Mainos Xenia's day

Emmaljunga NXT90 lastenvaunut & Maxi Cosi Coral turvakaukalo

Teksti: Xenia

Kaupallinen yhteistyö

Kaupallisessa yhteistyössä Lastentarvike

Kun saimme tietää raskaudestani viime vuonna, nousi aika nopeasti meille kysymys siitä, mitkä rattaat olisivat meille sopivat huomioiden vähenevä tavaratilamme sekä se, että rattaissa olisi tarvittaessa mahdollisuus myös sisarukselle. Meidän entiset Stokket olivat löytäneet kodin parhaan ystäväni luota jo aiemmin. Noihin Stokkeihin olin ollut aina hyvin tyytyväinen, mutta niiden suurehko koko olisi ollut ongelma kun meillä on vain puoli takakonttia käytettävissä tytön istuessa kolmannella penkkirivillä, joten ei auttanut muu kuin ryhtyä googlettamaan.

Meidän kriteerit olivat:

  • moderni ulkonäkö
  • vankkuus ja maastokelpoisuus
  • ohjauksen helppous
  • mahdollisimman pieni koko edellisistä kriteereistä tinkimättä.

Hyvin nopeasti vaihtoehdot supistuivat muutamaan (tarkemmin sanottuna Silver Cross/Emmaljunga) ja googlettelun jälkeen olin satavarmasti Emmaljungan NXT90 kannalla. Monet arvostelut ja mielipiteet puolsivat tätä valintaa, enkä nyt jälkikäteen yhtään ihmettele. Ensinnäkin Emmaljunga on ruotsalainen merkki eli heillä on kokemusta lumesta ja toisekseen tähän rattaaseen saa ilmatäytteisiä renkaita, jotka ovat mulle vähän sydämen asia. Nykyisin monille myydään niitä ei ilmatäytteisiä ja varmasti ne sopivatkin monelle, mutta oma kokemukseni on se, että etenkin maastossa/Porvoon vanhassa kaupungissa ja hieman epätasaisemmalla meno on pehmeämpää kun alla on ilmatäytteiset renkaat. Tämä varmasti makuasioita ja toki siinä on aina riski, että rengas menee rikki, mutta meillä on niin käynyt 6:den vuoden aikana kerran ja sekin oli helposti korjattavissa. Itselleni tämä potentiaalinen riski rikkoutumisesta ei siis ole riittävä syy tinkiä työntömukavuudesta.

Emmaljungaa tuo Suomeen Lastentarvike, jonka kanssa lähdinkin vaunujen ja Turvakaukalon osalta yhteistyöhön. Lastentarvike on suomalainen perheyritys, joka on palvellut jo yli 40 vuoden ajan. Myymälöitä heillä on Helsingistä aina Rovaniemelle asti – itse olen asioinut niin Vantaan Tammistossa kuin Varistossa. Täältä löydätte kaikkien myymälöiden yhteystiedot! Myyjien tietotaito lastentarvikkeisiin liittyen on huikea ja suosittelenkin ehdottomasti käymään paikan päällä jos se vain mahdollista on. Ja onhan se ihanaakin mallailla kaikkea ihan livenä!

Näin kuuden viikon kokemuksella voin jo nyt sanoa, että kumpikin tuote on ylittänyt meidän odotukset, aloitetaan vaunuista:

Meille vaunurungon väriksi valikoitui musta ja sen seuraksi halusimme ruskeat tekonahkaosat. Tämä kaveriksi sit saman sävyinen vaunukoppa ja ratasaosa, ja täytyy sanoa, että on tämä kyllä kaunis menopeli, niin simppeli ja tyylikäs. Noin yleisesti ottaen olen hyvin mieltynyt tämän vaunun ja sen extra-tarvikkeiden ulkonäköön. Kätevä sivulle laitettava ostoskori ei levennä vaunuja vain kun siinä ollessaan, mutta on täydellinen lisä kun lähdemme piknikille tai jos kävelen kaupunkiin ja käyn kaupassa. Tämä on sellainen asia, jota ei ehkä osaa kaivata jos sitä ei ole, mutta jota ilman ei osaakaan enää elää jos kerran on siihen tottunut. Aivan huikea! Lisäksi meillä on samaan sävyyn hoitolaikku, joka on aina valmiina kärryissä.

_DSC0489

Koppa on kätevä kun sen saa kannettua suoraan ”kahvasta” ja on mielestäni siinä mielessä huomattavasti kätevämpi kuin esimerkiksi Stokken koppa, jota pitää nostaa sivuilta. Koppa on myös ihanan siro ja pieni, mutta kuitenkin tarpeeksi iso, että vauva mahtuu olemaan siellä niin kauan kuin siellä nyt yleensä edes viihdytään. Oman kokemukseni nojalla puolen vuoden iässä ollaan ihan viimeistään kiinnostuneita näkemään ympärille ihan ratasosasta. Tässä kopassa on kuitenkin rakennettuna sellainen alusta, että sen pääpuolta voi nostaa aavistuksen ylös. Tämä on kätevä myös jos vauvalla on esim refluksi, jolloin makuuasento saattaa olla kivulias tai ikävä. Meidän kaikilla lapsilla on jonkin verran tätä vaivaa, joten siinäkin mielessä tämä ominaisuus on todella kätevä!

