Xenia's day

Ferritiinikontrolli

Teksti: Xenia

Hello kaikki. Nyt eletäänkin jo torstaita ja toisin sanoen viimeistä päivää ennen pidempiä vapaita koko perheen kesken. Huomenna on vieläpä tyttäremme 6-v syntymäpäivät, eli sattui todella kivasti mieheni ollessa kotona myös. Ajattelin illasta koristella kotia hieman juhlakuntoon (synttärit ja pääsiäinen) ja järjestää synttäreiden kunniaksi jonkun pienen aarrejahdin huomenna. Toisin sanoen piilotan munia ja saippuakuplia ympäri olkkaria ja lapset saavat etsiä. Tyttö toivoi lahjaksi erästä legosettiä, jonka löysinkin netistä, joten uskon hänen olevan huomenna hyvin iloinen syntymäpäivistään!insta

Todennäköisesti nuo arvot saattavat hieman laskea vielä, joten ajattelin jatkaa kevyttä (nestemäistä) rautavalmistetta nyt ylläpitoon – minä kun en lihaa syö. Etenkin synnytys ja imetykset kuluttavat varastoja nopeasti ja aikomuksena on myös käydä kontrolloimassa tätä nyt aluksi useammin ja sit myöhemmin ehkä vähintään 6 kk:n välein.

Ihanaa kuitenkin, että nyt tiedän varastoista riittävän sekä minulle, että vauvalle, joka vielä tankkailee näitä varastoja ennen kuin päättää tänne maailmaan olevansa valmis syntymään. Se milloin tämä tulee tapahtumaan on kieltämättä jo herättänyt kysymyksiä mielessäni. Tottakai tajuan, että vauva tulee kun on valmis, mutta lets face it, kyllä sitä tässä vaiheessa huomaa muutokset kropassaan aika paljon herkemmin kuin 10 viikkoa sitten. Mulla esim vatsa laskeutunut ihan älyttömän paljon alemmas ja sitä myöten huomaan myös, että nivusia ja häpyluuta särkee etenkin öisin kun paine on luonnollisesti kovempi. Mulla tämä ollut kuitenkin aina aika samoihin aikoihin, eli nähtäväksi jää tuleeko hän ennen vai jälkeen lasketun aikansa.

Lue myös

X