äitiys

Ensimmäinen ”lomapäivä”

25.6.2018 Teksti: Xenia

IMG_1140
Nyt on ensimmäinen tytön lomapäivä lähestymässä loppuaan ja nostan kyllä hattua kaikille täysin kotiäideille. Kuten huomaatte varmaan tästä melko myöhäisestä kirjoitteluajasta, en ole kerta kaikkiaan ehtinyt koneen ääreen istahtaa ennen kuin vasta nyt iltaisella. On käyty lounastamassa, ostamassa ensikenkiä pojalle, leikkimässä puistossa tuntikaupalla, käyty läpi ainoastaan yhdet raivarit ja menty vielä sen jälkeen onnistuneesti tekemään viikko-ostokset ruokakaupasta samalla kun yritin syöttää  jo nälkäiselle pojalle maissinaksuja ja pitää melko kiukkuisen tytön tyytyväisenä.. Jestas, että meinasin antaa itselleni jonkun mitalin kaiken jälkeen, etenkin kun onnistuin jotenkin vielä tekemään ruoan valmiiksi kun mies palasi kotiin.

..Kaikki olikin hyvin kunnes poika heitti ruokalautasen lattialle ja mulla meni ihan kuppi nurin ja aloin suurin piirtein itkemään. 😀 Olin nimittäin niin hienosti laittanut kaiken siihen: vihannet ja kasvikset omaan lautasen lohkoonsa (meillä sellainen lautanen, jossa neljä lokeroa), perunaa omaan lohkoonsa ja kanaa omaan lohkoonsa ja näin vaan hidastettuna kuinka kaikki lensi kaaressa lattialle. 😀 Voi morjes. Tuo oli kyllä hyvä esimerkki siitä, että se voi välillä olla näin jälkikäteen ajateltuna aivan todella pieni asia mikä katkaisee kamelin selän. Ihmisiähän me kaikki ollaan, vanhemmatkin, joten pitäähän meillekin suoda omat pienet itkupotkuraivarit hieman aikuismaisempaan tyyliin, eiks ni?

Juhannus oli ja meni ja siitä jäi nyt käteen (heh tai muualle) varmaan 5 extrakiloa ja oikotien hakuhistoria täynnä loma-asuntoja. Se on nimittäin niin, että se on kyllä meille aivan todella kiinnostava juttu kun mökillä jotenkin relaa ihan eri tavalla kuin kotona. Lapsuudessani vietettiin kaikki viikonloput ja lomat mökillä ja muistan kuinka rakastin sitä ja edelleen se sama fiilis tulee pintaan jo kun ajetaan veneellä järven poikki. Vedessä on vaan jotain todella rauhoittavaa ja siellä todella sielu lepää ja ihan yleisestikin, miten suuresti se vaikuttaisi elämään kun olisi mökki, johon voisi ehkä paeta ihan talvellakin, jos joku mökki/tontti joskus mantereen puolelta löytyisi.

Me ollaan kyllä kaksi hullua, mutta toisaalta on ollut super mielenkiintoista tutustua oikotien tarjontaan tuoltakin osin. Onhan se nimittäin niin, että siinäkin on tuhat ja yksi asiaa mitä kannattaa miettiä. Ilmansuunnat, rannan ja ylipäänsä tontin kaltevuus, ajomatka Porvooseen, minkä kokoinen järvi on ja tietenkin se minkä kokoinen mökki on ja miten sitä on kunnostettava.

Me nimittäin halutaan nimenomaan hirsimökki eikä sen tarvitse olla iso. Itseasiassa leikittiin jo ajatuksella ihan tontin ostosta ja tsekattiin ihan huvikseen hirsitalovalmistajien malleja ja sieltä löytyi paljon esim 60 neliöisiä, joihin on saatu makuupaikkoja tosi kivasti. Olisi nimittäin ihanaa, jos sekä meillä, että lapsilla olisi oma nukkumapaikkansa ja jossain olisi tilaa myös vieraille, sillä meidät tuntien heitä tulisi koko ajan..