Vaunukoppaan saa vetoketjulla kiinni hyttysverkon ja erikseen siitä saa rullattua auki vielä aurinkosuojankin. Lisäksi meillä on sadesuoja, jota on tosin tullut tarvittua vain muutaman kerran. Tuntuu, että tässä on ollut tosi aurinkoisia kelejä lähiaikoina! 🙂

Itse runko on todella jämäkkä ja vaunujen työntäminen on ergonomista. Mielestäni työntöaisan säätö kääntämällä sopivan korkuiseksi on todella hyvä ominaisuus vaunuissa kuin vaunuissa. Näissä ei todellakaan tule potkineeksi vaunuja vaikka olisi pidempikin tyyppi (testattu yli 190cm pituisella pitkäjalkaisella ihmisellä). Omalla kohdallani voin lisätä jopa seisomalaudan ja kävely onnistuu mukavasti ilman, että joutuu koko ajan varomaan askeltaan. Tietenkään ei voi harppoa samoissa määrin kuin ilman seisomalautaa, mutta se on jo liikaa vaadittu! 🙂

Vaunut kulkevat ongelmitta erilaisessa maastossa ja jousitus on mielestäni todella hyvä. Sen minkä huomaan suurena erona Stokkeen on painopiste. Näissä se on alempana rungossa, mikä mielestäni lisää jämäkkyyttä entisestään. Stokkella koppa on korkeammalla mikä saattaa kaltevassa maastossa lisätä sen tuntua, että vaunut voisivat kaatua. Näissä koppa on alempana ja painoa rungossa hieman enemmän ja siksi vaunun kaatumisen pelko ei ainakaan itselläni ole tullut vielä kertaakaan esiin. Pieniä eroja, mutta näitä kai sitä haluaa nimenomaan kuulla jos pohtii eri vaihtoehtojen välillä?

Tavarakori on tässä todella kätevän kokoinen ja sivukorin lisäämällä tilaa saa valtavasti nimenomaan esimerkiksi ostoksilla. Ainakin omasta mielestäni se ostosten kasaaminen vaunujen alle, niiden nosto kassahihnalle ja pakkaaminen vaunun alle voi olla välillä vähän ärsyttävää – etenkin jos seuralainen ei juuri sillä hetkellä ole kärsivällisimmällä tuulella. Sivukoriin mahtuukin hyvin reilusti ostoksia. Juuri pari päivää sit kävelin kaupunkiin ja kävin kotimatkalla kaupassa. Sieltä lähi mukaan useampi litran kokoinen tölkki, jugeja, iso terttu banaaneja, omenoita ja mysliä ja kaikki mahtui sivukoriin täydellisesti. Enkä muuten nyt jälkikäteen mietittynä huomannut, että vaunut olisivat tämän seurauksena viettäneet vasemmalle vaikka painoa siinä oli jonkun verran.

Lisävarusteena tähän saa myös mukitelineen, joka on meikäläiselle ihan must. Mulla on aina vesipullo mukana ja tuosta sen saa kätevästi napattua aina kun jano yllättää (mikä näin imetyksen aikana on hyvin usein).

IMG_2133IMG_2134

Ja sit kaukaloon, joka on ollut meillä aivan mielettömän kätevä. Kaukaloa voi harvoin kutsua elämää mullistavaksi tekijäksi,  mutta tämän suhteen voi, sen verran kätevä tämä nimittäin on. Kyseessä on uusi Maxi Cosin Coral – kaukalo, jossa on pehmeä sisäosa, jonka voi irroittaa autosta/autoon kuljettaessa. Tuo sisäosa painaa vaivaiset 1.7kg ja on painonsa lisäksi pienen koon vuoksi paljon helpompi kantaa kuin tavanomainen kaukalo. Tällä meidän poika liikkuu siis autoon ja autosta pois ja kaukalon ”ulkokuoren” ollessa autossa. Ainoastaan silloin jos haluamme kaukalon rattaisiin (onnistuu adapterin avulla), nostamme koko höskän vaunurungon päälle. Tämä on ollut äärimmäisen kätevä meille kun liikumme paljon ja usein mulla on isommat lapset mukana ja kantamusta näin ollen jo ihan siitäkin syystä!<3 Ehdottomasti suosittelen tutustumaan tähän uudenlaiseen keksintöön, joka on todettu niin autoliiton kuin Adacin testeissä todella turvallisiksi. Mikään pienin tämä ei kylläkään ole, mutta mehän luovuttiin siitä kolmen istuinta takapenkillä haaveesta hyvin nopeasti ja nythän tyttö istuu kolmannella penkkirivillä ja pojat takapenkillä. Vältytään riidoiltakin kun on vähän hajurakoa, heh.

Aurinkokuomu on tässä todella iso (kuvassa ei ole vedetty maximikokoon),

Kätevää tässä on sekin, että samaan Maxi Cosin Isofixiin saa myös seuraavan koon istuimen, jossa kuljetaan selkä menosuuntaan. Se lienee ajankohtaista joskus vuodenvaihteen jälkeen. Tämä sopii lapselle kunnes hän on 75cm pitkä/painaa 12kg.

Jos teillä on näihin liittyen mitään kysymyksiä, niin laittakaahan tulemaan. Vastailen parhaani mukaan ja selvitän jos en osaa vastata.

 

 

 

Lue myös

X