Xenia's day

Auringosta nauttimisen ABC

Teksti: Xenia

Kaupallinen yhteistyö: House of Organic

Päivät pitenevät pitenemistään ja aurinkokin on alkanut pikkuhiljaa lämmittämään siinä määrin, että on hyvä miettiä myös sitä, mitenkä voi oleilla auringossa turvallisesti.

Minä olen jo pidemmän aikaa pyrkinyt valitsemaan luonnonkosmetiikkaa, joten voitte arvata miten innoissani olen päästessäni tekemään yhdessä töitä suomalaisen luonnonkosmetiikan maahantuojan ja verkkokaupan House of Organicin kanssa. Lopussa kerron vielä vähän enemmän heidän uudesta nettikaupastaan sekä heillä paraikaa meneillään olevista luonnonkosmetiikkapäivistä, mutta sitä ennen halusin puhua hieman siitä, miten voimme suojata ihomme auringossa ollessa ja mitä muita asioita on hyvä ottaa huomioon.

Minä en nykyisin ole enää mikään suuri auringossamakoilija, vaikka täytyy sanoa, etten parempaa tiedäkään kun hyvän kirjan lukeminen auringon lämmittäessä ihoa. Jostain syystä en kuitenkaan kovinkaan usein pääse istuskelemaan rauhassa vaan lähinnä meidän auringossa oleskelu on leikkimistä terassilla, rannalla tai pihalla.

Lasten kanssa olen pyrkinyt siihen, että etenkin keskipäivän auringossa ei oleskeltaisi juuri ollenkaan, mutta mitä vanhemmaksi he tulevat sen höllemmin siihen suhtaudun. Aurinkovoiteesta en kuitenkaan koskaan luista ja lisäksi mulla on muutama muu asia, jotka ovat ehdottoman tärkeitä kuumina kesäpäivinä.

  • Hattu päässä
  • Vesipullo mukana
  • Viileä varjo lähellä
P5140541

Aurinkovoiteena olen käyttänyt jo pidempään luonnollisempia vaihtoehtoja ja Algamarikseen törmännyt muistaakseni parisen vuotta sitten ihan ensimmäistä kertaa. Näissä on todella hyvä ja korkea suoja ja omaan makuni nämä ovat erinomainen vaihtoehto kemiallisille aurinkosuojille. Algamariksen Ecocert-sertifioidut aurinkosuojatuotteet sisältävät vain mineraalifilttereitä, mutta ne eivät siitäkään huolimatta ole paksuja ja jätä valkoista pintaa iholle. Ne soveltuvat hyvin lapsille ja itseasiassa nämä SK50+ tuotteet ovatkin kaikki myös hajusteettomia ja hypoallergeenisia.

P5140437

Mun oma henkilökohtainen suosikkini on Algamariksen Aurinkovoide Spray SK30, jonka kuivaöljymäinen koostumus imeytyy hyvin ja on helppo suihkuttaa kasvoille ja vartalolle. Aktiivisina ainesosina tässä on mineraaliaurinkosuojien lisäksi Alga-gorria, kosteuttavaa ja korjaavaa auringonkukkaöljyä ja pehmentävää ja suojaavaa luomukookosöljyä. Alga-gorri on patentoitu punalevästä uutettu antioksidantti, joka estää auringonsäteiden aiheuttamia ihovaurioita. Alga-gorrin antioksidanttiset vaikutukset ovat jopa viisi kertaa C-vitamiinia tehokkaammat.

Aurinkovoidesprayta löytyy myös SK50, joka on mielestäni erinomainen tuote lasten iholle! Korkeasta suojakertoimestaan huolimatta siinäkin on hyvin imeytyvä kuivaöljymäinen koostumus, joka ei jää valkoisena kelmuna lasten iholle. Voin suositella todella lämpimästi!

P5140497

Algamarikselta löytyy myös tavallinen versio aurinkovoiteena niin SK30 kuin SK50 suojakertoimin. Nämäkin ovat helposti levittyviä, kevyitä ja nopeasti imeytyviä voiteita, joten loppupeleissä kyse on ihan vain siitä, pitääkö enemmän voiteesta vai spraysta. Minä huomaan useammin kääntyväni sprayn puoleen sillä se on todella helppo levittää. Aurinkovoide on mielestäni aavistuksen paksumpaa ja siinä ehkä näkee paremmin sen, mihin on jo levittänyt. Kumpikin on hyvä vaihtoehto siis!

P5140471

Algamariksen valikoimassa on myös erikseen kasvoille tarkoitetut SK50 ja SK3o aurinkosuojavoiteet, jotka on suunniteltu nimenomaan kasvojen ja kaulan herkälle iholle. Kosteuttavien ominaisuuksien vuoksi tätä voi käyttää myös meikin alla korvaamassa päivävoidetta, etenkin silloin jos meikissä ei itsessään ole aurinkosuojaa!

