Xenia's day

Asenne ratkaisee, vai ratkaiseeko?

Teksti: Xenia

Tuli tuossa eräänä päivänä puheeksi asenteen merkitys elämässä ja se, miten se vaikuttaa lähes kaikkeen. Olen aina ihaillut eritoten sellaisia ihmisiä, jotka elävät läpi elämän positiivisella ajattelulla, vaikka välillä olisikin mutkia tai valtavia alamäkiä matkassa. Sellaisia ihmisiä, jotka löytävät kaikesta jotain hyvää ja joista oikein huokaa hyvä fiilis.

Meistä jokainen on varmasti kuullut sanonnan asenne ratkaisee sen merkityssisältöä sen enempää miettimättä, mutta ajatuksen sille suotuaan, on siinä todella paljon perää. Ihmisluonne kun on perso valittamiselle, mutta valittaminen ei luo mitään hyvää elämään. Tottakai on niin vaikeita tilanteita, ettei asenteella ole tuon taivaallista väliä, mutta jostain sitä on jatkettava eteenpäin näissäkin tapauksissa?

Seuraan instagrammissa erästä naista, joka synnytti keskoskaksosensa viikolla 23. Toinen heistä, pienen pieni poika, kuoli reilua viikkoa myöhemmin, mutta tyttö sinnittelee mielettömällä tavalla ja voimistuu päivä päivältä. Siinä on tullut samalla nostettua hattua jos toistakin sille, miten nämä vanhemmat menevät eteenpäin ja pysyvät lujina tyttärensä vuoksi, vaikka he varmasti yhtä vaikeimmista ajoista elämässään elävät. Mikä mieletön etu onkaan asenne, jossa mennään eteenpäin eikä meinata. Verrattuna siihen, että luovutetaan ja annetaan periksi.

P2210003

Asenne ei kuitenkaan ole asia, mikä on kiveen hakattu, vaan itse kukin voi sitä työstää ja harjaannuttaa. Voimme katsoa ulos ja miettiä, että onpa siellä taas märkää tai vaihtoehtoisesti lähteä lenkille ja kiittää siitä, miten raikkaalta ilma tuntuu sateen hetkinä. Voimme epäonnistumisen hetkellä luovuttaa kokonaan tai yrittää aina uudelleen. Niinhän se menee, ettei yrittänyttä laiteta.

Asenteen treenaaminen on mun mielestä hyvin helppoa puuhaa. Riittää jo yksinkertaiset kiitollisuusharjoitukset ja sen oman tietoisen ajattelumallin muuttaminen. Sitä voi nimittäin treenata myös päätään siihen ettei anna sisäiselle pessimistilleen valtaa optimismin kustannuksella. Voin väittää että vaikeimmatkin tilanteet ovat helpompia, kun löytää jotain positiivista mihin keskittyä. Ja jos siihen ei juuri sillä hetkellä kykene, kyllä opittu asenne vielä nostaa päätään kun sen aika on.

P2210007

Mä olen tähän alkanut kiinnittää huomiota vuosi vuodelta enemmän ja pakko sanoa, että onhan se elämä aika paljon mukavampaa kun kaikesta yrittää löytää positiivista negatiivisen sijaan. Oli se sit ihminen, joku tilanne tai vaikea jakso elämässä, asenne todella vaikuttaa. Tottakai on päiviä kun kaikki ottaa pannuun, ollaanhan me vain ihmisiä, mutta yleisesti ottaen omaan arkeensa voi vaikuttaa niin helposti pelkän ajattelun voimalla.

Tänään olen kiitollinen siitä, että kävin neuvolassa ja kaikki oli hyvin. Olen kiitollinen siitä, että tyttö kertoi rakastavansa minua ja siitä kuinka antoisan keskustelun sain aikaan neuvolatädin kanssa siitä, miten tärkeitä rajojen asettaminen on lapselle rakkauden osoittamisen ohella. Olen kiitollinen siitä, että äitini miesystävä halusi viedä Maxin pitkälle metsälenkille, jolloin sain yhden ylimääräisen tunnin vuorokauteen. Ja siitä, että tässä vieressäni on aamupalapannarin rippeet ja ihana kuppi kahvia. Olen kiitollinen siitä, että meillä on mahdollisuus lähteä matkalle ja siitä, että meillä on koti johon palata. Olen kiitollinen siitä, että meillä on mahdollisuus mennä lähemmäs unelmiamme sijoitusasunnon myötä. Ennen kaikkea olen kiitollinen siitä, missä nyt olen elämäni kanssa, rakas perhe ympärillä<3

Mitä ihaninta tiistaita teille kaikille! <3

Kuvituksena muutama yksityiskohta meidän kotoota. Venkslailin lamppuja hieman ympäriinsä ja meidän makkarin lamput päätyi nyt ainakin hetkeksi aurinkohuoneeseen, johon ne sopivat kuin nenä päähän. Alla vielä alekoodi, joka toimii mm. näihin lamppuihin! 🙂

355429  –  30 EUR alennusta kun tilaat väh. 90 EUR + säästät toimituskulut. Edut koskevat uutta, vähintään 90 euron tilausta Elloksen valikoimasta. Edut ovat voimassa 05.3.2017 asti, ja ne voi käyttää vain kerran. Säästät normaalipaketin toimituskulut. Etuja ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin, ale-/kampanjahintaisiin tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin, Ellos Matkojen tuotteisiin, Design by -tuotteisiin eikä tuotemerkkeihin UGG, Odd Molly, Odd Molly Home, SPANX tai Vagabond.

355430 –  20% alennusta* tilauksestasi – koskee myös huonekaluja, leluja ja merkkituotteita + säästät toimituskulut!Alennus koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja, mattoja, leluja ja huonekaluja. Alennus on voimassa 1.3.2017 asti, ja sen voi käyttää vain kerran.Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin, ale-/kampanjahintaisiin tuotteisiin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin, Design by -tuotteisiin eikä tuotemerkkeihin UGG, Odd Molly, SPANX tai Odd Molly Home.

linkit kaupallisia linkkejä Elloksen sivuille.

Lue myös

X