 kiloinen, mihin tämä aika on mennyt?
Laskettuun aikaan onkin enää huomenna tasan 3 kk ja me ollaan täällä mietitty sitä, mikä sairaala olisi meidän valinta. Luulen että kättäri on ykkösvaihtoehto ja jos siellä on ruuhkaa niin sit ehkä Kotkaan. Onkos siellä ketään Kotkassa synnyttäneitä? Minkälainen paikka on kyseessä? Olen kuullut aika paljon hyvää siitä, miten  kodinomainen paikka on verrattuna esim. Helsinkiin. Sama juttuhan oli Porvoossa silloin kun tyttö syntyi, tuntui enemmän siltä että oltiin jossain bed & breakfastissa, jossa oli tosi lämmin tunnelma! Ja yksi kysymys vielä! Olen kuullut siitä, että uudelleensynnyttäjällä saattaisi olla mahdollisuus kotiutua hyvinkin nopeasti jos kaikki menee hyvin ja vauvalla on kaikki hyvin. Mä nimittäin ehdottomasti haluaisin kotiin asap, että pääsee uuteen arkeen nopeasti ja nukkumaan omaan sänkyyn. Viimeksi en nukkunut sairaalassa silmäystäkään ja olin 3:n päivän jälkeen aika väsynyt..
Mutta, sellaisia kuulumisia täällä ja kuten sanottu, laittakaa omia kokemuksia jakoon niin synnytyssairaalasta (HUS:in alueella) kuin siitä miten nopeasti pääsitte toisen/kolmannen/jne vauvan syntymän jälkeen kotiin?
Mukavaa viikonloppua teille! 🙂

X