elämä

Balanssi

8.8.2017 Teksti: Xenia

Mitä vanhemmaksi mä tulen, sen enemmän ymmärrän, että niitä tekemisiä elämässä ei tarvitse tehdä joko tai meiningillä, vaan kaikkea voi tehdä sopivasti kohtuudella. Nuorempana liikuntaa harrastettiin joko 7 kertaa viikossa tai ei ollenkaan. Sitä syötiin joko tosi terveellisesti tai ihan päin honkia, luettiin ahkerasti tai ei lainkaan, bailattiin joka viikonloppu aamuun asti, matkusteltiin ihan koko ajan ja niin edelleen.

IMG_1111

Mä en oikeastaan edes tiedä milloin mä löysin oman tasapainoni, mutta tyttären syntymä on ehdottomasti ollut ehkä se suurin tekijä. Se vähän kuin väkisinkin pistää rauhoittumaan ja löytämään arjesta niitä palikoita, mitkä tekevät tyytyväisen olon. Mä jutteli viime viikosta äidin kanssa oliko se nyt perjantaina ja sanoin kuinka paljon odotan viikonloppua kun voidaan käydä yhdessä syömässä, ulkoilla ja tehdä niitä ihan perus asioita. Ne ovat niitä asioita, jotka antaa mulle virtaa ihan valtavasti.

IMG_1117

Se arjen hyvinvointi lähtee tosi pienistä jutuista ja se ei tosiaan ole mun kohdalla sitä, että liikutaan veren maun suussa eikä koskaan nautita. Päinvastoin mikä olisi parempi tapa viettää lauantaita kuin käydä ensin rivakalla lenkillä ja sen jälkeen nauttia herkullista lounasta perheen kanssa ennen kuin kävellään katsomaan meidän purettavaa rakennusta ja jatketaan päivää pienen projektisuunnittelun merkeissä.

IMG_1115

Tällainen arki sopii mun luonteelle todella hyvin. Näin jälkikäteen tuntuu siltä, etten koskaan oikein osannut rauhoittua nuorempana, vaan koko ajan oli sisällä sellainen fiilis, että kävi ylikierroksilla.

Lapset todella ovat muuttaneet mun elämääni vain positiiviseen suuntaan, vaikka toki joskus aamuisin ajattelenkin kaiholla niitä aamuja kun saattoi nukkua ihan just niin pitkään kuin huvitti. Ja pakko sanoa nyt 6 viikon kokemuksella, että jestas miten paljon ”helpompaa” tämän toisen kanssa on. Ei stressaa samalla tavalla kuin ensimmäisen kanssa ja siihen päälle elämäntilanne on muutenkin vakiintuneempi. Tytön kohdalla kun mies oli vielä siinä vaiheessa että yritti integroitua Suomeen ja se toki näin jälkikäteen ajateltuna aiheutti oman painolastinsa kaikkeen.

Nyt syön tässä just herkkuaamiaista ja pian sit lenkille. Eilen tein muuten passihakemukset sekä tytölle että pojalle. Tytön passi olisi kyllä ollut voimassa vuoteen 2019 asti, mutta eipä tuosta 2 kk:n iässä otetusta kuvasta enää tunnistanut häntä. Sama edessä siis varmaan pojan kanssa muutaman vuoden päästä.

Ja hei muuten, muistakaa se Porvoon löytöpiste ja pöytä numero 70! 🙂

Alla päivitetyt alet ja huomatkaa myös Elloksen huonekaluihin liittyvä ale, niiden perään kysellään aina!

*-merkityt linkit kaupallisia linkkejä.

Kommentit (8)

Haha joo ajoin sinne töiden jälkeen kun luulin, että olit vienyt sinne tavaraa vasta nyt:D Haha no näin käy joskus. Älä vaan kerro mitä kaikkia kivoja vaatteita onnistuit myymään siellä 😉 Lastenvaatteille kun ei vielä ole tarvetta :/

Menin 10 vuotta passilla jossa kuvana minä 2kk vanhana. 😀 En oikeasti vieläkään tiedä miten se on onnistunut, vain Egyptissä katsottiin passia hieman oudosti mutta muuten matkustelu sujui aina mallikkaasti. Ei varmaan ehkä enää menis niin helposti läpi.

Ihanaa kuulla, että joku nauttii turvallisesta arjesta, jota aiemmin itse piti tylsänä 😀 haha olen meinaan itse IHAN samanlainen ja vaikkei meille lapsia vieläkään ole siunaantunut, huomaan että tämän kesän aikana olen jotenkin alkanut löytää jonkin sortin balanssia ja keskitietä. Harmittaa kovasti, että näin pitkään on elämä saanut jatkua sata lasissa-mentaliteetilla tietäen, että se varmasti on vaikuttanut myös tulevaisuuteen mitä perheen perustamiseen tulee, mutta turhahan menneitä on vatvoa – niille kun ei enää mahda mitään. Olen ylpeä itsestäni siitä, että syön nykyään suklaata vaikka joka päivä palasen jos siltä tuntuu (ja tuntuu :D) sekä leipää, mysliä, (uutta!) perunaa ja banaania – eli juuri niitä juttuja, joita vuosikaudet olen vältellyt- hyvällä maulla 🙂
Kuvan ruoka-annos taitaa olla Zum Beispielistä? Heidän lady burger on to die for – maailman paras hamppari! 🙂
Täytyy toivoa, että balanssin löytäminen toisi meille onnen ja rauhan elämään – kuten teilläkin. Halit sinne!

Hei vähän ohi aiheen mutta puhuit jossain aiemmassa postauksessa aamupalastasi jossa oli muistaakseni soijajogurttia ja mysliä niin mua kiinnostas tietää että minkä valmistajan mysliä ja jogurttia syöt:D nimittäin oon ite syöny 6 vuotta lähes joka aamu puuroa ja kananmunia ja nyt tuntuu että voiskai tuota muutaki vetää välillä:D ja tuo sun aamupala kuulosti niin hyvältä:)

Onko sulla suositella jotain ihanaa huonetuoksua? 🙂

Nyt ei liitty aiheeseen mutta mistä olet hankkinut imetysliivisi? Olen ite yrittänyt ettiä mut moni tulee tosi rumasti imetystoppien ”yli” mutta noi näyttää tosi kivoilta!

..pöytä 70 on aika tyhjä..? 😉

Eikä! Menitkö just kun olin käynyt tyhjentää ip:stä?:(

Haha joo ajoin sinne töiden jälkeen kun luulin, että olit vienyt sinne tavaraa vasta nyt:D Haha no näin käy joskus. Älä vaan kerro mitä kaikkia kivoja vaatteita onnistuit myymään siellä 😉 Lastenvaatteille kun ei vielä ole tarvetta :/

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *