Xenia's day

Dubai yläilmoista käsin

Teksti: Anna.fi
Viime kerralla Dubaissa käydessämme jätimme väliin Burj Khalifan näköalatasanteella käynnin, mutta tällä kertaa ostettiin liput jo etukäteen. Hinnat siis etukäteen ostettuna noin 20 €/henkilö ja paikan päältä ostettuna melkein nelinkertaiset, joten kannattaa ehdottomasti ostaa liput jo ennen reissua. Me ostettiin meidän liput täältä.

Sanoisin, että noin korkealla on kiva käydä, sillä siinä hahmottaa ihan eri tavalla sen, miten Dubai on rakentunut. Hyvin nopeasti suurkaupungin rajojen ulkopuolella alkaa aavikko, jota jatkuu silmänkantamattomiin. Lisäksi tällä kierroksella sai lukea mielenkiintoisia faktoja itse rakennuksen rakentamisesta, tuollaista kun ei ihan tosta vain nosteta pystyyn. Burj Khalifa kohoaa kaiken kaikkiaan yli 800 metrin korkeuteen, eli aikamoinen pytinkihän se on. Hassua vaan, kun siihenkin tottui niin nopeasti, ettei se enää loman viimeisenä päivänä näyttänyt lainkaan korkealta.. 😀 Siihen verrattuna kaikki muut tornitalot oli ihan pikkutaloja, että se siitä suhteellisuudesta.. 🙂

Joka tapauksessa, J luki muistaakseni Tripadvisorista, että noin kerros-pari näköalatasanteen alapuolella on joku ravintola, jossa tarjoillaan aina iltapäiväteetä. Sisäänpääsy on naisilta ilmainen ja maksaa miehiltä noin 40 €, eli jos turisteja haluatte välttää, ja puhtaasti ihailla maisemia, suosittelen valitsemaan sen. Toki, näköalatasanteelta pääsee kuvaamaan pienistä aukoista, toisin kuin sisältä, mutta toki, tärkeintähän se kokemus on!:)

Tässäpä J:n ottamia kuvia, minä en korkeanpaikankammoisena voinut mennä reunalle. Jos vertailee Empire State Buildingin näköalatasanteeseen, niin Burj Khalifan sijaitsee vielä yli 100 metriä korkeammalla. Karmeeta!!

maailmasaaret

Oletteko te Dubaissa matkustaneet käynneet Burj Khalifan näköalatasanteella? Mitäs tykkäsitte? 🙂

Lue myös

X