Algamariksen SK50 suojakertoimella varustettu aurinkovoidepuikko toimii puolestaan eriomaisesti niihin kohtiin, jotka helpoiten palavat auringossa eli otsaan, nenään ja poskipäille. Se on suunniteltu erityisesti vesiurheiluun ja muihin ääriolosuhteisiin ja on todella kestävä ja pysyvä aurinkosuojatuote.

Algamaris on huomioinut myös lapset lapsille suunnatussa SK50 aurinkovoiteessa, joka sisältää entistä enemmän ihoa kosteuttavia ainesosia. Se sopii tätä myöten entistä nuoremmille lapsille, jopa yli kuuden kuukauden ikäisille vauvoille. Lasten aurinkosuojassa on myös vettähylkivä ominaisuus, jonka vuoksi se sopii erityisen hyvin perheen pienimmille ja yleensä myös aktiivisimmille jäsenille!<3

P5140531

Näiden edellä mainittujen tuotteiden lisäksi Algamarikselta löytyy kosteuttava ja huulten rohtumista ehkäisevä SK30 aurinkosuojahuulivoide, kosteuttava, ihoa hoitava ja rauhoittava After Sun voide sekä yksi omista suosikeistani eli sävyttävä Sk30 aurinkovoide kasvoille. Tämä BB voide antaa kauniin sävyn kasvoille, imeytyy nopeasti eikä jätä ihoa tahmaiseksi. Vaaleampi sävy sopii vaaleammalle iholle ja keskitumma sävy aavistuksen päivettyneemmälle iholle. Tätä voi myös halutessaan käyttää meikkivoiteen/heleyttävän voiteen alla antamaan kosteutta ja suojaa, vaikka omaan makuuni tässä on kyllä riittävästi peittävyyttä ja väriä itsessäänkin! 🙂

Aurinkovoidetta on hyvä levittää aina kesällä ulkona oleskellessa. Myös silloin kun aurinko ei paahda täysillä, vaan oleilee pääasiassa pilvien lomassa. Näin voimme ehkäistä auringon säteiden ihossa aiheuttamia solumuutoksia. Aurinkosuoja ei olekaan yksinomaan kesäkäyttöön tarkoitettu, vaan sitä suositellaan käytettäväksi myös keväällä ja syksyllä auringon paahtaessa.

Minä käytän yleensä fysikaalisia (eli mineraalisuodattimiin perustuvia) aurinkosuojia, sillä koen ne turvallisemmiksi. Mineraalisuodattimet muodostavat käytännössä ohuen kerroksen iholle, joka torjuu auringon säteet. Kemialliset suodattimet puolestaan läpäisevät orvaskeden ja luovat ihossa suojaavan kerroksen joka imee UV-säteet. Nämä suodattimet aktivoituvat vasta noin 20-30 minuuttia levittämisestä, mutta niiden epäillään myös saastuttavan ympäristöä ja muuttavan hormonitasapainoa miehillä. Aurinkovoidetta tulee levitettyä niin suurelle alueelle, etten näe mitään syytä valita mitään muuta kuin mahdollisimman luonnollisen (ja todella hyvän ja toimivan) vaihtoehdon. Suosittelen todella lämpimästi perehtymään näihin eroihin ja kokeilemaan myös Algamarista. Kuten yllä mainitsin, omassa käytössäni on tuo SK30 Spray ja lapsille sit joko SK50 Sprayta tai Lasten omaa SK50 suojaa, jota käytän ehdottomasti jos olemme ulkomailla.

Käykää myös tsekkaamassa House of Organicin nettikauppa, jossa on tällä hetkellä meneillään luonnonkosmetiikkapäivät. Tämän päivän tarjouksista bongasin muun muassa seuraavia omassa käytössä olevia tuotteita, joita voin lämpimästi suositella:

Lauantain tarjouksissa silmiini osuivat muun muassa seuraavat tuotteet, jotka ovat omassa käytössä:

 • Algamariksen aurinkosuojapaketti (SK30 spray + SK30 kasvovoide ja after sun)
 • Crazy rumors huulivoiteet
 • Bybi puhdistusöljy

Ja sunnuntain tuotteista vielä muutama vinkki:

 • Algamaris lasten aurinkosuoja
 • Algamaris aurinkovoidespray SK30
 • Ecodenta valkaiseva hammastahna

Kaikki tarjoukset löydätte muun muassa tästä katalogista ja tuotteet puolestaan House of Organic verkkokaupasta. Halusimme myös jakaa teistä yhdelle 50€:n lahjakortin House of Organic verkkokauppaan. Osallistua voitte kommentoimalla alle siitä, minkälaisia aurinkovoiteita te normaalisti käytätte ja siitä, onko teille ollut tuttua ero fysikaalisten ja kemiallisten aurinkosuojien välillä? Kilpailuaikaa on perjantaihin 24.5 asti! 🙂

Lue myös

X