Äitiasiaa

Ahaa -elämyksiä

30.10.2017 Teksti:
  • Lapset rakastavat lunta ja sohjoa. He eivät mieti sitä, miten lumi lisää kotitöiden määrää tai sitä, että siellä tarpominen on raskasta. Aikuisilla olisi paljon opittavaa tästä asenteesta ja se mielessäni päätinkin lähteä tytön kanssa kävellen päiväkodille. Siitä kertyikin lopulta lähes 10 kilometriä vaunujen kanssa kun poika nukkua tuhisi ja olipa muuten hyvä ja ihan ilmainen käsitreeni!

IMG_2152

  • Lapset muistavat ihan kaiken. Sen minkä värinen talo missäkin on ja miten vaari joskus ompeli nappia. Aikuiset eivät samalla tavalla ole läsnä tässä hetkessä kuin lapset, jotka eivät tosiaankaan mieti mitään mitä seuraavaksi pitäisi tehdä vaan ovat tässä ja nyt, aina!<3
  • Lapset sopeutuvat todella nopeasti. Joku joskus vertasi sisaruksen syntymää siihen, että puolisosi toisi toisen naisen/miehen kotiin ja sanoisi, että totu tähän, hän tulee asumaan täällä aina. En nimittäin tottuisi, mutta 4 kk myöhemmin, enkä enää oikein havaitse tytöstä mitään mustasukkaisuutta, mutta paljon muita tunteita kylläkin. Isosisko on niin ihanasti veljensä kanssa, että tippa tulee linssiin. Tässä salaa ottamani kuva, kun tyttö seisoi buggyboardin päällä ja veli oli vaunuissa. Pidetään kädestä kiinni!<3

IMG_2180

  • Lapset rakastavat kokea olonsa hyödylliseksi. Tyttö auttaa meitä paljon ja eilen siivottiin pihaa niin, että hän kantoi kortensa kekoon. Miten hyvillään hän oli kun kehuimme pientä auttajaa<3
  • Lapset katsovat vanhempiaan ylöspäin ja siinä onkin yksi tärkeimmistä syistä olla hyvänä esimerkkinä. Kun kohtelet muita hyvin, kiität ja olet ystävällinen, kasvatat lastasi samalla, huomaamatta.
  • Lapselle aamu ei ole epämiellyttävää aikaa, vaan kaiken hauskan alku, miten ihana ajatus!

Mukavaa alkavaa viikkoa teille kaikille! Meidän pikkuinen nukkuu taas ulkona ja hyvin nukkuukin. Tämä tapa on tullut jäädäkseen, ainakin niin kauan kun lämpötilat sen sallivat! 🙂 Miten kylmillä ilmoilla te siirrytte nukuttamaan vauvaa sisään?

Kommentit (5)

Hei! Olisi mielenkiintoista kuulla vinkkejä ja omaa näkemystänne kaksikielisyyden opettamista lapsille. Miten se teillä sujuu jne:)

meillä vauva nukkui ulkona vielä -20 pakkasillakin. Meiltä löytyy tuo sama Stokken ihana untuvapussi, lisäksi lämpimät tumput, pipo, sukat ja villahaalari. Ja aina vauva oli ihan lämmin. Toki täytyy katsoa, ettei vaunut ole vetoisessa paikassa.
Meillä poitsu veteli vauva-aikana parhaimmillaan ulkona 4h päikkäreitäkin 😀

Meillä myös on nukutettu sekä esikoinen että tämä toinen vauva ulos kaikki päikkärit. Lähemmäs -20 saa olla että laitan vaunuun eteiseen nukkumaan. Toki sitten peittoa päälle kunnolla että hengitysilma ei tunnu liian kylmältä.

Meillä lapsi nukkui aina päiväunet ulkona aina parivuotiaaksi saakka. Muistelen että kerran pari talvessa oli niin kylmä että otin rattaat sisälle jossa sitten nukkui. En tiedä onko olemassa jotain virallista pakkasrajaa, mutta luulen että 10-15 astetta olisi sellainen jossa vielä ok nukuttaa pientä. Hyvin vaan päälle, ja vähän harsoa luukun eteen 🙂

Aina nukkui kummatkin lapset päiväunet ulkona. Kelistä viis.

Hei! Olisi mielenkiintoista kuulla vinkkejä ja omaa näkemystänne kaksikielisyyden opettamista lapsille. Miten se teillä sujuu jne:)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *