Xenia's day

Ensimmäinen adventti ja joulukalenterin luukku

Teksti: Anna.fi

Sunnuntai on ihana päivä! Silloin voi nauttia hyvällä omalla tunnolla pitkistä yöunista ja herättyään lukea hetken sängyssä ennen kuin masu alkaa kurnimaan niin paljon, että on pakko nousta ylös. Tänään herättiin melko syksyiseen ilmaan, mutta vilkaisu kalenteriin vahvistaa sen, että talvi on nyt virallisesti alkanut. 1.12 on mulle aina ollut iso juttu. Pienempänä lähestyvien syntymäpäivieni vuoksi, joita suunnittelin jo hyvissä ajoin. Piti olla pieniä kilpailuita, pieniä palkintoja ja sitten sitä herkkulistaa väännettiin pitkään (ja lopputulos oli aina luokkaa: cocista, jaffaa, spritea, sipsiä, popcornia, karkkia, keksejä, jätksiä, suolaista syötävää. :D). Muistan aina sen taianomaisen hetken kun mentiin äidin kanssa ostoksille ja mua jännitti ihan hirveästi omat synttärit kun sit sai kaikki kaverit kylään. Siihen perään sit vielä vuoden ihanin juhla joulu niin olihan siinä odotettavaakin. Nykyisin synttärit ei ole enää samalla tavalla odotettu juttu kun ikää tulee aina vain lisää, mut kyllä jotain pientä pitäisi kehittää, onhan se mittariin tuleva luku tänä vuonna sentään 25 vuotta. Tästä tulikin mieleen, että me mennään porukalla tänään mun mummon luokse kylään, ja hän täyttää mun synttäreiden aikoihin 100 vuotta. Miettikää miten kunnioitettava ikä kun hän vielä asuu yksin ja vieläpä kerrostalossa jossa ei ole hissiä. Mummoni on tehty raudasta, heidän sukunsa on todella pitkäikäistä, hänen tätinsä eli muun muassa 105 vuotiaaksi! Joka tapauksessa, isäni on nyt opettanut äidillensä hieman englantia ja mä pääsen sitten esittelemään S:ää hänelle! 🙂 Tosin mummoni on ruotsinkielinen, eli varmaan pärjäisivät hyvin silläkin tavalla, ruotsi kun on aika paljon lähempänä englannin kieltä jos suomeen vertaa!! 😀 Sen lisäksi kestitään tänää paria ystävää, jotka tulee katsomaan asuntoa sekä S:ää. Onneksi toi toinen on rentoa ja avointa sorttia, joten tämä esittelykierros tuskin häntä häiritsee! Mä katsoin muuten äsken varmaan tunnin verran videoita pikkulabbispennuista ja siitä kun ne saadaan kotiin. Mä en kestä. Viisi päivää ja me ollaan aikalailla ajamassa kotiin koira mukanamme, jotenkin ihan käsittämätöntä miten ihana tuo ajatus onkaan. Ollaan varauduttu hieman vähempään yöuneen nyt lähiaikoina. Toisaalta mun osalta se ei muuta mitään kun itsekin käyn vessassa joka yö varmaan viisi kertaa. Voin siis muutaman kerran viedä koirankin siinä samalla ulos!<3Tällä yöpissattamisella halutaan opettaa, että pisu pitää tehdä aina ulkona ja saada koira ymmärtämään, että me tullaan kyllä päästämään se ulos tietyin väliajoin. Jos tätä jaksaa vain toteuttaa johdonmukaisesta, koira oppii pidättämään pikkuhiljaa aina siihen asti kunnes tullaan sitä pissattamaan. Tästäkin tosin on niin paljon eri mielipiteitä, mutta kasvattajan ja meidän mielestä tämä on paras tapa.

