Xenia's day

Aupairimme edelleen vauhdissa

Teksti: Xenia

En voi vain uskoa tätä. Käytin tuota meidän loman menomatkan lentoa siihen, että deletoin tosi paljon kuvia puhelimelta. Siinä oli luppoaikaa muutenkin, joten ajattelin käydä kaikkea hyvin läpi ja siinä samalla kuvia läpikäydessä törmäsin muun muassa kaikkiin kuvakaappauksiin aupairimme sosiaalisen median tililtä. Siellä oli lapseni esitetty hänen poikaystävänsä (eli minun mieheni) veljenlapsina, facebookissa puhuttu omista lapsista ja siitä kuinka molemmat saavat mummy aikaa ja edelliselle perheelle lähetetty viesti 2 päivää meille saapumisen jälkeen, että odottaa lastenlääkärimiehensä Garyn (eli minun mieheni) kanssa lasta viikolla 20. 😀 Se oli nopeaa toimintaa.

Noh. Ensi alkuunhan tämä kaikki oli enemmän kuin järkyttävää. Katsoin pitkään olkani yli ja tein rikosilmoituksen sekä vaihdoimme kaikki hälytysjärjestelmien tunnarit yms. Nyt parin vuoden jälkeen asia on kuitenkin jo sellainen, että sitä voi muistella lähinnä päätään pyöritellen. Tämä scämmi oli jotenkin niin överiksi vedetty, että tulipahan todettua se, mihin taitava valehtelija kykenee. Kertomaan kaikille eri tarinan ja kääntämään kaiken aina muiden syyksi.

Joka tapauksessa. Palataan takaisin tähän päivään tai tarkemmin sanottuna eiliseen kun scrollasin Facebookin feediä ja törmäsin varoitukseen aupairista. Jotenkin tuli heti sellainen fiilis, että nyt tämä saattaa olla sama henkilö ja pikaisen postauksen selaamisen jälkeen olin jo asiasta aika 100% varma. Niinpä laitoin viestiä asiasta ilmoittaneelle ja arvaatte varmaankin jo mitä tässä ilmeni. Hän on jatkanut tätä aupair uraansa Suomessa jo kaksi vuotta sen jälkeen kun hän vannoi täältä lähteneensä ja on samojen valheiden verkon luonut jokaisen perheen kohdalla. Ei saakeli.

Mähän sanoin silloin kun tein asiasta rikosilmoituksen, että on aivan karmeeta, miten poliisinkin kädet ovat sidotut (luonnollisestikin) rikoslain rikostunnusmerkistöihin, eikä esimerkiksi aupairimme osalta saatu mitään merkintää minnekään siitä, miten hän on luonut erilaisia fantasiaelämiä eri alustoille, ottanut kuvia lapsistani ja julkaissut niitä salaa jne. Onhan tämä nyt nimittäin kohtuu selvä tapaus siinä, että ennen kuin hän saa apua omiin ongelmiinsa ei hänen tulisi tehdä töitä lasten parissa. Hänen tililtään otetut kuvakaappaukset yhdistettyinä hänen viesteihinsä ja sen jälkeen kertomuksiin seuraavilta perheiltä luovat kuvan hyvin epätasapainoisesta ihmisestä. Vaikka kaikki olisikin tapahtunut vain mentaalitasolla, mitenkä paljon voidaan sallia, ennen kuin merkintä tehtäisiin rekistereihin. Jos ihminen elää vuosikaudet täydellisessä fantasiamaailmassa, mistä sitä tietää mihin on kykenevä?

Nyt siis seuraan mielenkiinnolla mitä tapahtuu ja autan parhaani mukaan, jos minulta lisäinfoa tai materiaalia tarvitaan. Toivotaan vain nyt, että hänet saataisiin edes pois Suomesta tekemästä tätä kerta toisensa jälkeen..

Että sellaista tällä kertaa. Valitettavasti en ole järkyttynyt, vaan lähinnä harmissani sen puolesta, että varoitukseni eivät riittäneet kantamaan tarpeeksi pitkälle.

Tähän oli nyt vähän vaikea keksiä mitään kuvaa, mutta ajattelin että ehkä positiivinen kuva olisi kuitenkin omiaan tähän. Kuva kylläkin reilun kahden viikon takaa, eli maha hieman taas kasvanut. Tästä kuitenkin lisää kun pääsen kertomaan neuvolakuulumisia muun muassa siihen sf-mittaan liittyen!<3

 

Lue myös

X