Xenia's day

Asua ja kömpelöä olotilaa

Teksti: Xenia

P2030027P2030024P2030029P2030023P2030031

collegepaita: Gina Tricot

takki: Burberry

huivi: Mulberry

farkut: Bik Bok

kengät: Timberland (*nämä)

pipo: Junkyard (*tämä)

Luoja et väsyttää tänään. Tää nukkuminen menee ihan kausittain ja koko viikon olen pyörinyt sängyssä yöt hyvää asentoa etsien. Sitä ei tietenkään ole löytynyt, eikä tämä ihana öisin iskevä närästyskään auta asiaa.

Yritin tuossa hieman muistella viime raskauden aikaa ja pakko nyt sanoa tälleen omasta puolestani, että ei se raskausaika mulle mitään herkkua ole. Kroppa tuntuu vieraalta ja kömpelöltä, hengästyy koko ajan ja tuntuu ettei happea saa kunnolla. Siihen kun lisää tuon pyörimisen yöllä ja jatkuvan vessahädän niin voila. Ainiin ja iho kuivuu kuin mikäkin ja kutisee niin maan hemmetisti. Lopussa tietysti kiitos seisoo eli en missään tapauksessa vaihtaisi tilannettani, totean vain sen, että raskaana oikeasti on vähän raskasta, ainakin omasta mielestäni. Ja sit taas monet oikein nauttii tästä, niin me vain ollaan erilaisia ja kropat tietysti reagoi eri tavalla.

Olen yrittänyt nyt koko ajan jatkaa kuitenkin ihan samalla linjalla kuin aina ihan kaiken suhteen, niin että olo olisi mahdollisimman normaali. Reippaita reilun tunnin lenkkejä ja välillä kotijumppaa. Siihen päälle samaa ruokaa kuin ennenkin, tosin ehkä vähän extrakokoisia annoksia. Samalla tavalla töitä ja opintoja ja mahdollisimman vähän päivänuokkumista. Olen itseasiassa aika yllättynyt siitä että raskauden aikana olen vetänyt ehkä 5 päiväunet, joista niistäkin pari kipeänä. Toisaalta eipä sitä juuri ehdikään päikkäreille kun arjessa haluan olla mahdollisimman tehokas ja viikonloppuisin perheen kanssa, eikä tytön päiväuniaikaan oikein edes malta mennä nukkumaan kun voi vaikka lukea jotain hyvää kirjaa. Ehkä eri juttu sit kun vauva on syntynyt.<3

Tästä ylläolevasta fiiliksen kerronnasta tuli mieleen se miten suhtaudun muuttuvaan kehoon. Noh, sanotaanko näin että viime raskauden jälkeen tiedän kyllä mitä odottaa, mutta muutamat asiat kyllä on sellaisia, joita jo tässä vaiheessa vieraksun. Maha ei mua häiritse tuon taivaallista, mutta rintakehä kasvaa sellaista vauhtia että olo on jotenkin tosi rintava verrattuna siihen mitä normaalisti on. Ja pakko sanoa että viihdyn sillä normaalilla rintavarustuksella oikein hyvin. 😀 Ja toinen juttu on tää nesteen kerääntyminen. Syön hyvin, en kovin suolaista ja juon runsaasti vettä, mutta silti sormukset tuntuu tiukoilta. Aijai, odottakaa vaan mikä valitusvirsi täältä tulee sit kun iskee jotku superhelteet siinä ennen laskettua aikaa. Luojan kiitos meillä on viilennys kotona, voin väittää että siinä vaiheessa varmaan parhaiten sijoitetut rahat koskaan!

Ja kehosta puheen ollen. Olen ystäväni kaasona heinäkuun lopussa ja tilasin eilen mekon ja ihan normaalissa mallissa, isompana kokona tosin. Fakta kun on se, että tuossa muutaman kuukauden päästä ei paljoa enää mekkoja sovitella ja vauvan syntymän jälkeen ei ole enää aikaa mitään ostella. Niinpä hankin itseasiassa todella kivan mekon, jonka voi sitoa monella eri tavalla (hyvä juttu imetys ajatellen!), se on joustavaa matskua ja vyötärön voi sitoa omaan kokoon sopivaksi ja mikä parasta, mekko on lantiolta täysin löysä. Voisin siis kuvitella että varsin hyvä yksilö ystäväni häihin siinä vaiheessa kun palautuminen on ihan vasta aluillaan ja rintakehä varmaan vielä tästä moninkertainen kun imetystaipale on vasta aluillaan. Niin monia huomioon otettavia juttuja, mutta onneksi mekko on kuitenkin helpompi ostos kuin vaikkapa farkut jonnekin puolen vuoden päähän, vähän eri kaliiberia.

Melkoista valitusvirttä, mutta lukekaa sitä huumorin kautta, kirjoitettu pilke silmäkulmassa, vaikkei olo mikään freesi tänään olekaan. Kuten sanottu, raskaana on välillä raskasta, mutta samalla myös ihanaa, sillä lopussa kiitos seisoo!<3

*kaupallinen linkki.

 

Lue myös

X