Xenia's day

Asua talvisemmassa maisemassa

Teksti: Xenia

Tämän asun kuvaamisesta on jo aikaa, mutta sattumalta juuri tänään maisema on hyvin samanlainen, joten antaapi mennä! 🙂

Mä istun tässä kahvin kanssa aamupalapöydässä. Annan miehen nukkua pitkään kun heräsin aikaisin automaattisesti (kuten aina) lasten kurkkiessa sisään meidän makkariin. 😀 Etenkin meidän poika on aika hauska tapaus. Hän yleensä tulee ensimmäisen kerran meidän makkariin siinä 6.30 maissa viimeistään ja kurkistaa ollaanko hereillä. Mä kyllä olen, mutta yritän saada hänet oppimaan pysymään sängyssä klo 7:ään asti, joten leikin nukkuvaa ja hän menee sit aina takaisin omaan huoneeseensa. Siitä ehkä 10 minuuttia (joka lapselle tuntuu varmaan ikuisuudelta:D) hän tulee kurkkaamaan uudestaan ja menee takaisin sänkyyn jos emme näytä olevan hereillä. Sen jälkeen kärsivällisyys kuitenkin loppuu ja hän alkaa lallattamaan jotain ”minä olen täällä” tyyppistä huoneestaan. 😀 Siinä on kyllä välillä naurussa pitämistä!<3

Noh, tänään en jaksanut kauhean pitkään katsoa kun toinen on siinä sentin päässä sun kasvoista suurin piirtein, vaan nousin ylös ja tein meille banskupannareita ja mulle tietenkin myös kahvia. Nyt ajattelin tehdä pian jonkun jumpan kunhan kahvin teho alkaa vaikuttamaan ja muuten tämä päivä on omistettu ihan vaan kivalle oleskelulle.

_DSC3629

Eilenhän mä sain siis kauhean pesimisvimman ja rupesin käymään keittiön kaappeja läpi. Tuli todettua että meillä on kilokaupalla erilaisia suoloja ja sokereita (mm hillosokeria joka mieheni sanojen mukaisesti käyttäytyy mielenkiintoisesti kahvissa. :D). Nyt on kuitenkin kaikki vanhat tuotteet kompostissa ja hirveä määrä kamaa kierrätykseen menossa. Siinä onkin hommaa kun tyhjennetään kaikkea ja lajitellaan jätteet sen jälkeen, mutta vitsit miten hyvä fiilis siitä tulee. Sitä en tiedä, miksi se maustekaappi on käytävä läpi ennen vauvan syntymää, mutta tulipahan tehtyä. Sitten kun alan kokkaamaan ruokia pakastimeen onkin synnytys lähellä. Tytön kanssa tein sinne valtavan makaronilaatikon, jota syötiinkin tyyliin koko eka viikko vauvan syntymästä. 😀

Keittiön siivoamisen lisäksi ostin muutamia vauvantarvikkeita kuten kynsisakset ja vaippoja 1:s koossa. Niin ja tietenkin kaikkea kivaa mulle kuten niitä jättisiteitä synnytyksen jälkeiselle ajalle sekä kertakäyttöisiä liiviinsuojia imetyksen alkupäiviin kun maitoa tulee vielä tuhottomasti (tai ainakin kahden ekan kanssa tuli). Sen jälkeen siirryn sit omaan makuuni paljon mukavampiin pestäviin suojiin. Mä vaan koin noi kertakäyttöiset paljon kovemmiksi ja ne kuivuivat koppuraisiksi. Mutta ihan alkuun ne ovat toimivia kun maito nousee..

_DSC3589

Noin muuten täällä mennään päivä kerrallaan eteenpäin ja yritetään olla liikaa hermostumasta kaikesta mitä maailmalla tapahtuu. Olen aika realistinen ihminen ja ajattelen sen niin, että jos joku koronavirus tänne Suomeen leviää, niin sille ei voi muuta kuin elää nyt mahdollisimman terveellisesti ja buustata immuniteettia syömällä terveellisesti, liikkumalla ja ottamalla extravitamiineja ruokavalioon. Niin ja tietenkin pesemällä käsiä ja käyttämällä muutenkin tervettä maalaisjärkeä.

Perjantaina tosin jo lähes nauratti kun päiväkodin ovessa oli merkintä sekä jylläävästä vatsataudista että influessa A:sta. Influessarokotteenhan mä olen saanut jo viimeiset 6 vai 7 vuotta ja samaten mieheni ja lapsetkin koko ikänsä joka vuosi. Siihen en ole koskaan sairastunut ja toivotaan, että tälläkin kertaa säilytään tältä ja että koronavirus-tilannekin tästä rauhoittuisi. Onhan meidänkin lähipiirissä vaikka kuinka paljon riskiryhmään kuuluvia ihmisiä ja toki sitä itse miettii nyt tilannetta kun on raskaana, vaikka ilmeisesti nämä hengitystievirukset eivät syntymättömään vauvaan leviäkään. Toki dataa tähän on vielä hyvin vähän saatavilla, mutta kuitenkin.

_DSC3636

neule: Cubus

leggingsit: Spanx

takki: Bubbleroom / tämä

hattu: Vanille Home

huivi: Pura Finland

laukku: Louis Vuitton

Koska olen tällainen tyyppi, joka haluaa tietää kaikesta kaiken päädyin lukemaan myös Sarsista ja Sikainfluessasta, joka oli ilmeisesti erityisen paha nimenomaan raskaana oleville ja myös lapsille. Tuo kausi-influenssarokotushan sisältää myös sitä kausi-influenssaksi jäänyttä sikainfluenssan ”jälkeläistä”, joten siitäkin syystä se on mielestäni erityisen hyvä raskausaikana ja tietyllä tavalla rauhoittaa mieltäni edes vähäsen. Monethan jättävät tuon rokotteen ottamatta koska sairastuminen on silti mahdollista. Ilmeisesti se kuitenkin vähentää sairastumisen riskiä aika huomattavastikin niinäkin vuosina joina rokote ei ole ihan täydellinen ja lisäksi jos siihen sairastuisikin rokotteesta huolimatta, ovat oireet hyvin usein paljon lievempiä.

Mitenkä te suhtaudutte tähän uutisointiin muuten? Oletteko te sitä mieltä, että se pahentaa teidän fiiliksiä vai haluatteko pysyä ajan tasalla koko ajan?

Ihanaa ja rauhallista sunnuntaita teille kaikille!<3

X