Mainos: Hankintatukku
Mainos xenia's day

Energiaa Laktoferriinistä

Teksti: Xenia

Kaupallinen yhteistyö Hankintatukku

Olen monesti maininnut siitä, miten huonot rauta-arvoni ovat olleet ensimmäisen raskauden jälkeen. Itseasiassa niiden kanssa taistelu on ollut aika turhauttavaa. Jotkut rautalisät ovat auttaneet, mutta eivät tarpeeksi. Infuusiossakin olen käynyt kahteen otteeseen saadakseni ferritiiniarvot jotenkuten tolalle ja ne ovat auttaneet lyhytaikaisesti. Viimeisin infuusio oli vuosi sitten ennen tätä raskautta ja se nosti ferritiinin noin 100:aan ja hb:nkin aika hyväksi 130 + arvoihin. Raskauden aikana jatkoin rautalisän syöntiä, mutta jo puolivälissä rauta-arvot lähtivät laskuun kuin lehmän häntä. Hb huiteli siellä 110 tienoilla (tämä on mulle tosi alhainen) ja ferritiini siellä 30 tienoilla.

_DSC0573

Raudanpuute ja anemia ovat hyvin tyypillisiä naisilla. Kuukautiset, raskaudet ja imetykset kuluttavat rautavarastojamme todella paljon, joten ihmekös tuo. Jos mietin omia ystäviäni niin suurimmalla osalla on ollut jotain lisäraudan tarpeita elämänsä aikana, eli mikään marginaalinen ongelma ei kyseessä ole. Siksi onkin ihanaa, että on löytynyt tuotteita, jotka tukevat rauta-arvoja.

Otin keväästä käyttöön Hankintatukun Vitatabs Laktoferriini + C -ravintolisän, joka ei ole siis lisärauta, vaan raudan imeytymiseen vaikuttava tuote. Laktoferriini on glykoproteiini, jota on esimerkiksi lehmänmaidossa ja äidinmaidossa. Se sitoo rautaa itseensä ja säätelee solunsisäistä rautatasapainoa. Aina ei nimittäin ole kyse siitä, etteikö rautaa saisi tarpeeksi, vaan nimenomaan siitä, ettei elimistö pysty käyttämään sitä tehokkaasti. Vitatabsin Laktoferriini + C onkin todella hyvä tuote ihan sellaisenaan, mutta toimii hienosti myös lisäraudan kaverina. Minä esimerkiksi käytin tätä raskausaikana lisäraudan kanssa ja nyt imetysaikana pelkiltään kun vauva ainakin toistaiseksi reagoi jos syön lisärautaa. Tämän voi nauttia mihin vuorokauden aikaan tahansa eikä tarvitse vältellä esimerkiksi kahvia tai maitotuotteita. Yleensä teen itse niin, että otan tämän heti aamusta ja jos syön lisärautaa odotan pari tuntia aamukahvin jälkeen ja otan lisäraudan vasta siinä vaiheessa. 🙂

_DSC0480_DSC0496

Laktoferriini myös ruokkii ihoa sisältäpäin ja se on noussutkin suureen suosioon myös aknesta ja muista iho-ongelmista kärsivien keskuudessa. Se on erinomainen tuki myös toipilaalle, paljon sairastavalle, raskaana olevalle ja lapsille! Tuote toimii myös laktoosi-intolerantikoille, mutta ei maitoallergisille.

Oma tilanteeni on nyt puolen vuoden jälkeen se, että hb:ni on erinomainen, synnyttämään mennessä lähes 140 ja nyt lopputarkastuksen yhteydessä yli 130. Ferritiinejä en ole vielä mittauttanut kun niiden kanssa kannattaa odottaa muutaman kuukauden tai jopa puoli vuotta synnytyksen jälkeen, mutta koen oloni energiseksi, vaikka elän kaikkein kuluttavinta aikaa elämässäni enkä saa nukkua täysiä öitä – ja teen samalla myös töitä. Tarkoituksena onkin jatkaa Vitatabs Laktoferriini + C:n syömistä ja tarpeen vaatiessa ottaa sen tueksi lisärauta jos ferritiiniarvot niin sanovat ja kunhan vauvan vatsa sitä kestää minun imettäessäni häntä edelleen. Kaikki keinot käytössä mahdollisimman energiseen oloon!:)

_DSC0571_DSC0455

Jos teitä kiinnostaa kokeilla Vitatabs Laktoferriini + C -tuotetta, koodilla XENIA20 saatte sen 20%:n alennuksella Lifen verkkokaupasta ja kaikista Life-myymälöistä. Koodi on voimassa 9.10.2022 asti.

Hankintatukku valmistaa Vitatabs Laktoferriini + C -tuotetta. Hankintatukku on tämän tuotteen lisäksi valmistanut suomalaisten arkeen runsaasti erilaisia vitamiini- ja kivennäisainevalmisteita ja kasvipohjaisia ravintolisiä jo 40 vuoden ajan. Minulla on käytössä heiltä pitkään muitakin tuotteita! 🙂

 

X