Xenia's day

4 – vuotias & pojan MINÄ ITSE – kausi

Teksti:

Huoh. Mä niin ehdin jo unohtaa tämän ensimmäisen minä itse – kauden, joka meillä liittyy etenkin syömiseen. Yritä siinä sit kaikin keinoin saada edes jotain suuhun, helpommin sanottu kuin tehty. Nykyisin meidän ruokailu onkin sitä, että pojalla on oma lusikka, mulla oma lusikka ja sit maissinaksuja dippaillaan normaaliin ruokaan sen lisäksi, että syödään milloin mitäkin sormiruokia. Melkoista sotkua! Mutta sainpas hyvän vinkin eräältä instagram seuraajalta. Iso pyyhe lapsen tuolin alle ja sit illasta pyykkiin. Miten en ole tätä ennen keksinyt? Suorastaan nerokasta!!!
Minä itse pätee nyt myös siihen, että pukeutuminen on, hmm, mielenkiintoista. Poika ei halua, että häntä puetaan, hän ei halua että hänet laitetaan rattaisiin ja hän ei todellakaan halua mennä istumaan auton istuimeen. Se ihana selkä kaarella vastustelu on alkanut. Ihanaa! 😀
P4080949
Mutta, on tässä aivan ihaniakin puolia. Poika nimittäin menee kuin mikäkin ja sen myötä nukkuu pääsääntöisesti tosi hyvin. Meillä siis auttoi ikä siihen, että alkoi uni maistumaan ja nyt posotellaan yleensä se 11-12 h per yö. Sen lisäksi olen tässä pikkuhiljaa siirtänyt pojan päikkäreitä yksiin kunnon päikkäreihin. Huomasin nimittäin, että hän nukkuu useammat päikkäreit tosi lyhyissä pätkissä ja vaikuttaa silti väsyneeltä, mutta eräänä päivänä nukkui ikään kuin vahingossa nuo pitkät, 3 h:n päikkärit ja oli sen jälkeen selkeästi levännyt ja jaksoi tuonne 18-19 väliin oikein hyvin. Aamu on vielä sikäli haasteellinen, että poikaa alkaa väsyttämään ennen 11, mutta olen onnistunut nyt syöttämään hänet ensin ja sit suoraan unille siinä 11.15-11.30 välillä. Katsotaan mitä tuleman pitää, mutta sanotaanko näin, että hvyältä vaikuttaa!
Ja hei. Se hammas on vihdoin puhjennut. Halleluja! sitä onkin tehty oikein antaumuksella viimeiset puoli vuotta.  Että on parempi olla oikein hieno nyt sit!
P4080938
Muuten täällä menee aivan todella kivasti. Tyttö on nyt neljä ja käytiin sitä myöten neuvolassa tarkastuksessa ja saamassa rokotteesta buusteri. Yritin hänelle jo pikkuhiljaa aiemmin puhua rokotuksesta ja taidettiin katsoa yksi Daniel Tiikerin jakso tähän liittyen. Selitin hänelle siitä kuinka rokotusten avulla pysytään terveenä ja voi matkustaa kaukomaille eikä silti tule kipeäksi. Vähän kärjistäen, mutta you see the point.
Hän oli yllättävän reipas, vaikkei aluksi halunutkaan puhua terveydenhoitajan kanssa ollenkaan. Hän on vähän sellainen hitaasti lämpeävä tapaus. Ensin ujo, mutta hetken kuluttua oikein reipas, aivan kuten isänsäkin saman ikäisenä.. Juteltiin siinä samalla noista lääkäriajoista, joka meillä on ensi viikolla ja se on viimeinen lääkäri neuvolassa. Seuraava on nimittäin KOULUSSA. EI! ei mun pieni tyttö mene kouluun vielä pitkään aikaan. Paitsi että jos nämä seuraavat kolme vuotta menee samaa vauhtia kuin viimeiset niin kyllä muuten menee. Pitää nauttia joka hetkestä, vuodet vaan vilisee silmissä ja lapset kasvaa hurjaa vauhtia. Taas nimittäin näin ihan vastasyntyneen neuvolassa ja siinä rinnalla meidän lähes 11 kiloinen poika (oli pakko punnita kun näin vaa’an) näytti ihan jättiläiseltä. 😀
 
 

X