xenia's day

Crazy about pale green

Teksti: Anna.fi

Muistatte varmaan kun tänne muuttaessamme mainitsin ettemme kauheasti välitä tapeteista mitä makuuhuoneiden tehosteseiniin on käytetty. Ajateltiin silloin muuttaessa, että muutetaan nyt ensin sisään ja aletaan sit miettimään, että mitä millekin huoneelle keksitään. Pikkuisen huone oli tammikuun projekti ja nyt tässä kohtuu energisessä mielentilassani sanoin S:lle, että pitäisikö tehdä meidän huone seuraavaksi, nyt vielä hyvissä ajoin ennen pikkuisen tuloa. Todennäköisesti sitten syntymän jälkeen mielessä on kaikki muu kuin sisustus,joten jos pientä muutosta halutaan, parempi tehdä se nyt. Anyway, mitään sen älyttömämpää ei olla suunniteltu; lähinnä vain repiä meidän makkarin pääseinän tapetti pois, maalata se seinä tehostevärillä ja sitten kaksi muuta seinää samalla kerman värillä kun mitä käytettiin pikkuisenkin huoneessa. Onneksi yksi seinä on vaatekaappia niin selvitään vähän helpommalla! 😀  Tällä hetkellä nuo kaksi muuta seinää on tummansiniharmaat joka ei vain iske meihin kumpaankaan oikein ollenkaan. Me mietittiin kaikki mahdolliset värivaihtoehdot sellaisesta liilahtavaan taittavasta beigestä aina harmaaseen ja beessiin. Sitten S ehdotti mulle vihreetä ja katsoin vain huuli pyöreänä että ootko nähnyt mun huoneen mun lapsuuden kodissa (niin siis, sain päätäntävallan 14-15 vuotiaana ja päätin maalata seintä limenvihreiksi:D)? S sitten etsi mulle esimerkin sävystä mitä tarkoitti ja se oli menoa se. Nyt mä olen aivan vihreän lumoissa ja ihan syystäkin; katsokaa nyt näitä väriyhdistelmiä! fggggg

Screenshot from my Pinterest Board Bedroom Inspiration

Koska en ole siitä kärsivällisimmästä päästä, kysyin tuossa jo, että milloin aloitetaan. Viikonloppuna kuulemma,joten pitihän sitä mennä heti katsomaan maalejakin. Tällä kertaa tytön huoneen remontoinnista viisastuneena aiotaan iskea ensin jotain halvinta mahdollista maalarinvalkosta tummien seinien päälle ja pistää vasta sitten sitä kermansävyä ja vihertävää sävyä kun tummempi maali on peitossa. Mä oon kaikki maalausurakkani tässä lähiaikoina toteuttanut aina niillä Tikkurilan Tunne-sävyillä ja kävin jo hakemassa osviittaa siitä mikä voisi olla paras. Tällaiset sävyt osui silmään:

ffffff Kun noi sävyt laittoi vierekkäin, on ylävasen ja alaoikea ehkä aavistuksen liian kellertäviä meidän makuun . Sit puolestaan alarivin keskimmäinen ja ylärivin oikea on ehkä liian siniseen taittavia. Jäljelle jää tuo alavasen ja ylärivin keskimmäinen jotka on molemmat mielettömän kauniita sävyjä. Halusin vielä verrata niitä siihen kermanvalkoiseen jota ollaan ajateltu kahdelle muulle seinälle, näin saa ehkä paremman kuvan siitä kuinka tumma sävy olisi hyvä! 🙂 dfddd Aika hankalaksi menee! Mennään tänään käymään K-raudassa, joten lopullinen päätös tapahtuu tietenkin kun näkee noi värisävyt muutenkin kuin tietokoneen ruudulta. Ai että, tästä makkarista tulee mieletön jo pelkästään seinän väriä muuttamalla! 🙂 Meillä on se harmaa itsetehty sängynpääty ja halutaankin että värimaailma pyörii sit harmaan, vihertävän ja valkoisen ympärillä. Jotenkin noi värit on todella rauhoittavia,(itseasiassa kerran kysyin mammalta että miksi leikkaussalivaatteet on vihreitä ja tämä kertoi sen olevan rauhoittava väri! ) ja siinä mielessä sopivat just eikä melkein meidän tyyliin sekä muutenkin tähän kotiin! 🙂 Tän huoneen jälkeen ei ookaan sit ku enää yksi alasrevittävä kauhea tapetti ja sit on koti just eikä melkein meidän näköinen. Helpompaahan se olisi ollut jos olisimme tämän kodin jo hieman aiemmassa vaiheessa rakentamista ostaneet, mutta eipä noihin seiniin onneksi kovinkaan paljon rahaa uppoa. 🙂 Anyway, onko siellä muita jotka jakaa tän mun vastikään syntyneen hulluuden tuota haaleeta vihreää sävyä kohtaan?

Lue myös

X