Hei muuten, ihan mielenkiinnosta kyselen, että missä teillä eteläsuomalaisilla on mökkejä? Taitaa olla tosi vaikeaa löytää järvipaikkoja kovinkaan läheltä, vaan pitää lähteä vähän etäämmälle. Tuo Heinolan seutu, Päijänne yms kiinnostaa kovasti ja ihailen kyllä Saimaatakin, mutta se taitaa olla auttamatta liian kaukana, vai mitä mieltä olette? Mutta siis, kertokaa mielipiteitänne! Auttavat varmasti tässä selailussa ja ehkä meillekin joskus osuu just joku täydellinen kohdalle. Ai että, se olisi ihanaa! Ei yhtään haittaisi sekään, jos mökki olisi ihan alkuperäiskunnossa, haaveilen nimittäin siitä, että pääsisin laittamaan vanhaa! 😉

Mutta siis. Juhannus meni liiankin hyvin hyvän ruoan ja seuran parissa ja eilen ajettiin takaisin kotiin. Tällä viikolla onkin meidän pienimmän 1 -v synttärit ja parin viikon päässä häämöttää jo meidän kesäloma, ihanaa!<3 Sitä ennen otan kuitenkin kaiken ilon irti näistä kahdesta vintiöstä, jotka ajavat mut välillä hulluuden partaalle vain muistuttaakseen seuraavana sekuntina siitä, kuinka paljon heitä rakastan.

Ei tämä vanhemmuus kyllä helppoa ole, mutta kaiken sen työn arvoista!<3 Ja tokihan se kokoajan muuttuu helpommaksi, pikkulapsiaika on varmaankin se kaikkein fyysisesti rankin osuus, henkisestä en ole niin varma, ehkä se koittaa sit kun saa sydän sykkyrällä odottaa teiniä kotiin. 😀 Ai apua, noh, ei sitä vielä mietitä vaan nautitaan siitä, että nää kaksi tulee yllättävänkin hyvin toimeen ja jopa leikkivät keskenään. Tai siis. Isosisko jahtaa pikkuveljeä tämän nauraessa hysteerisesti. Liikuttavaa.

Ihanaa alkavaa viikkoa juhannuksen jäljiltä. Mitäs te teitte?

ps. Onko se hyvän viikonlopun merkki jos ei ole yhtään kuvaa puhelimessa vaan ainoat kuvat meni Intagramin tarinoihin, josta ne deletoituvat 24 tunnissa. 😀 Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis ja sitä rataa..

pps. Jos ette ole vielä tsekanneet kesän alennysmyyntejä, alta löytyy listana kaikkea mitä löysin! 🙂

 

 

Kommentit (23)

Meillä on mökki Hartolassa, aivan Heinolan rajalla, järven rannalla <3 Aivan ihana paikka ja järvi puhdas. Heinola on myös ihana kaupunki kesäisin, suosittelen siis sen lähialueita kovasti mökkipaikaksi!

Meidän mökki on Salossa, ihana paikka! En tiedä onko Porvoota ajatellen se fiksuin mutta paljon ihania mökkipaikkoja kyllä (ellei siis etsi merenrantaa) 🙂

Oliskohan sinne just se pari tuntia, pitää googlata!!!!:)

Lapsena sai mökillä vain leikkiä ja uida ja katsella luonnon ihmeitä, koska äiti ja isä ja mahdollisesti isovanhemmat teki koko ajan hommia. Oletko ajatellut, että nyt sinä ja miehesi olette ne, jotka siivoavat, laittavat ruoat, raikkoavat tontin, korjaavat taloa ja laitureita, roudaavat ruokaa, tarvikkeita, vaatteita ym. edestakaisin. Kaksin verroin hommia lisää entisten kiireiden päälle. Terveisin, aivan naatti.

Heh no toki tiedostan, että ilosta seuraa myös velvollisuuksia, mutta tietyt kriteerit nimenomaan tätä silmällä pitäen mielessä!:)

Meillä on mökki aivan ihanalla paikalla Mäntsälässä ihan järven rannalla 🙂 Porvoosta ajaa n. 45min.

Asikkalassa Päijänteen tienoilla, ei ole pitkä matka pääkaupungista.

Hämeenlinnan ympäristö. Meillä on Hämeenlinnan lähellä ja Espoosta ajaa noin puolitoista tuntia (en tiedä tosin miten Porvoosta?) mutta suosittelen sitä. En tykännyt ennen olla yhtään mökillä, varmaan johtui siitä kun lapsuuden kesät vietettiin ihan aina siellä (jotenkin kait kyllästyin?) mutta nyt kun on lapsi niin on jotenkin kyllä niin erilaista olla mökillä ja poikakin viihtyi superhyvin siellä. Lapsille mökillä on jotenkin niin paljon kaikkea kivaa niin melkeinpä suunnittelen jo toista reissua tänä kesänä sinne 😀

Suosittelen myös Hämeenlinnan seutua, meiltä Helsingin keskusta menee noin 90min. Ihanaa aluetta yleisesti ja välttää nelostien ruuhkat. Jopa pahimpiin juhannusruuhkiin kolmostie vetää.

