Xenia's day

”Fast” food

Teksti: Xenia

Mä taisin innostua erilaisista wokeista jo lapsena ja into niitä kohtaan on pysynyt yllä aina enemmän tai vähemmän ihan tähän asti. Silloin kun mieheni asui vielä Englannissa, teimme wokkia hyvin usein, paikallisesta Tescosista kun sai kätevästi pakettidiilillä wokkikastikkeen, vihannekset ja ”tuoreet” nuudelit. Oliko se nyt yhteensä muutaman punnan vai mitä mutta kuitenkin todella edullisesti.

Wokki on siitäkin hyvä ruoka että sinne voi halutessaan heittää joukkoon aikalailla kaikki kasvisten jämät. Mä käytän yleensä aina sokeriherneitä, minimaissia, herkkusientä ja sipulia ja sit fiiliksen mukaan myös porkkanaa, parsakaalia, paprikaa ja tulisempaa lopputulosta toivoessa myös chiliä, aivan kuten tälläkin kertaa.
P3100064P3100073

Wokki sopii mun mielestä sekä nuudelien että riisin seuraksi. Mä teen vähän fiiliksen mukaan. Nuudeleista voi käyttää mitä nyt ikinä haluaakaan: munanuudelit, täysjyvänuudelit ja riisinuudelit on kaikki tullut kokeiltua, vieläkään en tosin osaa sanoa suosikkiani, sen verran hyvin uppoaa kaikki.

Vihannesten seuraksi laitan lähes aina kanaa/possua, jotka paistan aluksi ja laitan sit kuvun alle odottelemaan vihannesten wokkaamista. Muuten liha ehtii kypsyä yli ja siitä tulee kuivaa, kokeiltu on! Kastikkeena käytän lähes aina soija-vesi-mausteseosta ja lisään lopuksi wokkipannuun nuudelit että saan koko satsin sekaisin. Herkullista, helppoa ja ennen kaikkea nopeaa! 😛

Mitä teidän wokkiruokaanne tulee?

Lue myös

X