Yleinen

Flunssainen äiti

13.9.2014 Teksti:

Olen potenut tässä muutaman päivän ajan aikamoista flunssaa ja hoksannut samalla muutaman ”uuden” jutun äitiydestä.

 1. Kun olet kipeä, vauva ei yritä olla erityisen kiltti ja ”helppo” tapaus vain sinua miellyttääkseen – todennäköisesti päinvastoin.
 2. Itsesäälin sijaan koet pelkoa siitä, että tartutat pikkuisen ja peset käsiäsi koko ajan, siis koko ajan vain välttääksesi sen (vaikka flunssa tarttuukin kaikkein eniten juuri silloin kun oireita ei vielä ole, sängyn pohjalta on hyvä googletella)
 3. Koti on kuin pommin jäljiltä siksi, että se pieni energia mitä sulla on menee siihen, että pidät jälkikasvun ja karvaisen perheenjäsenen tyytyväisenä ollessasi itse kaikkea muuta kuin tyytyväinen.
 4. Vauvan nukkumaan saaminen tuntuu erityisen palkitsevalta kun voi itse vetää siinä samalla tirsat.
 5. Tietysti mini päättää juuri sinä päivänä nukkua vain puoli tuntia sen normaalin kolmen tunnin sijaan ja mennä seuraaville unille siinä vaiheessa kun me ollaan matkalla tärkeään tapaamiseen.
 6. Minillä on yhtäkkiä koko ajan nälkä.
 7. Koirakin kaipaa koko ajan huomiota.
 8. Miehen kotiintulo oli ihanaa potenssiin miljoona.
 9. Tajuan miten hankalaa talouden yksinpyörittäminen voikaan tällaisissa tilanteissa olla. Kenet pyytää apuun jos olisi todella sairas.
 10. Sairauden pahimman huipun mentyä ohi kaikki onkin yhtäkkiä paljon palkitsevampaa kuin ennen.
 11. Tihrustin itkua kun katselin pikkuista syömässä suloisesti käsiään rukousasennossa pitäen. Hmm, äitiyshormonit + flunssa + väsy takaa sen että olo on kuin raskaana konsanaan.
 12. Ilmeisesti perheen energioiden tasapaino vaatii sitä, että mamman ollessa kipeä opitaan muun muassa melkein istumaan – ja sitä harjoitellaankin paljon.
 13. Tajusin sen kuinka tärkeä perhe onkaan varsinkin silloin kun yksi sen jäsenistä ei ole täysissä voimissaan. Korvaamatonta!
 14. Olin iloisempi kuin koskaan herätessäni aamulla ja tuntiessani oloni lähes terveeksi.
 15. Sen kunniaksi ajattelin olla tänään hyvän äidin lisäksi hyvä avovaimo ja hyvä emäntä Maxille. Niin ja tietysti hyvä siivooja, hyvä ruuanlaittaja (erityisesti porkkanakakun tekijä, mies sai päättää, hän on nimittäin nyt flunssassa) ja yleisesti ottaen loistava kodinhoitaja.
 16. Äitiys on palkitsevaa koska vaikka näyttäisit aivan seinästä repäistyltä, pikkuinen nauraa ja hymyilee sinulle yhtä paljon (tai sitten juuri tästä edellä mainitusta syystä).
 17. Listaa lukiessani tajuan, etten varmaan olekaan vielä terve….
 18. Ehkä taidan ottaa vielä tämän päivän melko iisisti.
 19. Paitsi se porkkanakakku! 😀

Mukavaa lauantaita kaikille! Nautitaan tästä aurinkoisesta säästä! Kaikille tämän hirveän syysflunssan saaneille. Kokeilkaa yhdistelmää Burana  C + Geishasuklaa + parin tunnin unet – toimii nimittäin loistavasti. 🙂