xenia's day

Green Parka

Teksti: Anna.fi
Huomenta kaikille! Täällä ollaan jännissä tunnelmissa, sillä jos kaikki pienet jutut saadaan hoidettua, kauppa olisi auki jo tänään. On muuten yllättävää, miten paljon kaikkia asioita ja mutkia matkaan tuleekin tällaista prosessia tehdessä. Ne itsestäänselvyydet kun kattavat vain murto-osan kaikesta siitä, mitä todellisuudessa on tehtävä. Joka tapauksessa, tällä hetkellä olen todella tyytyväinen kaupan ulkoasuun, joka tosin muokkaantuu vielä varmasti tulevaisuudessakin. 
Eilen kävin Nooran käsittelyssä ja Pasilan poliisitalolla S:n kanssa Eu kansalaisen rekisteröintiä varten. Tulipahan taas todistettua se, että valitettavan usein ei info pelaa saman instituution sisällä. Vaikka Suomessa asiat pelaakin verrattain mitä parhaiten, on pieniä puutteita havaittavissa. Näillä tarkoitan sitä, kuinka huonosti eri instituutioiden työntekijät välillä tietävät hakemusprosessien kulusta ja siitä, mitä papereita milloinkin tarvitaan. Eilenkin meidät passitettiin takaisin kotiin hakemaan yrityspaperit, ja vielä kysyin, että riittääkö kaupparekkari ja yhtiöjärjestys, johon vastaus oli kyllä. S sitten lähti yksikseen takaisin, jossa sai kuulla tarvitsevansa papereita myös verottajalta. Ei tässä mitään, mutta miksei näitä asioita voisi sitten sanoa silloin ensimmäisellä kerralla kun jotain puuttui. Toki, väärinkäsityksiä sattuu kaikille, mutta meidän muuttoprosessin aikana tää on sattunut jo maistraatissa ja nyt poliisilla, ja on kohtuu ärsyttävää ja aikaavievää ravata edes takaisin jos perinpohjaisella neuvonnalla se voitaisiin välttää. S ei ole tästä moksiskaan, mutta mä olen aina niin ylpeä siitä, kuinka loistavasti Suomi toimii, että tällaiset pienet, mutta vältettävissä olevat jutut ottaa silloin tällöin aivoon. Anyway, eiköhän tämä kohta ole kaikin puolin hoidettu, eikä tartte stressata tällaisista enää. 🙂
Mä tykkään tästä takista ihan super paljon, tää oli uudesta saapuneesta kuormasta ja ihastuin aivan ensi silmäyksellä! 🙂 Mitäs pidätte asusta, ja ennen kaikkea, tykkäättekö takista yhtä paljon kuin minä?
Mahtavaa alkavaa viikonloppua kaikille!

Lue myös

X