xenia's day

6kk kuulumiset

Teksti: Xenia

En voi käsittää, että pojan syntymästä on jo yli puoli vuotta. Mutta niin siitä pienestä 3.3 kiloisesta lähes vuorokauden ympäri nukkuvasta minimiehestä on tullut jo paljon hymyilevä ja nyt myös liikkuva (send help!!! :D) yli 9 kiloinen vauva. Jos tämä pieni mies nukkuisi läpi yön voisin pysäyttää ajan just nyt. Hän on niin ihanassa iässä kun katselee minua rakastuneena ja hymyilee aina kun häneen päin edes katsoo. Toista se on sit kun uhma iskee, joten tämä vauva-aika on kyllä siinä mielessä aivan ihanaa. Vaikka vauvat voivatkin olla melkoisia suursyömäreitä (myös öisin), osaavat he myös usein olla todella kiitollisia. Siitä saan kyllä olla onnellinen, että vaikka kundi vielä öisin ruokaileekin, menee hän sentään sen jälkeen kiltisti nukkumaan.

Tosiaan, meidän öistä sen verran, että poika heräilee hyvänä yönä yhden kerran ja huonona yönä yleensä 3 kertaa. Ekalla kerralla syö kyllä vielä kohtuu hyvin (vaikkakaan ei yhtä paljon kun päivällä), mutta tokat ja kolmannet syötöt ovatkin sit pelkkää lutustelua. Mutta kun en ole vielä jaksanut lähteä unikouluttamaan kun ei näitä ongelmaöitä niin paljon kuitenkaan ole ollut. Ja sanotaanko näin, että aina yritän saada nukahtamaan ilman maitoa, mutta yleensä olen siinä tunnin kohdalla luovuttanut. Hän taitaa siis olla sellainen jääräpää, että ellei itse tuota syömistä jätä väliin, hänet pitää ihan oikeasti unikouluttaa kun se meille sopiva aika on. Katsotaan.

Näiden yösyöttöjen suhteen tuntuu olevan vähän erilaisia ajatuksia. Monessa paikassa sanotaan, että 6 kk:n ikäisen pitäisi pystyä saamaan kalorinsa päivällä ja siten nukkumaan yönsä ilman ruokailua. Mutta toisaalta mitä nyt on ystäviltä kuullut niin aika harva alkaa nukkumaan (ja jatkaa nukkumista mm 4kk hulinoiden aikaan ja jälkeen) tosi nuorena läpi yöt. Jestas, että meillä kävikin tytön kanssa munkki kun hän nukkui tosi aikaisin jo ihan älyttömän pitkiä pätkiä. Toisaalta hän sai korviketta silloin kun näin alkoi tapahtumaan eli oletan senkin vaikuttaneet hyvin paljon.

Mutta kuten sanottu. Vielä en ongelmaksi tätä heräilymäärää mitenkään koe, mutta olisi mielenkiintoista kuulla teiltä, joilla vastaavanikäisiä vauvoja (tai muuten vain tuoreessa muistissa nämä uniasiat). Milloin teillä alettiin nukkumaan  esim 11h-12h ilman syöttöjä ja menikö se omalla painolla vai avititteko vauvan unta unikoulun avulla? Olen itse miettinyt, että luultavasti viimeistään siinä 8 kk:n kohdalla pitäisin unikoulun jos niitä syöttöjä olisi edelleen se 3.  Yhdestä en ehkä vielä siinäkään vaiheessa ellei sekin jo näyttäisi olevan ihan vaan ”huvin vuoksi” kunnon syömisen sijaan. <3

Ylihuomenna meillä onkin 6 kk neuvola, jossa saadaan samalla koko perhe influenssarokotukset. Me ollaan se kyllä otettu jo viimeiset 7 vuotta, mutta tänä vuonna koin sen jotenkin vieläkin tärkeämpänä. Kiva siis, että sen saa hoidettua jo nyt näin ajoissa ennen kuin influenssakausi alkaa.

Ihanaa maanantaita teille kaikille! Arvostaisin suuresti, jos jakaisitte omia kokemuksia vauvan uneen liittyen!<3

X