Xenia's day

Häävinkit jälkikäteen

Teksti: Xenia

Ihmiset ja musiikki

20160813-_W8U8340-2-2
20160813-_W8U8072

Vieraat tekevät hääjuhlan, niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin. Jokaisella on tähän liittyen omat toiveet ja mielipiteet esimerkiksi kutsuttavien ihmisten määrän suhteen, mutta meille oli tosi selkeetä ihan aluksi, että mitään valtavia häitä ei haluta vaan kutsuttiin lähinnä ne ihmiset joiden kanssa ollaan eniten tekemisissä. Meille kun haasteena oli muutenkin kaksikieliset häät, joten halusimme, että fiilis on rento ja cosy! Vieraita meillä oli noin 60 eli ei mitkään pienetkään häät, mutta juuri sopivat meidän makuun!<3

Meillä oli koko päivän dj, joka oli aivan huikea! Hääseremoniassa oli omanlaisensa musiikki, häätanssi oli valittu, mutta muuten annoimme hänelle vapaat kädet. Olimme niin tyytyväisiä musiikkiin ja koko ajan oli tanssilattia täynnä. Just meidän näköistä!

Ruoka/juoma

20160813-_W8U793220160813-_W8U751820160813-_W8U7495

Me päästiin sikäli helpolla kun ruoka, juoma ja servietit yms tuli suoraan hääpaikalta.  Ruokalistaa pohdimme pitkään ja pakko sanoa, että tästä on annettava 10 pistettä ja papukaijamerkki. Ruoka oli niin suussasulavan hyvää etten sanotuksi saa ja annokset olivat todella kauniita. Meillä homma toimi niin, että alkuruoka haettiin buffetista ja pääruoka oli sit pöytiintarjoiluna.

Meille molemmille hyvä ruoka oli yksi tärkeitä juttuja häissä, joten siihen mielellään panostikin, vaikka uskoisin, että hintaa tarjoiluille tuli about saman verran kuin pitopalvelusta tilattaessa olisi tullut.

Juomat hankittiin nekin suoraan hääpaikalta eli omia ei sinne saanut viedä. Mitään täysin open bar meininkiä meillä ei ollut, vaan päädyttiin tarjoamaan 2-3 kaatoa alkumaljaa, 2-3 kaatoa viiniä ja sit avec loppuun. Toki alkoholittomia juomia löytyi niitäkin vino pino eli pyrittiin siis tällä siihen että 1.pysytään budjetissa ja 2.kaikilla on hauskaa eikä mitään ylilyöntejä tapahdu. Tapoja on yhtä monia kuin on pareja mutta tämä sopi meille. Omalta näkökannaltani suosittelisinkin jättämään esim ne kaikkein väkevimmät juomat pois menusta. Mielestäni miedot juomat ja viini riittävät varsin hyvin, mutta jälleen kerran, tämä on vain minun mielipiteeni.

20160813-_W8U8321

Paikka/koristeet / kukat

20160813-_W8U6368

Paikka taitaa olla se, mistä lähdetään ihan ensimmäisenä liikkeelle. Me käytiin katsomassa Hotel Onnia ja seuraavana Sannäsiä ja valinta oli sillä selvä. Ensinnäkin siellä miellytti juurikin se, että kaikki tuli talon puolesta (ei tarvitse itse järjestää ruokia, juomia, pöytiä ymsymsyms) ja ohessa oli myös kohtuullisen edullinen majoitus, joka oli must kun monet vieraista tulivat Englannista. Lisäksi paikka oli lähellä Porvoota ja mikä tärkeintä, puitteet henkeäsalpaavan kauniit. Ah, ihan nousee kyynel silmään kun mietin miten kaunis paikka tuo on sisätiloja myöten!

Koristeet ja kukat on sitä rekvisiittaa, johon ei ehkä ihan ensimmäisenä kannata budjettiaan haaskata. Rehellisyyden nimissä en ole mikään askartelija, joten hankin lähes kaiken ihan valmiina eri nettikaupoista ja kukat puolestaan Porvoolaisesta kukkakaupasta, jonka omistaja tiesi saman tien mitä hain takaa kun kerroin visioistani. Olinkin todella tyytyväinen koristeluihin ja kukkiin, ne kruunasivat kaiken ja olivat ilo ainakin tämän visualistisen ihmisen silmille!<3

Valokuvaus

20160813-_W8U8242-220160813-_W8U6169-2

Valokuvaus on mielestäni se puoli, jossa en lähtisi ensimmäisenä säästämään. Niitä kuvia tulee katsottua tuhansia kertoja ja vielä monen vuoden kuluttua. Olin todella tyytyväinen siihen, miten meidän valokuvaaja onnistui tallentamaan nimenomaan hetkiä ja mielestäni tilannekuvat ovatkin sitä hääkuvien parasta antia. Toki meilläkin otettiin potretit yms, mutta esimerkiksi kaksi ylläolevaa kuvaa tuovat minulle aina hymyn huulille kun muistan täsmälleen tuon hetken ja sen miten iloinen ja onnellinen ihminen saattaakin olla!

Kutsut /save the datet / muut paperituotteet

PA05037220160813-_W8U6277PA050354

Tää menis periaatteessa noiden koristeluiden alle, mutta otin sen nyt omaksi osiokseen. Me suunniteltiin graafikon kanssa hyvissä ajoin koko häille samanlainen teema, joka jatkui sit kaikissa paperituotteissa aina save the date-korteista kutsuihin, paikkakortteihin, kiitos-kortteihin, pöytänumeroihin ja istumajärjestykseen sekä ohjelmaan asti. Olin todella tyytyväinen näiden ulkonäköön ja ne jatkoivatkin samaa värimaailmaa mitä meidän häissä oli, eli haaleaa vaaleanpunaista, harmaata ja valkoista.

Puku / miehen puku

20160813-_W8U724920160813-_W8U6817

Pukuja löytyy käytettynä, vuokrattavana ja vaikka mitä eli ei tosiaankaan tarvitse ostaa uutta, ellei niin halua. Mä sovitin tätä Provoniaksen pukua ja se oli sillä hetkellä menoa se, enkä enää saanut sitä mielestäni, joten päädyin sen uutena hankkimaan. Nyt tämä puku on jo toisen morsiamen omistuksessa, en jäänyt säästämään sitä siis tuleville sukupolville!

Miehelle löydettiin puolestaan kauniisti istuva puku, josta on ollut iloa häiden jälkeenkin ja muunmuassa ensi viikolla kun paras ystäväni menee naimisiin.<3

Tässä nyt niitä asioita, jotka tulee ihan ensimmäisenä mieleen, kysykää toki jos haluatte kuulla jostain muusta! Ihanaa keskiviikkoa kaikille!

X