Kyllä Saimaan mökki on aina Saimaan mökki! Itsellä haaveissa siintää oma pieni mökki Saimaan rannalta. Sielä on tullut viimeisen 10 vuoden aikana joka kesä vietettyä viikko tai pari, ja kyllä se vaan on sen 4 tunnin ajomatkan arvoista.. 🤔

Meillä mökki Heinolassa 🙂 täysin metsän keskellä, järven rannalla 🙂 on kyllä ihana paikka ja rauhallinen. On ulkohuussia ja kaivovettä 😀 sähköt sentää on. Rakennettu ehkä 40luvulla 😀

Meidän toinen mökki on Vihdissä Hiidenveden rannalla. Sinne ajaa kesänopeuksilla Porvoosta tunnin ja vartin. Hiidenvesi ja Lohjajärvi on ihan mahtavia mökkiseutuja! 🙂 Toinen mökki puolestaan on Sondbyssä, onko merenrantamökit siis ihan poissuljettu juttu?

Ig-storyt tallentuu sinne sun ig arkistoon mistä ne kaikki sit vielä löytyy vaikka omasta tarinasta poistuukin 🙂

Meillä on Karjalohjalla mökki. Helsingistä ajaa 1h ja julkisillakin pääsee, joten ollaan melkein kaikki viikonloput siellä. Mökkipaikkakuntana siis täydellisen lähellä ja perushyvät palvelutkin löytyy.

Mökki entisillä kotihuudeilla ihan pohjoisessa, ainakin eteläsuomalaisen näkövinkkelistä tarkasteltuna, sillä olen alunperin kotoisin hieman Kuusamosta pohjoiseen. Elämä toi etelärannikolle asumaan. Mökille on pitkä matka, mutta ajon aikana työstressi jää kilometri kilometrin jälkeen pois, pala kerrallaan, ja irtiotto arjesta on totaalinen. Lasten ollessa alle kouluikäisiä lähdimme ajamaan iltamyöhään ja olimme aamulla perillä. Nyt mennään päivän verran seikkaillen – pysähdytään uimassa, syömässä, leikkipuistoissa, missä milloinkin. Sama palatessa. Onnea etsintään, jossakin se täydellinen Mökki tulee varmasti vastaan. Tai tontti, jolle rakentaa. <3

Ruovesi on todella kaunista seutua. Näsijärven rannoilla on aivan upeita mökkipaikkoja ja paikallinen Ollikaisen hirsirakenne suunnittelee ja valmistaa komeita, laadukkaita mökkejä/huviloita räätälöiden ne omiin tarpeisiin. Olemme viihtyneet 🙂

Oletteko katsoneet Iitin/Kouvolan seutua? Tänne on rakentumassa Kimolan kanava, eli silloin veneellä pääsisi Päijänteen vesille 🙂

Meillä perheessä kaksi eri mökkiä, toinen Uudessakaupungissa meren rannalla ja toinen Saimaan rannalla Puumalassa. Itse asumme Helsingissä. Toki ajomatkaa on molempiin, mutta etenkään Saimaan rannalla olevaa mökkiä en pois vaihtaisi mistään hinnasta! On se vaan niin hienoa seutua 🙂

Meillä ja lähipiirillä mökkejä Nauvossa, Karkkilassa ja Vihdissä. Jos päädytte hirsitalopakettiin, suosittelen Vehasen taloja.

Tutut asuvat Heinolassa, sieltä seudulta löytyy varmasti ihania paikkoja ja ajomatka Uudeltamaalta täydellinen. Lähipiirillä on mökki ihanalla, kalaisalla Saimaalla, mutta ajomatka karsii jo siellä potentiaalisesti vietettyä aikaa.
Suosittelen Kontion hirsitaloja.

Meillä myös mökki Hämeenlinnassa, tarkemmin sanottuna Kankaisten järvellä. Suosittelen!
Kyseisellä järvellä ei saa ajella moottoriajoneuvoilla, joten vesi on todella puhdasta.

Lappeenrannassa Taipalsaari, Vehkataipale, Saimaanharju muun muassa alueita joista kannattaa katsastaa mökkejä sekä myös Lemin suunnilta. Helsingistä ajaa vajaa kolme tuntia, mutta matka taittuu suht nopsaan. Muutenkin tuolla suunnilla paljon kesämökkejä ja alueita jonne Saimaa ulottuu 🙂

Mäntyharju! ❤ On kyllä todella suosittu mökkikunta, enkä ihmettele. Porvoosta 2 tuntia ajeleepi.

Meillä on mökki Hartolassa, aivan Heinolan rajalla, järven rannalla <3 Aivan ihana paikka ja järvi puhdas. Heinola on myös ihana kaupunki kesäisin, suosittelen siis sen lähialueita kovasti mökkipaikaksi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *