Xenia's day

FemtoLasik® Laserleikkaus

Teksti: Anna.fi
Minulle tarjoutui mahdollisuus lähteä yhteistyöhön jonkin sellaisen konseptin kanssa, joka on enemmän kuin mieleeni. Tätä olen miettinyt ja pohtinut siitä asti kun olen asiasta kuullut, ja pian se toteutuu. Pääsen viikon päästä nimittäin eroon silmälaseista, sillä minulle toteutetaan FemtoLasik®-ketjun Helsingin klinikalla silmien laserleikkaus.

Femtolasik®, joka toimi Helsingissä ennen Mehiläisen kanssa yhteistyössä, on nyt muuttanut Klinikka 22:n uusiin tiloihin Bulevardi 22:seen. FemtoLasik®-ketjulla on pisin kokemus laserleikkausten alalla Suomessa, ne rantautuivat nimittäin Suomeen jo vuonna 1991. Laserleikkauksia toteutetaan kymmenellä eri paikkakunnalla, Helsingin lisäksi muun muassa Tampereella, Turussa, Vaasassa ja Jyväskylässä. Minun silmäni leikataan FemtoLasikin Helsingin toimipisteessä ensi viikon tiistaina ja jännitys alkaakin jo pikkuhiljaa nousemaan.

Viimeksi piilolinssejä tilatessani tajusin, että tämä oli viimeinen kerta: kohta nimittäin herään aamuisin siten, että näen kaiken kirkkaasti ilman mitään. Kävin jo mahdollista yhteistyötä suunnitellessa tarkastuttamassa molemmat silmäni, ja kaiken  pitäisi olla kunnossa laserleikkausta varten. Näköni on pysynyt suurinpiirtein samana viimeiset vuodet (jopa hieman parantunut), tällä hetkellä sen ollessa noin -2.00 molemmissa silmissä.

Kyllähän laseillakin pärjää, mutta on niin monta tilannetta, joissa niiden käyttö on hankalaa. Auringossa on aina melkeinpä oltava piilolinssit (tai hommattava aurinkolasit vahvuuksilla ja kannettava rillejä mukana jos aurinko meneekin pilveen) ja urheillessakin silmälasit on tiellä. Lisäksi olen huomannut, että lasien kanssa eläminen on muutenkin hankalaa. Olen ehkä ainoa, mutta minua häiritsee suunnattoman paljon se, että en näe sivuille ja alas yhtä selkeästi kuin piilolinssien kanssa. Jotenkin koko näkökenttäni on epämääräisempi laseja käytettäessä. Siksi en oikeastaan niitä käytäkään kun hyvin harvoin ulkona liikkuessani.

Olen ratkaissut nämä edellä mainitut ”ongelmat” käyttämällä piilolinssejä lähes päivittäin ympäri vuoden viimeiset kymmenen vuotta. Piilolinssit ovat varsin kätevä keino, vaikka työlästähän se on niiden kanssa joka päivä häslätä. Suurin ongelma on kuitenkin silmien kuivuminen, joka piilolinssejä pitkään käytettäessä alkaa vaivaamaan lähes poikkeuksetta. Minä käytänkin silmätippoja päivittäin aina linssien kanssa, mutta sekään ei aina riitä palauttamaan silmän normaalia kosteustasoa. Te piilolinssejä käyttävät olette varmasti huomanneet silmien väsymistä ja arkuutta, jopa särkyä. Luulen, että näyttöpäätetyöskentelyllä voi olla osansa asiaan, mutta joka tapauksessa, laserleikkaus ei voisi siis tulla parempaan saumaan. 🙂

Kävin lueskelemassa FemtoLasik®-ketjun sivuilla ihmisten kokemuksista (löydätte ne täältä) ja hyvältä vaikuttaa. Olen lukenut paljon tietoa kyseessä olevasta leikkauksesta ja turvallisin mielin olen siihen menossa. Ajatuksen tasolla tosin inhottaa se, miten operaatio tehdään, jotenkin ei vain voi tavallisena pulliaisena ymmärtää sitä, mihin nykylääketiede luo mahdollisuuksia!

Haluaisinkin kuulla teiltä, onko kukaan käynyt tässä leikkauksessa, tai onko siellä laserleikkausta suunnittelevia, tai sellaisia, joilla on jo aika varattuna? Jakakaa omia kokemuksianne!:)

Lue myös

X