Xenia's day

Gone to the beach – Meidän perheen suosikkiaurinkovoiteet

Teksti: Xenia

Kaupallisessa yhteistyössä House of Organic

Siitä taitaa olla jo kolmisen vuotta kun valveuduin enemmänkin aurinkosuojista ja siitä, miten haluaisin niiden olevan mahdollisimman luonnollisia niin oman ja lasten kuin ympäristönkin kemikaalikuorman pienentämiseksi. Lisäksi tätänykyä puhutaan jo paljonkin siitä, mitenkä aurinkosuojavoiteet vaikuttavat vesistöihin ja koralliin – asia mitä ei välttämättä tule edes miettineeksi aurinkosuojavalintaa tehdessään.

Aurinkosuojat voidaan karkeasti jakaa kemiallisiin aurinkosuojiin ja fysikaalisiin aurinkosuojiin. Kemiallinen aurinkosuojafiltteri tunkeutuu ihon läpi ja muodostaa suodattavan kerroksen, joka imee auringon UV-säteilyä itseensä. Kemialliset aurinkosuojat sisältävät usein keholla ja ympäristölle haitallisia UV-filttereitä ja kemikaaleja, jotka vaikuttavat haitallisesti esimerkiksi hormonitoimintaamme.

Fysikaalisen aurinkosuojan sisältämä luonnollinen mineraalifiltteri heijastavat säteilyn pois iholta imeytymättä siihen. Ne toimivatkin välittömästi välityksen jälkeen siinä missä kemiallista aurinkosuojaa tulisi levittää 30 minuuttia ennen auringossa oleskelua. Fysikaaliset aurinkosuojat eivät myöskään sisällä keholle tai ympäristölle haitallista kemikaaleja tai filttereitä ja ne ovatkin turvallisia myös pienille lapsille.

Alga Mariksen aurinkosuojavoiteet ovat 100% luonnollisia, mutta oman kokemukseni mukaan myös mielettömän hyviä. Näiden levittyvyys on erinomainen ja näistä onkin tullut meidän perheen vakioaurinkosuoja.

Oma suhtautumiseni ihonhoitoon ja aurinkoon on muuttunut muutenkin vuosien varrella iän karttuessa. Huomaan nimittäin ihan selkeästi auringon kuivattavan vaikutuksen etenkin kasvoilla ja dekolteella ja tätänykyä käytänkin kasvoille ja vartalolle vähintään 30 suojakertoimen aurinkosuojaa. Myönnän, että nuorena auringossa ei käytetty usein mitään suojaa tai jos käytettiin oli se mahdollisimman pienikertoiminen ja mielellään öljy. Niin ne vain ajat muuttuu!

Auringosta voi kyllä nauttia – turvallisesti. Alla hieman tietoa meidän perheen valinnoista sekä myös kuvaa kasvoille tarkoitetusta sävytetystä aurinkosuojasta ihan meikkinä. Etenkin nyt tällä viikolla on ollut hyvinkin petollisia päiviä. Tuulessa ei ole läheskään niin kuuma kuin suorassa auringossa, mutta jo nyt (ja itseasiassa vuoden ympäri auringon paisteessa) olisi tärkeää suojata ne alueet, jotka suoraa uv kontaktia saavat. Viimeksi kasvohoidossa käydessäni keskusteltiin muuten myös siitä, miten herkkä raskaana olevan iho on pigmenttimuutoksille. Tämä nyt vain erityismainintana!

_DSC8243

Alga Maris aurinkovoidespray SK50+

Tässä voiteessa on suuresta suojakertoimestaan huolimatta kevyt ja hyvin levittyvä koostumus. Mieheni on kova uimaan ja poltti aikaisemmin helposti etenkin harteitaan, mutta tätä levittämällä ollaan siltä vältytty.

Alga Maris aurinkovoidespray SK30

Vastaava kuin yllä, mutta aavistuksen pienemmällä suojakertoimella ja tuote, mikä meiltä kuluu ensimmäisenä loppuun. Ei voi muuta sanoa kuin että kokeilkaa!! Arvosteluja oli tästä annettu tuolla House of Organicin sivuilla 53 ja niiden yhteisarvio oli täydet 5 tähteä. Tässä on ohut ja kuivaöljymäinen koostumus joka jättää iholle kauniin pinnan. Ehdoton aurinkoisten päivien must have!

Alga Maris aurinkovoide lapsille SK50+

Lasten iho on aikuisten ihoa herkempi, joten heitä varten on omat suojatuotteensa. Alle 3-vuotiaalle suositellaan mahdollisuuksien mukaan vaatteilla suojaamista, mutta aina se ei ole mahdollista, joten on hyvä olla tuote, joka suojaa mahdollisimman hellävaraisesti lapsia. Minä olen hyvin tarkka siitä, että lapset suojataan auringon vaikutuksilta hyvin. Kahdelle kovalle uimarille tämä onkin ollut huikea tuote!<3

_DSC8486_DSC8344

Alga Maris After Sun emulsio

Auringossa olon jälkeen on hyvä muistaa kosteutus! Aurinko todella kuivattaa ihoa hyvinkin helposti ja sitä varten Alga Maris on kehittänyt myös After Sun voiteen, joka kosteuttaa, uudistaa ja hoitaa ihoa. Tässä on ihana kevyt kookoksen tuoksu, joka on omaan nenääni todella miellyttävä. Mutta tuoksuja karttuville myös tiedoksi, että monet Alga Mariksen tuotteet ovat hajuttomia ja hypoallergeenisia, kuten esimerkiksi tuo aurinkovoidespray Sk50+ ja lasten aurinkovoide SK50+

Alga Maris sävyttävä aurinkovoidepuikko SK50+

Mun nenä on ehkä se kaikein herkin alue ja kaipaa etenkin pitkinä päivinä aina lisäsuojaa. Tämä sävyttävä aurinkovoidepuikko on täydellinen lisä käsilaukkuun pitkinä aurinkoisina päivinä. Tätä suositellaan etenkin arville, pigmenttimuutoksille yms ja tätä voi levittää niin meikin päälle kuin allekin. Allekirjoittanut käyttää tätä extrana nenään tuon alla olevan sävyttävän päivävoiteen päälle!

Alga Maris sävyttävä aurinkovoide SK30

Tämä on kohtuu tumma sävyä, joka omille kasvoille istuu nyt kun takana on aurinkoloma ja muutamia aurinkoisia päiviä. Jos iho on aavistuksen vaaleampi on sävy beige parempi. Tämä on kaikin puolin huikea tuote. Suojaa kasvoja luonnollisesti samalla kuitenkin toimien hyvänä meikkipohjana. Mitä muuta voisi toivoa. Alla vielä kuvaa kasvoista kun meikkipohjana nimenomaan tämä tuote.

1FBCFB7F-7CDD-4302-84FA-A71FC0416AF5-2_DSC8279

Suosittelen lämpimästi tutustumaan hieman aurinkosuojien eroihin. Kun fysikaaliset aurinkosuojat ovat käytössä aivan mielettömän hyviä ja turvallisia, en näe itselläni mitään vaihtoehtoa enää kääntyä kemiallisten suojien puoleen. Jos teillä on kevään ja kesän aurinkosuojat vielä hankkimatta, saatte koodilla  ALGAMARISXENIA  -15% alennuksen kaikista Algamariksen tuotteista House of Organicin nettikaupasta! 🙂

X