Xenia's day

5 kk – kuulumiset

Teksti:

IMG_2458
Poika on nyt 5kk ja uusia taitoja tulee kovalla vauhdilla. Kuten kuvasta näkyy, täällä harjoitellaan istumista oikein olan takaa ja vaikka hetken päästä kellahdetaan kumoon, on kova toive koko ajan päästä takaisin ylös.
Lelut kiinnostaa suuresti ja tuo siskolta perintönä saatu härpäke kaikkein eniten. Siinä onkin vaikka mitä eli en yhtään ihmettele, että kiinnostaa. Leluja paukutellaan kovasti pöytää vasten ja muutenkin aletaan jo pikkuhiljaa ottamaan askelia kohti leikkimistä.
Uneen on tullut suuri parannus ja nykyisin herätään aikalailla kerran yössä, yleensä 3-4 väliin, mutta nyt nuhaisena yleensä aavistuksen aikaisemmin. Mä olen nukkunut nyt tuhat kertaa paremmin kun en koko ajan stressaa sitä, herätänkö pojan ja näemmä poikakin on tyytyväisempi kun mamma ei ole koko ajan suurinpiirtein kurkkimassa mitä siellä tapahtuu. Yleensä otan sit pojan joskus 5-7 väliin meidän sänkyyn kun hän pitää ääntä ja sit torkutaan vielä ajasta riippuen 1-2 tuntia päät vastakkain. Nauratti tänä aamuna kun yritin saada oman käteni jotenkin järkevästi ja siirsin poikaa sentin toiseen suuntaan ja hän tuli vaan aina 2 cm lähemmäs. 😀
On muuten pakko sanoa edelleen, että kätkythälytin on ainakin meillä ollut ihan unien pelastaja siinä mielessä, että mun ei tarvitse vahtia vauvan hengitystä, vaikkei se enää tässä vaiheessa kovin stressaakaan.
Imetyksen osalla mennään jopa aavistuksen paremmin kun viikko sitten. Nyt onnistuu imetys öisin, aamuisin ja osittain myös iltaisin, mutta päivisin mennään edelleen korvikkeen avulla. Tää toimii meillä tosi hyvin. Imettäminen on edelleen ihanaa noina rauhallisina hetkinä ja päivisin ei tarvitse enää stressata sitä milloin ehtiä pumppaamaan tai sitä, miten ihmeessä saada poika syömään. Se on meinaan tällä hetkellä pullonkin kanssa melko haastavaa kun kaikki kiinnostaa muutenkin, eli lähinnä rinta nappaa silloin jos onnistun nappaamaan pojan juuri kun on heräämässä, eli aika harvoin. Mutta, tämä toimii tosiaan ihanasti nyt!<3
ps. Kuvassa näkyy arjen realiteetti eli se, että kuolalappu on litimärkä ja hihat samaten! 😀
Mitä ihaninta torstaita kaikille!

X