P1010041

Koiran kasvattamisen suhteen muuten pätee aikalailla samat jutut kuin lapsen kasvatuksen suhteen. Ei ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa, vaan jokaisen on löydettävä se itselle ja omalle perheelle sopiva tapa. Siksi musta onkin niin hassua, kun jotkut kritisoi muiden tapaa kasvattaa esim lapsia. Hyvänä esimerkkinä on mun mielestä esimerkiksi se, että antaako tutin vai ei, imettääkö vai ei. Mun mielestä jokaisen päätöstä tulee joka tapauksessa kunnioittaa, eikä automaattisesti ajatella, että   toinen on huono äiti kun tekee asian itsestä poikkeavalla tavalla. Mullahan ei tästä ole vielä mitään kokemusta, mutta luin muun muassa Blondinbellan blogia, jonka kommenttiboxissa kritisoitiin kuinka hän voi syödä suklaata imetyksen aikana. Mä jäin vaan monttu auki tuijottamaan ruutua kun en vain tajunnut, että miksi jonkun pitää yrittää kritisoida juuri lapsen saanutta ihmistä, jolle kaikki on uutta ja ihanaa. Varsinkin kun kyseinen juttu ei ole edes mikään ”virhe”. Mä aina mietin tällaista lukiessani, että miten hyvä äiti siellä sitten kirjoittelee. Onko sitä hyvä opettaa lapselle pienestä pitäen, että aina pitää kritisoida muiden valintaa sen sijaan, että opettaisi lapsellensa suvaitsevaisuutta ja avoimuutta erilaisten ihmisten ja erilaisten tapojen suhteen! Niin siis, täähän tosiaan tuli mieleen siitä, että sama on koirankin kasvatuksen suhteen. Pelkästään kirjakaupan hyllyjä katsoessa voi huomata kuinka erilaisia oppaita koirankasvattajalle onkaan. Mun mielestä tärkeämpää kuin se tapa on se, että pysytään johdonmukaisena. Eli jokainen perheenjäsen pitää kiinni samoista periaatteista, olivat ne sitten mitä hyvänsä. Esim voisi meidän tulevalle koiralle olla hieman outoa kun toinen meistä sanoo, että tule sohvalle, mutta toinen sanoo, että ei. Tämä nyt ihan simppeli esimerkki, mutta ymmärrätte mitä ajan takaa! 🙂

P1010040

Noni, se nyt pienen koiran kasvatuksesta, mutta toinen mieleen tullut juttu on se, että perkule mä seison videokameran kanssa aika useinkin sitä kuvaamassa. Haluan saada muiston, miltä se näytti pienenä ja näyttää tulevalla lapsellemme myös miltä perheenjäsenemme näytti pienenä, hän kun sitä tuskin tulee muistamaan vanhemmiten! 😉

P1010035

Ensi viikko on muuten ihan huippu. Ei vain sen vuoksi, että saadaan musta palleroinen kotiin, vaan myös siksi, että viikko on niin täynnä ohjelmaa, että ajan kuvittelisi menevän nopeesti. Tiistaina mulla on kampaaja-aika Helsingissä ja S käyttää samalla aikaa jouluostosten tekoon. Sitten keskiviikkona me mennään puolestaan äitini kanssa jouluostoksille Helsinkiin, minä tosin enemmänkin avuksi kun olen monen monta lahjaa ostanut netistä kun tiesin niiden löytämisen olevan hankalaa! 🙂 Sitten onkin enää torstai jonka aikana tuskin saan mitään aikaiseksi siinä innostuksessani, S raukka joutuu kestämään innostunutta Xeniaa potenssiin sata. 😀 Ja sitten jouluiseen osuuteen. Yhteistyökumppanillani Nellyllä on tänäkin vuonna joulukalenteritarjouksia, eli joka päivä löytyy kalenterin luukun takaa uusi tarjous. Tänään tarjous näyttää seuraavaalta:

Desktop813

Tuossa yllä näkyy osa kamppiksessa olevista mekoista. Hintaa mekoille on 5,95€:sta 24,95€:oon eli aika edullisesti lähtee. Joulukalenteri päivittäin muuttuvine tarjouksineen löytyy täältä ja tämän päivän kamppikseen löydätte ylläolevan bannerin kautta tai tästä. Lisäksi muistutuksena vielä, että Evechicin alekoodi CHRISTMAS15, joka oikeuttaa 15%:n aleen kaikesta normaalihintaisesta on voimassa vielä tänään. Eilen tuli näkyviin myös uutuuksia, eli jos kiinnostaa, niin tsekatkaa ne täältä. Nyt laittaudun valmiiksi ja sitten onkin aika lähteä liikkeelle, rauhallista ja rentoa ensimmäistä adventtia kaikille!<3   *osa linkeistä mainoslinkkejä, jotka toteutettu yhteistyössä Nellyn kanssa.

Lue myös

X