Xenia's day

Alakerran uudistunut vessa

Teksti: Xenia

Ollaan jo pidempään puhuttu siitä, ettei oikein tykätty alakerran vessaan valitsemistamme pinnoista. Samat kaakelithan meillä on yläkerrassakin, mutta yläkerran kylpyhuone on todella valoisa tila ja kaakelit näyttävät siellä vaalean hiekan sävysiltä. Tässä ikkunattomassa, keinovalolla valaistussa huoneessa kaakelit näyttivät kuitenkin omaan silmään tunkkaisilta eikä asiaa helpottanut lainkaan valitsemamme saumaväri, joka kaikesta puhdistamisesta huolimatta näytti helposti likaiselta.

Ensin meidän piti vain maalata huone sopivalla valkoisella ja iskettiinkin valkoinen sen vanhan liilahtavan harmaan päälle. Lopputulos oli ihan ok, mutta ei kuitenkaan vielä sitä mitä me kaivattiin. Ja sit saatiin idea. Meillähän oli jäänyt ylimääräiseksi sijoitusasunnon kalanruotokaakeleita ja niitä muutama extraboxi tilaamalla saataisiin koko lattia ja wc:n boxi kaakeloitua uusiksi. Sijoitusasunnossamme kaakelin sävyksi valikoitui marmori, sillä seinässä tuo vaalea sauma ei likaannu samoin kuten lattialla. Oli siis selvää, että tässä vessassa sauma tulee tummemmalla ja mallailinkin eri saumasävyjä täydellistä etsin varmaan pari päivää. Se on kuulkaa tarkkaa puuhaa, että sauma on oikeaan taittava harmaa. Esim tässä kaakelissa ja keinovalossa sen piti mun mielestä ehdottomasti taittaa enemmän siniseen kuin ruskeaan ja onneksi sellainen löytyikin.

_DSC7772_DSC7741_DSC7752

Pari viikonloppua sitten mies sit kaakeloi kylppärin ja siinä samalla mä totesin, että seinien pohjamaalin päälle tarvitaan joko todella kylmä valkoinen tai vaihtoehtoisesti sinertävään taittava harmaa. Nauratti ihan kun laitettiin meidän muualla olevaa laasti-sävyn mallia tuonne huoneeseen. Sehän nimittäin heitti aivan ruskeaksi. Siispä etsin ja etsin kymmeniä eri vaihtoehtoa ja lopulta Tikkurilan H496 oli ehdottomasti paras tähän huoneeseen. Missä tahansa muussa huoneessa se olisi huomattavan sininen, mutta tässä tilassa kaakeleita vasten ”oikea” harmaa.

Loppujen lopuksi oltiin tuomassa meidän kaapistoa sisään ja se tietysti näytti kerman sävyiseltä muuten raikkaita sävyjä vasten. Eli se meni nyt varastoon odottamaan jos joku läheisemme sitä tarvitsee tai jos me joskus vaikka rakennetaan mökki tai vastaava ja hankittiin tilalle tamminen kylpyhuonekaapisto, joka näyttääkin nyt tässä huoneessa aivan täydelliseltä!

Olen niin tyytyväinen tähän tilaan nyt. Koko huoneen ilme muuttui aivan valtavasti ja on nyt juuri sitä, mitä toivoimmekin. Raikas ja valoisa pieni wc, jossa ei lika näy saumoissa! 🙂

Lue myös

X