Xenia's day

Harmaan sävyissä

Teksti: Xenia

linkit kaupallisia linkkejä.
P1110157P1110166P1110165P1110158

Tytön vaatteet: takki, housut, pipo ja kaulaliina: Gugguu (saatu blogin kautta), kengät: Ugg

Tänään on pakko sanoa, että TGIF. Jotenkin tää ja edellinen viikko on ollut niin täynnä kaikkea ja unta on saanut niin vähän, että odotan ihan älyttömästi sitä, että voi vaan olla perheen kanssa koko viikonlopun. Nykyisin meillä on jo ohjelmaakin ihan jo senkin vuoksi, että tyttö on aloittanut tanssiharrastuksen. Sen jälkeen käydään yleensä tekemässä viikko-ostokset, ennen kuin rauhoitutaan viikonlopun viettoon ihan toden teolla.

Tälle viikonlopulle mulla on muutama suunnitelma. Ensinnäkin aion ottaaa ainakin yhden kylvyn ja toisekseen haluan jotain herkullista ruokaa. Ajattelin että käytäisiin hakemassa pihviä ja saldeainekset siihen päälle huomiselle illalle. Sen lisäksi varmaan saunomista, lukemista, Greyn anatomiaa ja ihan vaan oleskelua. Ai että!

Tuli muuten tuosta kylpemisestä mieleen, että päätin eilen illalla, että otanpa siinä samalla kylvyn kun mieheni oli antamassa kylpyä meidän pikkuiselle pojalle ja tyttö seisoi suihkussa. No arvaatte varmaan, että lopulta siinä kävi niin, että minä kylvin lasten kanssa. Tyttö polski ja leikki leluillaan ja poika makasi mun sylissä ihan överi rentoutuneena. Mamman syli ja lämmin vesi olivat liian vastustamaton yhdistelmä. 😀 Hah, tuota eilistä ”rentoa” kylpyhetkeä ennen en ole muuten käynyt kylvyssä yli puoleen vuoteen. Itseasiassa viimeinen kylpyhetki taisi olla kaikkea muuta kuin mukava, se kun oli Kotkan synnytyssairaalassa kun meikäläinen kärsi melkoisista synnytyskivuista. Miten onkin, että tuostakin on jo parin päivän päästä se seitsemän kuukautta.

Vauvan kanssa tuntuu, että tuollaiset ihan perus jutut, jotka liittyy omaan hyvinvointiin unohtuu todella helposti. Varsinkin nyt kun olen tehnyt töitä myös ulkopuoliselle on liikunta jäänyt huomattavasti vähemmälle ja sekös vasta harmittaa. Jotenkin sitä on vaan niin mukavuudenhaluinen, että on vaikea lähteä enää illasta mitään tekemään. Itseasiassa siinä vaiheessa kun kumpikin lapsi on nukkumassa ei mikään muu kiinnosta kuin rentoutua ihan silleen niin vähän energiaa käyttäen kuin mahdollista. Olenkin yrittänyt tuoda liikuntaa arkeen mitä kummallisimmin keinoin. Jos kokkaan, saatan tehdä siinä samalla vaikka kyykkyhyppyjä. Joku joka katselisi sisään samalla kertaa soittaisi varmaan valkotakkiset paikalle, ”ei ole tuolla naisella ihan kaikki kotona..”

Hyvinvoinnista puheen ollen, olen yrittänyt pitää kiinni siitä, että kello kahdeksan jälkeen en ota konetta/puhelinta enää käteeni, sillä olen huomannut sen vaikuttavan niin suuresti yöunieni laatuun. Jos puhelinta on tullut tsekattua enemmänkin, tuntuu välillä siltä ettei oikein tiedä onko nukkunut vai ei. Jotenkin unet ja se pyöriskely sängyssä sekoittuvat yhdeksi sekasotkuksi päässä ja aamulla on sellainen olo kun ei olisi nukkunut lainkaan. Niinpä kello kahdeksalta lähtee puhelin yöunille ja telkkari sulkeutuu ihan viimeistään puoli kybältä että ehtii lukemaan ennen kuin silmät painuu kiinni.

Täällä on muuten myös jotenkin väsyneemmän ajanjakson jälkeen taas vatsa aika herkässä kunnossa. On ollut pakko rajoittaa kahvin litkimistä kahteen kuppiin päivässä ja muutenkin tsekata vähän mitä syö. On nimittäin tullut taas viimeisen viikon aikana syötyä ihan liikaa sokeria ja sehän ei sovi mun vatsalle ollenkaan. Mut heikko mikä heikko mitä tulee suklaasta pidättäytymiseen..Eilen viimeksi taisin vannoa, että nyt ei syödä mitään herkkuja ainakaan viikkoon ja sit illasta esitin vienon toiveen kauppaan lähteneelle miehelle suklaalevystä. 😀

Noh, kuten olen aiemminkin täällä painottanut. Sitä tekee etenkin vauva-arjen keskellä just sen minkä pystyy ja mitä jaksaa. Mun henkilökohtainen tavoite on maksimoida hyvinvointia löytämällä aina kultainen keskitie kaikkeen. Sopivassa määrin liikuntaa, hyvää ruokaa ja herkkuja, mutta ennen kaikkea unta! Etenkin unenpuute sekoittaa pakkaa aivan älyttömästi ja huomaan saman tien kuinka himoitsen kaikkea sokerista paljon enemmän väsyneenä ja kuinka jaksan tehdä entistä vähemmän mitään muuta hyvää itseni eteen. Mutta sellainen se ihmiskeho ja mieli on. Kaikista tärkein on kuitenkin uni, joten tässä elämäntilanteessa ei tosiaan sovi lähteä salille iltamyöhäisellä kun siinä heittää hukkaan arvokasta unta, joka näiden yöherätysten määrällä on tosiaan aika kortilla..

Kaikkea aikansa ja kaikelle aikansa ja paikkansa. Ehkä se olisikin hyvä neuvo aina tuoreelle äidille. Mitäpä sitä turhaan itseään soimaamaan jos ei aina jaksa. Se on ihan ok! Onneksi kylpeä jaksaa kuitenkin, etenkin kun kantaa sinne mukaan hyvän kirjan ja ehkä jopa kupin höyryävää teetä tai jos oikein luksus -hetken haluaa, lasillisen kuohuvaa.

Ai että. Nyt viikonlopun viettoon, mutta sitä ennen alla vielä kollaasi näissä kuvissa nähdystä tyylistäni. Sain muuten tyttäreni mukaan näihin, eikö olekin suloinen tuo esikoiseni?!<3

My Style asu
takki / hattu / neule / huivi / laukku / kengät / farkut

Mitä ihaninta alkavaa viikonloppua teille kaikille! Nyt onkin hieman erilaiset maisemat kuin viime viikonloppuna kun lunta tuli tupaan oikein olan takaa. Mennäänkö tässä jo pikkuhiljaa kevättä kohti? Se sopisi mulle oikein hyvin! 🙂

Lue myös

X