Xenia's day

Ekologisempaa kodinhoitoa

Teksti:
Xenia

Kaupallisessa yhteistyössä House of Organic

Voisin väittää, että tänä vuonna ihmiset ovat panostaneet kodin puhtauteen enemmän kuin koskaan ennen. Moni kokee puhtauden saavuttamisen ainoaksi keinoksi vahvat kemikaalit, mutta tosiasiassa kodin puhtaana pitoon riittää luonnollisemmat puhdistusaineet, jotka ovat ekologisempia, mutta myös huomattavasti turvallisempia ihmiselle.

Itse olen sanotaanko jo viitisen vuotta pyrkinyt pikkuhiljaa vähentämään kemikaalikuormaa itseni, mutta erityisesti lasten osalta. Lapset möyrivät lattialla ja pienin maistelee kaikkea mikä eteen tulee (oli se sit puhdasta tai ei). Jotenkin ajatus siitä, että hänen suuhunsa joutuisi vahvoja kemikaaleja sen vuoksi, että pyrin pitämään esimerkiksi lattiat puhtaana myös hänen takiaa on jotenkin hieman hölmöä. Siispä olenkin iloinen kun muitakin mahdollisuuksia on –  sekä koti, että lapset (ja me aikuiset) kiittävät.

House of Organic on tuttu yhteistyökumppanini jo pidemmältä ajalta, mutta halusimme nyt syksyn tullen nostaa esiin myös heidän muuta valikoimaansa kuin kauneus ja ihonhoitotuotteita. Heiltä nimittäin löytyy myös kodinhoitoon sopivat luonnolliset tuotteet ja Sonett tuotemerkkiä halusimme erityisesti nostaa esiin. Tässä on nimittäin hyvin kattava sarja, josta löytyy niin pyykinpesuaineet kuin kodin pintojen puhdistusaineet, mutta myös esimerkiksi käsisaippuat ja käsidesi (hello vuosi 2020).

Lienee sanomattakin selvää, että meillä esimerkiki tahranpoisto on jokapäiväistä (terve vaan porkkanasoseet, ks kuva) ja samaten pyykinpesurumba. Imurointi tulee tehtyä vähintään kerran viikossa ja wc:n pinnat pestyä pari kertaa viikkoon. Allastasoa puunaan kuitenkin lähes päivittäin, sillä epäsiisti ja kalkki ja saippuatahrainen hana on mun suurin inhokkini. Toistaiseksi en ole vielä saanut lapsia pyyhkimään allasta omien pienten käsien pesun jälkeen. Mutta ei Roomakaan rakennettu päivässä. 😀

_DSC5171 _DSC5632

Pyykinpesuun liittyen nostaisin esiin sappisaippun niin palasaippuana kuin nestemäisessä muodossa. Sappisaippua on maailman paras tahranpoistoaine. Klassista palasaippuaversiota käytän esimerkiksi huonekalutahroihin. Juuri viime viikonloppuna huomasin, että joku oli vahingossa osunut kuulakärkikynällä sohvaan. Ensin kostutin puhdistettavan alueen, sit hinkkasin palasappisaippuaa tahraan ja lopuksi kostutetulla pyyhkeellä painelin ja huuhtelin kohdan puhtaaksi. Tämä toimii oivasti myös mattoihin, joihin meillä tulee välillä kurajälkiä tai vastaavia. En ole toistaiseksi vielä tahraa tavannut, joka ei sappisaippualla lähtisi.

_DSC5164 _DSC5190

Hyvin kiinnostava tuote on Sonett pyykinvalkaisija. Harmaantuneet valkoiset pyyhkeet/lakanat esimerkiksi saavat kirkkautta kun tätä lisää niitä pestäessä. Koska tämä on luonnollinen tuote, tulee pyykinpesulämpötilan olla vähintään 50 astetta. Testasin tätä meidän käsipyyhkeille ja kyllä muuten toimi. Näyttävät heti freesimmiltä.

Pyykinpesuun on Sonettilla myös omat tuotteensa. Erityisesti haluan nostaa esiin villan ja silkin pesuun tarkoitetun pesuaineen, jolla saa villa ja silkkivaatteiden arat kuidut pestyä hellävaraisesti. Lisäksi etenkin vauvan vaatteita pyrin pesemään mahdollisimman hellävaraisin tuottein. Tähän sopii loistavasti Sonettin hajustamaton pyykinpesuaine, joka on myös täysin biohajoava.

_DSC5233 _DSC5211

Kuten jo mainitsinkin wc-tiloja ja keittiön tasoja siivoan meillä kaikkein useimmiten. Wc:n ja kylpyhuoneen lattian ja seinien puhdistukseen sopii täydellisesti Sonett pinnanpuhdistussuihke, joka on tarkoitettu kaikille kaakeloiduille pinnoille. Kalkki- ja likakerrostumat lähtevät tällä hyvin kaakeleista, mutta tiukemmassa oleviin kalkkitahroihin käytän erikseen Sonettin kalkinpoistajaa, jota voi muuten käyttää myös esimerkiksi kahvinkeittimen puhdistamiseen. Kahvi maistuu aivan erilaiselta kun kahvinkeitin on puhdistettu!

Sonett desinfiointiainetta käytän muun muassa keittön tasoihin ja wc istuimeen eli paikkoihin, joista halutaan poistaa bakteereita. Tämä taitaa olla toinen puhdistusaine, joka on tullut vuonna 2020 todella tutuksi.

_DSC5267

Sonett-sarjasta löytyy näiden lisäksi monen monta eri tuotetta, esimerkiksi lattianpesuaine (joka suojaa samalla lattiaa), sekä yleispuhdistusaine lähes kaikkien pintojen pesuun. Lisäksi nostaisin esiin tuon käsidesin, joka taitaakin olla tänä vuonna jokaiselle hyvinkin tuttu tuote. Sonettin käsidesi on 100% kasvipohjainen ja toimii tehokkaasti viruksia ja bakteereita vastaan. Pumppupullo on hurjan kätevä annosteluun kotioloissa!

Jos teillä on kiinnostusta kokeilla luonnollisempia ja ekologisempia puhdistusaineita, niin koodilla EKOKOTI saatte 15%:n alennuksen Sonett-tuotesarjasta House of Organic -verkkokaupasta.

Onko tämä tuotesarja teille tuttu? 🙂

X